Shoplog: søstrene grene

Na eerst poosje mezelf helemaal gek te hebben gemaakt met de catalogi die Søstrene grene online heeft staan, en helemaal happy te worden van het instagram account van deze winkel, zei m’n vriend dat ik nu dan echt wel een keer naar die winkel moest om ook daadwerkelijk wat te kopen. Het zag er allemaal zo vreselijk leuk uit, en de prijzen leken haast te mooi om waar te zijn, dus dat moest ik toch echt met eigen ogen zien. Dus ging de verre reis (valt mee hoor, half uurtje onderweg geweest met het OV) met kabouter in de kinderwagen, naar de winkel waarvan ik de naam absoluut niet kan uitspreken; Søstrene grene! 

Mijn eerste indruk op basis van de catalogi, het instagram account en de prijzen was; een goed gehypte en beter gestijlde Action. Dat komt vooral door de prijzen; notitieboekjes (A5) met een harde kaft en leuke prints voor €2,12 en potloden voor €0,63 per 4 stuks (in hetzelfde leuke printje!) doen behoorlijk ‘Action’ achtig aan. Alleen dan met een leukere stijl dus, met meer eenheid in de producten in plaats van ‘van alles wat’. Gelukkig (voor mijn bankrekening) hebben ze geen webwinkel en moet je dus wel naar een fysieke winkel. Deze zit dus blijkbaar ook in Rotterdam, dat wist ik ook niet. Wat tegelijkertijd ook maar goed is ook dat ik dat al die tijd nog niet wist, want je wordt er enorm hebberig van.

IMG_2281.JPG

Het grappige aan deze winkel, los van het feit dat de naam echt niet uit te spreken is als platte Rotterdammer, is dat ze niet echt een ‘etalage’ hebben. Wat je van de buitenkant kan zien, kan je aan de binnenkant gewoon pakken en in je winkelmandje leggen; letterlijk what you see is what you get dus. Daar ligt echter ook direct een klein probleem; op het moment dat je binnen komt, begin je al gelijk met winkelen. Helaas beginnen de mensen voor jou ook al direct met winkelen, kijken, pakken en terugleggen, wat voor een opstopping zorgt in de deuropening. Daarnaast is het pad vrij smal, wat het met een kinderwagen op zijn zachtst gezegd een uitdaging maakt. Als je eenmaal daar doorheen bent, is het op zich goed te doen, als je er maar rekening mee houdt dat je (in ieder geval met kinderwagen) niet zo makkelijk heen en weer loopt om toch dingen te pakken of terug te leggen. Lucky me; ik ben een impulsieve shopper.

Met het oog op het eigen hoekje wat ik wilde maken in de woonkamer ben ik dus vooral gaan kijken naar kantoor artikelen. En daar hebben ze dus heel veel leuks van! Desondanks ben ik ook thuis gekomen met allerlei keukendingen; iets met broodplankjes en snijplankjes in leuke kleurtjes en gekke printjes, oeps.
Afijn, terug naar de kantoorartikelen. De doelgroep is totaal niet duidelijk, ook niet als je in de winkel naar het winkelend publiek kijkt; iedereen kan zo’n beetje de doelgroep wel zijn, dat is ook na het bekijken van instagram wel heel duidelijk. Zo vind ik het waanzinnig leuk, omdat de stijl zo vrolijk en kinds is, maar zo zijn er dus ook pubers die daar hun schoolartikelen kopen. Het doet ook wat Scandinavisch en Ikea achtig aan, wat niet heel vreemd is, het is van origine een Deens concern. En niet om te vloeken, maar Ikea komt uit Zweden en iitala (waar het met vlagen ook wat van weg heeft) komt uit Finland. Dus dat is dan niet heel vreemd dat dit uit Denemarken komt natuurlijk 😉

Nog los van de schrijfwaren en keukenaccesoires, hebben ze veel meer dan dat. Zo hebben ze ook alles voor de fanatieke creabea (allerlei soorten wol/touw, maar ook borduuraccesoires, haakaccesoires, schilderspullen, you name it) en kinderspeelgoed/accesoires. Wat ik al zei, het was maar goed dat ik met de kinderwagen was, anders had ik veel meer meegenomen, maar je moet praktisch blijven op zo’n moment. Wel waren de kinderspullen wat duurder dan de gewone spullen; ik meen me te herinneren dat ik een bellebaas dingetje voor meer dan een euro heb gezien. Met alle respect, maar die haal ik dan wel bij de Action voor 30 cent ofzo 😉

IMG_2282.JPG

En, zoals iedere goede (woon)winkel; vlak voor de kassa kom je bij het snoep, koek, thee en koffie gedeelte. Enorm slim gedaan, want laten we eerlijk wezen; wie kan er nou troepvrije lolly’s van 8 cent weerstaan, allerlei zuurstokken en, wat heel slim is (maar wat ik heel slim, not, niet op de foto heb staan), is bijpassende glazen potjes om je snoepwaren in te etaleren. Wederom; ik was met een kinderwagen en ik had al te veel zooi om mee te nemen, anders had ik het nog serieus gedaan ook. Waar de Scandinavische landen dus prat op gaan (net als Duitsland trouwens), is dat ze bij voorkeur levensmiddelen verkopen zonder toegevoegde troep erin. Een beetje het tegenovergestelde van Amerika zeg maar; waar het daar nog wel eens bomvol wil zitten met gemodificeerde troep en tig soorten suikers, houden ze het in die regio’s juist zo suikervrij mogelijk met een hoop natuurlijke ingrediënten. En ja, ze smaken enorm goed en niet alleen omdat het geen drol kost. Snoepkont die ik ben heb ik dus wel een handje meegenomen ja…IMG_2579.JPG
Met een goedgevulde papieren tas (goed voor het milieu, en een grote tas voor 38 cent) ben ik weer naar huis vertrokken. Al met al was ik €28,55 kwijt (oeps, meer dan ik had ingeplanned), maar daarvoor had ik wel het volgende;image1.JPGNiet alles was het geld waard hoor, dat niet. Zo was de drinking flask erg leuk om te zien (zo’n leuke beker met ribbelrietje en een eend bovenop), maar het rietje bleek thuis na gebruik niet lekker te slurpen (waarschijnlijk zit er ergens een gaatje in) en de eend krijg je er nooit meer op als je kind hem eraf heeft gekregen. Dat was wel wat jammer, want ik ben ook niet het type die daar dan voor terug gaat omdat ik hem al gebruikt heb. En het notebook softcover (luxe woord voor schrift) bleek na het vervoer ook stuk; het papier ligt los in de omslag), maar ik moet zeggen dat het OV wel een hele uitdaging was met veel stoten en schudden dus ik kan me goed voorstellen dat dat onderweg is gebeurd. En voor die €1,38 vind ik ook dat niet de moeite om terug te gaan en om te ruilen; ik probeer hem zelf wel te repareren van de week met een stel nietjes.

Het is niet alleen leuk om je bureau ermee op te fleuren en de keuken te voorzien van wat leuke, subtiele extra’s, maar ik kan me goed voorstellen dat je in een baby/kinderkamer hier ook een hoop mee kan opfleuren. En dan voor leuke prijsjes in plaats van emotiegeld-prijzen. Zo zijn de opbergdoosjes die ze hebben in allerlei formaten erg leuk, en je zou ze zo in een babywinkel kunnen kopen; voor het tienvoudige van de prijs waarschijnlijk (sorry, ik vind babywinkels niet zo super leuk vanwege de achterlijke prijzen die ze vaak hanteren).

Dat, de leuke drukke maar gezellige sfeer in de winkel, en de toch vriendelijke prijzen maken wel dat ik de winkel erg leuk en geslaagd vind. Met sommige dingen (en prijzen) slaan ze de plank wat mis, en ik ga het geen tweede keer met een kinderwagen doen (volgende keer dus wanneer hij op de opvang zit), maar ik snap helemaal waarom ze langzaam maar zeker meer winkels openen. Het sluit helemaal aan op de stijl van nu; speels, jong, met precies de juiste tinten die nu zo in de mode zijn en voor ieder wat wils. Note to self; ik wil nog een multomap met de print die matcht met al m’n andere gekochte spulletjes. En ik wil meer drop, verdorie, ze hebben goede drop!

IMG_2572
Schrift & Notebook
IMG_2573
Pennenpakje is van iitala, de inhoud is gekocht bij søstrene grene
IMG_2574
Puntenslijper die weer leuk matcht met de verschillende potloden, en een plakbandhouder
IMG_2576
Detail van de pennen en potloden
IMG_2577
Het notebook & potlood
IMG_2578
Het schrift, waarbij je ziet dat het dus los heeft gelaten & pen

 

Al met al is het dus echt wel een hele leuke winkel, waarbij je dus wel moet opletten dat je niet teveel koopt, en wel even nuchter kijkt naar de prijzen; de stationary is echt goed geprijst, zeker met deze printjes, maar sommige artikelen kun je alsnog beter bij een Action of Wibra kopen.

Ben jij benieuwd naar søstrene grene? Kijk dan op hun website voor de catalogi, of ga naar een van hun filialen! Je vindt ze in: Groningen, Zwolle, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Nijmegen, Enschede en Amersfoort. Happy shopping!Laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: