Babyswap; voorpret!

Het is bij veel mama’s waarschijnlijk al bekend; de Baby/Peuterswap! En voor alle onwetende vaders; nee, dat betekent niet dat je een week van kind ruilt, daar hebben ze bij KRO/Zap/Nederland 3 ‘Puberruil’ voor (wat ‘vroeger’ toen ik ‘klein’ was echt met 15/16/17jarigen was, en nu ruil je vanaf een jaar of 10 even van huis, maar dat terzijde), maar je gaat kadootjes uitwisselen met een wildvreemde! Vandaag blog ik dus over de Babyswap, waar ik officieel nog onder val met onze dreumes, hoe ik het ga aanpakken en hoe ik de voorpret beleef!

Voorheen deed ik altijd via een forum mee met Secret Santa Surprise; iets wat ik erg leuk vond, zeker zo rond de kerstdagen. Helaas ging dat altijd wel gepaard met gezeik, waren er altijd een paar die het nodig vonden om nog even flink af te geven dat er de ‘verkeerde’ kadootjes verstuurd werden, en daarnaast ben ik gestopt met mijn dagen op dat forum te spenderen; ik ben ermee opgegroeid, ik heb erop uit kunnen puberen, maar nu ik paardloos door het leven ga (al een flinke poos ook trouwens) heb ik op dat forum eigenlijk ook vrij weinig te zoeken. En daarmee verviel ook direct het Secret Santa plan weer voor dit jaar. Maar gelukkig organiseert Lauver.nl regelmatig een Baby/Peuterswap! Inmiddels is dit zoveel werk, dat er een hele euro (1 euro voor al het werk wat ze erin stopt, zwaar onderbetaald, want het is nogal een regelwerk) voor vraagt, omdat er zoals altijd ongetwijfeld mensen zullen zijn die zich er makkelijk vanaf maken of gewoon niets sturen. Met die euro maakt het de drempel net iets hoger om er serieus mee bezig te gaan. Daardoor heb ik ook besloten mee te gaan doen aan de Babyswap!

Inmiddels is het 1 juli en zijn de lootjes verdeeld; iedereen heeft zijn swapmaatje ontvangen per mail. Ik ben direct begonnen met het opzoeken van mijn swapmaatje, en ondanks dat ze nog geen moodboard online had staan (ik was misschien ook wat vroeg) zag ik al wel het een en ander waar ik wel wat mee kon! Dus daar waren de eerste kadootjes al mee gekocht én heb ik al het een en ander gezien waar ik nog even een nachtje over moet slapen, maar wat zeker de moeite wel waard is.

Het leuke is dat je zelf dus ook een moodboard moet maken. Wie mij volgt op Instagram heeft kunnen zien dat eh, moodboards niet mijn sterkste punt zijn. Ik ben echt heel onhandig met al die collage-apps. Soms voel ik me zelfs een beetje ouderwets dat ik daar niet mee om weet te gaan. Bij deze zeg ik dus alvast sorry tegen degene die mij als swap-lootje heeft, voor het lelijke moodboard. Hopelijk weet je er een beetje raad mee…

,Eigenlijk is een swapmaatje niets anders dan een Secret Santa, maar dan zonder dat het per sé kerstmis moet zijn. Erg leuk, want laten we eerlijk wezen; we houden allemaal van pakketjes, we kennen allemaal onze pakketbezorger iets te goed, en we houden allemaal van kadootjes. Hoe leuk is het dan om niet te weten wanneer je een pakketje krijgt, niet weet van wie het is en niet weet wat erin zit?

Echt geweldig voor control-freaks zoals ik dus! De richtlijnen (regels) zijn niet streng of gemeen of wat dan ook, maar wel nodig om de boel een beetje onder controle te houden. En als je dan op Instagram al de creaties van anderen ziet, dan besef ik me dat ik nog heel wat te oefenen heb; ik ben niet zo heel erg goed in inpakken moet ik bekennen, dus wat dat aangaat is het op alle vlakken erg leuk om eens uit m’n comfort zone te stappen; ik kan enorm goed kadootjes kopen voor onze eigen kabouter, voor m’n vriend, m’n schoonouders én mezelf; nu moet ik aan de hand van een instagram pagina kadootjes shoppen voor een ander. Enorm leuk en tegelijkertijd ook heel spannend, want wat nou als ik compleet het verkeerde koop…

Aan de andere kant bedenk ik me maar; dat is het risico van meedoen aan zo’n babyswap. Ik duik nog even met m’n hoofd de folders in en ik ga alvast een leuke lijst maken met wat ik voor mijn swapmaatje ga kopen! Hebben jullie al eens meegedaan aan een (baby)swap? Hoe vonden jullie dat?Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: