Dag drukke decembermaand!

Yes, eindelijk kunnen we zeggen dat de belachelijk drukke decembermaand er weer op zit! En oké, ook zit 2017 er dus op. Ik neem jullie weer mee naar de diepte en hoogtepunten deze maand, de plannen voor januari en natuurlijk weer een aantal artikelen die jullie maar wat graag lazen! Lezen jullie weer mee?

 We begonnen de maand rampzalig…

Qua gezondheid dan in ieder geval. Om maar lekker positief erin te vallen he 😉 Ik had begin deze maand een gesprek met wéér een verzekeringsarts van het UWV. Dit was de derde arts die ik te zien kreeg, en ik had goede hoop dat ik dit keer een arts zou treffen die snapte wat er aan de hand was. Het tegendeel was echter waar; ik heb nog nooit zo’n hork meegemaakt. Ik heb een goed half uur voor Jan Snot daar gezeten, omdat er blijkbaar geen signaal af ging dat ik in de wachtruimte zat. Daar kreeg ik vervolgens van die arts voor op m’n flikker; of ik niet even had kunnen zeggen dat ik er was. Ehm, is dat niet waar die balie voor is? Waar je je aanmeldt? Zelf heeft hij toch ook een agenda? Afijn, lang verhaal kort; het was een enorm onprettig gesprek, hij geloofde mijn ziekte niet, hij ging vervolgens wat internettestjes bij me doen en kwam tot de conclusie “mevrouw, we hebben allemaal wel eens een beetje pijn”. Ehm, oké, maar zit ik daar om opnieuw een diagnose te laten stellen of om vast te stellen of ik op dat moment kan werken of niet? Dat is wat ik had moeten zeggen, maar ik bleef mezelf verdedigen. Stom, echt heel stom, maar niks aan te doen zo achteraf natuurlijk. Afijn, hij heeft me ‘gelukkig’ een aantal maanden gegeven (drie) om m’n lijf op peil te krijgen en dat gaan we dan maar proberen. Hopelijk krijg ik dan een volgende keer eindelijk wél een normale arts te spreken, en niet een die aan vakantie toe is. Hij heeft letterlijk op papier gezet dat hij mijn diagnose niet geloofd. Bah, ik word er nog steeds zó pislink van, maar ik laat het nu even voor wat het is. Eerst werken aan enige vorm van herstel, voor zover mogelijk.

Happy Holidays!

December is een feestmaand; we beginnen met Sinterklaas, duiken daarna eigenlijk direct de kerstsfeer in nog voor die man koud het land uit is, en daarna proosten we alweer op het nieuwe jaar. Ik ben echt een party pooper, ik heb he-le-maal niks met kerst/oudjaar. We vreten ons 31 januari toch ook niet helemaal vol omdat we januari achter ons laten en februari gaan beginnen? Het enige leuke eraan vind ik wel dat er de hele maand zo veel lekker eten te koop is, en dat de sportscholen met leuke aanbiedingen komen. Even in alle eerlijkheid; dat scheelt me toch 60 euro… Maar goed, de kerstdagen dus; wij hebben ze hondsberoerd gevierd. Onze knul had blijkbaar een heel fijn buikvirusje mee naar huis genomen om beter te leren kennen, en wij hebben dus in tourbeurten de WC pot beter leren kennen. Verdere details zal ik jullie niet aandoen, beloofd. Make it a december to remember… Nou, dat is gelukt hoor!

Met oudjaarsdag waren we gelukkig een stuk opgeknapt, en heb ik zelfs nog in de keuken gestaan om vleesjes te maken, appel & perenflappen vers klaar te maken en hebben we het gewoon gezellig gemaakt met zijn drietjes. Onze knul is verbazingwekkend goed de nacht doorgekomen; hij heeft de hele nacht doorgeslapen. De hele nacht gewoon! Iedere andere nacht wordt hij vaak twee keer wakker, maar de meest zware vuurwerkbommen en hij sliep er gewoon doorheen.
M’n vriend en ik hebben heel romantisch series gekeken. Tot 3 uur ‘s nachts; lukt ons normaal ook niet. Dat moet toch ware liefde zijn 🙂
En hoewel ik normaal een hekel heb aan oud & nieuw, is dit voor het eerst een nieuwjaarsdag die ik erg leuk vind en die ik van z’n levensdagen niet meer ga vergeten. En dat komt echt niet door het TV kijken. Waarom dat wel zo is… Tja, wat kan ik zeggen? We zijn heel verliefd 🙂

Samenwerkingen

Afgelopen maand zijn er ook een hoop verzoeken tot samenwerkingen geweest, en hebben jullie er ook al een paar kunnen lezen. Zoals bijvoorbeeld de Zwitsal luiers, maar ook liet ik jullie de Etos Stappenteller zien. Ik kan jullie vertellen dat er nog veel meer leuke en mooie dingen aan komen, én dat er ook een mooie give-away aankomt. Ik heb ook een aantal samenwerkingen af moeten wijzen. Hoewel ik snap dat iedereen natuurlijk graag zijn product of dienst zo positief mogelijk in de spotlight wil hebben; ik kan en wil geen groot reclameblad maken van m’n blog. Het is en blijft mijn eigen persoonlijke plekje en ik houd daarom graag zelf de regie over wat er online komt te staan. Dat betekent dus dat ik niet alles maar laat opsturen om te reviewen. Ik blijf dan liever een kleinere blog, maar wél integer, dan dat ik producten en diensten een podium geef die ik zelf nooit had gekocht bijvoorbeeld. Dat houdt het ook eerlijk en transparant.

Favoriete Artikelen

Ook al is 2017 afgesloten, ik heb er bewust voor gekozen om geen ‘jaaroverzicht’ of ‘jaarrapportage’ te maken. Heel simpel; Kaboutermama.nl is April 2017 begonnen als domein, dus ik kan wel allemaal interessante Google Analytics grafieken laten zien, maar die laten op dit moment een groei van 100% zien; wat logisch is, want 1 januari 2017 wás er geen Kaboutermama.nl ! Wat ik wél heel mooi vind om te zien is hoe het gegroeid is al. Zonder Facebook of Instagram promoties te kopen heb ik toch een mooi resultaat bereikt, terwijl ik eigenlijk had gedacht dat ik niet verder zou komen dan m’n eigen vriendenkring. Regelmatig krijg ik mailtjes of berichtjes van andere moeders, sommigen óók met Ehlers Danlos die me willen vertellen hoe fijn ze het vinden dat ik het gewoon op tafel neergooi, er geen poespas omheen maak en gewoon zeg hoe het is; soms is het leven prachtig, en soms helemaal kut. Ik vind het superfijn om te horen en te ervaren dat ik voor anderen een steuntje in de rug kan zijn, enorm lief!

Het artikel wat jullie met stip het meest hebben gelezen deze maand, is het stuk wat ik schreef over mijn ouders. Dat was voor mij een pittig stuk om te schrijven, want ik heb nog steeds heel erg de neiging om me constant te verdedigen en te verantwoorden, om telkens alles uit te leggen. Ik heb er mijn best gedaan om een mooi en neutraal stuk over te schrijven, zodat men zich ook niet meer af hoeft te vragen waarom ik mijn ouders nooit bespreek. Mocht je het stuk gemist hebben, of het nog een keer terug willen lezen, dan kan dat natuurlijk hier. Dit is tevens het enige stuk wat ik over ze online zal zetten en online zal houden.

Ook het stuk wat ik schreef over het kinderdagverblijf werd weer goed door jullie ontvangen. Het is en blijft een hele administratie, zo’n kinderdagverblijf, en er zijn zó veel dingen die daaromheen gebeuren. Het hielp voor mij wel om het een en ander op een rijtje te zetten hierover!

Deze maand schreef ik minder artikelen dan normaal gesproken. Normaliter post ik om de dag een artikel, maar door alle stress rondom het UWV en de buikvirusjes bleef er weinig fut over om te schrijven, een huishouden te runnen en ook nog aan mezelf te denken. Vanaf nu volgen er betere tijden!

Dit was december in een vogelvlucht (nouja…). Wat waren jullie hoogtepunten van december, en wat zijn jullie plannen voor deze maand?Laat je een reactie achter?

1 thought on “Dag drukke decembermaand!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: