Ik ga niet slapen, ik ben niet moe.

Ik ga slapen, ik ben moe.
Sluit mijn beide oogjes toe.
Papa en mama houden deze nacht
over ons lieve kleine mannetje de wacht.

Yeah. Right.
Ik ga slapen, ik ben moe?
Ik ga niet slapen ook al ben ik doodop.

Sluit mijn beide oogjes toe?
Ik doe één oog open, draai als een debiel door m’n bed heen en slaap eigenlijk als een pipi langkous in bed.

Papa en mama houden deze nacht over ons lieve kleine mannetje de wacht?
Als eerste; lang leve de babyfoon. Ten tweede; als de wacht houden betekend; 5x eruit op een slechte nacht… Tijd voor een wachtswissel..

Natuurlijk gaat het niet altijd zo. Neem vandaag. Goed, hij was om half 7 klaarwakker. Ik nog niet. Klein detail. Bijkomend voordeel; om 9 uur was meneer in slaap gevallen in z’n stoel en kon ik hem zo naar bed hijsen. Ik zag ‘m om half 11 weer een keer; dikke prima!

Vanmiddag was een ander verhaal. Slapen? Hoeft niet.. Spelen tot je erbij neervalt. Ik dan hè, even voor de duidelijkheid. Kind is een ander verhaal. Maar het resultaat mag er wezen; om 8 uur ’s avonds een slapend kind zonder morren. Duimen draaien op een goede nacht, als alle tandjes binnen boord blijven, de monsters verstopt blijven, nachtmerries uitblijven en héél misschien zouden we dan ook morgen kunnen uitslapen. Je weet wel, tot 7 uur ofzo.

Over Rachelle

Achter Kaboutermama zit Rachelle. Samenwonend met vriend, kat, en lieve zoon (2015) en iedere dag is er wel een obstakel; is het geen peuterpuberend kind, dan is het wel de strijd tegen Ehlers Danlos; een ziekte waar ik iedere dag weer ruzie mee heb en iedere dag weer kunstjes door moet verzinnen om weer wat van de dag te maken. Daarnaast zijn er natuurlijk de 'normale' strubbelingen in het ouderschap, die voor iedereen herkenbaar zijn. Iedere dag proberen we er toch weer een feestje van te maken, en op deze blog probeer ik het taboe op spontane bevallingen én onzichtbare ziektes te doorbreken. Voor andere ouders, maar ook voor mijzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge