Bloemen in huis; naar de Bloemist!

Ik heb géén groene vingers…

Althans, dat dacht ik. Wie mij volgt op Instagram weet dat ik een poosje geleden wél de uitdaging ben aangegaan, en zo had ik ineens narcissen en hyacinten in m’n keuken staan! En toegegeven; dat fleurde de boel eigenlijk wel direct op. Het werd huiselijk, gezellig en het rook ook nog eens lekker. Helaas zijn de narcissen en hyacinten inmiddels overleden (ja, echt) en wil ik het huis toch wel weer wat gezelliger maken. Zeker nu het zulk lekker weer wordt, wordt het tijd om een beetje zomer in huis te halen.

Met een peuter naar de bloemist?

Nu heb ik een peuter met het uitzonderlijke talent om óveral aan te zitten met zijn handen. Niet heel handig in een ruimte vol met bloemen, want dat is natuurlijk prachtig om eens goed vast te grijpen, te ruiken of om (per ongeluk!) het een en ander om te gooien. Naar een fysieke bloemist valt dus af. Er zijn ook bosjes bloemen die je bij de supermarkt kunt halen, maar de supermarkt waar wij naartoe gaan, die heeft niet zo heel erg vaak bloemen, en vaak blijven ze toch niet zo lang mooi. Laat staan als je dus van die niet-groene-vingers hebt zoals ik. Maar ik wil tóch mooie bloemen in m’n huis. Zo fijn als die huiselijke hormonen ineens ietwat laat hun intrede doen. Ineens moet m’n woonkamer schoon, opgeruimd, gezellig én leuk worden. En daarnaast, als het éven kan, ook nog eens kind & kat proof.

Online bestellen bij de bloemist

Oké, ik moet zeggen; ik was er ietwat sceptisch over. Je kunt een hoop online bestellen, maar bloemen? Aan de andere kant; het is wel zo ontspannen. Je nieuwe jeans kun je thuis laten bezorgen, je kunt je eten thuisbezorgen, en zelfs je koelkast komen ze 4 hoog bezorgen. Waarom laat je dan geen bloemen bezorgen? Hoewel ik ook absoluut fan ben van erop uit en fysiek het een en ander uit te kiezen, geeft online bestellen van zowel boodschappen, kleding en andere benodigdheden natuurlijk wél veel meer tijd om met m’n knul door te brengen.

Bloemen uitkiezen aan de hand van een foto

Het klinkt misschien vreemd, maar ik vind dit eigenlijk wel prettig. Bij een fysieke bloemist krijg ik het al snel wat benauwd door de hoeveelheid bloemen. Hooikoorts zou ik het niet noemen, maar het slaat gewoon vrij vlot op m’n luchtwegen. Online kan ik makkelijker uitkiezen wat ik mooi vind, én ook nog eens samen met onze knul uitkiezen welke bloemen we zullen bestellen. Hij is steeds meer bezig met de natuur om zich heen, en vind bloemen ook oprecht mooi. Dus zijn we samen eens gaan kijken naar een mooi bosje bloemen. Dat staat wel zo gezellig op de eettafel!

Van groot tot klein; alles op één plek

Uiteindelijk is mijn oog gevallen op een, wellicht wat bescheiden tulpenboeket van DeBloemist. Deze staat niet helemaal wijd, waardoor hij op de eettafel kan komen te staan, maar ook op m’n werkplek mooi kan komen te staan. De vaas krijg je ook nog eens gratis erbij, erg handig dus voor mij, want ik heb werkelijk waar níks in huis voor bloemen. Ja, een kraan waar water uit komt, maar verder?

Ze leveren alleen niet alleen bloemen en vazen, maar ook knuffels. En toen zag ik dus een mega-grote knuffel van Dikkie Dik… Die staat nu dus hóóg op m’n wishlist!

Ik heb mezelf voorgenomen om me iedere maand een leuk bloemetje cadeau te doen. Daar begin ik deze maand mee, omdat ik deze maand alweer voor de vierde keer mijn ‘alive day’ mag vieren. Mijn nieuwe kans en nieuwe start in het leven. En volgende maand ben ik ook nog jarig en word ik ook nog een jaartje ouder. Een prima moment dus om het roer om te gooien en op en top huiselijk te worden.

Dus eh, schat, als je dit leest; het bescheiden bosje gele tulpen 😉

Trouwens; het is 19 april nationale secretaressedag! Eigenlijk zijn wij moeders allemaal secretaresse; we moeten immers van iedereen de planning bijhouden, van diverse kinderen (en bijbehorende vriendjes en vriendinnetjes) de voedselintoleranties onthouden én ook nog je werkplek (lees: woonkamer) opgeruimd houden. Doe jij jezelf een bloemetje kado?

 

Dit artikel is in samenwerking geschreven met deBloemist.nl – echter mag je altijd verwachten dat ik een eerlijke en oprechte mening over een bedrijf / product / dienst lever. Voor meer informatie verwijs ik door naar mijn disclaimer.


Laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: