De Quinny Zapp vs de Nuna Pepp

Kinderwagens; het is best lastig om een fijne wagen te vinden, waar je zelf lekker achter kunt lopen, maar ook waar je partner fijn achter kan lopen. Maar, niet geheel onbelangrijk; je kindje moet er ook lekker in kunnen zitten of liggen, en hij moet wel bij jouw gebruiksdoel passen! Door schade en schande ben ik wijs geworden en ik heb dus een hoop kinderwagens uitgeprobeerd. Mijn meest recente ervaringen zijn met de Quinny Zapp en nu de Nuna Pepp geweest, en ik heb deze twee buggy’s met elkaar vergeleken.

Ik zal het toegeven, ik ben altijd op zoek naar iets dat fijner en beter werkt. Misschien omdat we weinig voorbereidingstijd hadden, who knows, maar de enige aankopen die direct een schot in de roos waren met onze kabouter was onze Nuna Leaf, en onze Woezel en Pip stoel. Conclusie; we zijn heel goed in stoelen kopen, en in knappe kinderen maken, maar onze aankoopskills (of voornamelijk die van mij) kunnen wel wat verbetering gebruiken.

Het voordeel daarvan is dat je wel door schade en schande wijs wordt, en snel achter je voorkeuren komt. Dan is het daarna alleen een kwestie van een aantal keer een miskoop begaan, voordat je iets heel fijns vindt.

Vooral als het op kinderwagens en buggy’s aankomt, heb ik inmiddels wel de nodige ervaring opgedaan. Onze kabouter is inmiddels anderhalf, maar we hebben, schrik niet, minstens 5 verschillende kinderwagens en buggy’s geprobeerd. Ik maak géén geintje, het zijn er echt zoveel, en onze kabouter is pas anderhalf..

Omdat ik het soms wel zwaar en pittig vond om hem telkens in de draagdoek te vouwen (moet je toch best handig voor zijn, en dat ben ik niet altijd), besloten we dus, zo klein als ie was, op zoek te gaan naar een kinderwagen. Er was er al snel een gevonden, maar deze bleek totaal niet handig; heel slecht in te vouwen, een ramp om telkens mee naar boven en beneden te tillen als je ook nog je baby in de gaten wilt houden. Deze is dus vrij snel naar de opslag verplaatst, om plaats te maken voor een handiger model, een 3-in-1 wagen. Op zich was dit al een stuk fijner, vooral met de reiswieg, omdat de reiswieg eruit te klikken was, waardoor hij gewoon verder kon slapen. Hij heeft daar dan ook heel wat uurtjes in doorgebracht, want je maakt een slapende baby niet wakker.

Ondertussen stonden bij mijn schoonouders ook twee kinderwagens, omdat we daar best vaak naartoe gingen en ook bleven slapen. De eerste wagen daar was een maxi-cosy quinny extra geloof ik. Althans, geen idee meer wat nou de exacte naam was, het was een maxi cosi kinderwagen, met een reiswieg en een zitje, hele grote luchtbandjes eronder en echt heerlijk om mee te rijden; groot en robuust, en daarbij ook nog eens heerlijk comfortabel voor onze kabouter. Maar om mee te nemen in de auto als we bijvoorbeeld naar het strand wilden met z’n allen was het een ramp, en had je al snel een jeep nodig. Niet heel handig dus. Deze is uiteindelijk vervangen door een ander model kinderwagen, ik heb wederom geen idee hoe deze heet, maar hij kan er gemakkelijk in zitten, en door een knoopje los te drukken ligt hij plat. Erg handig voor dat éne zeldzame moment waarbij hij nog eens in slaap valt in de kinderwagen. Doet ie inmiddels bijna nooit meer, maar het idee is leuk.

Maar ook kleine jongetjes worden groot, en dus wordt ook de kinderwagen groter. Waar we eerst een of andere opknap-quinny hadden, die we dus niet opgeknapt gekregen, hebben we bovenstaande kinderwagens (ja, de eerste had ik dus ook nog..) snel plaats laten maken voor een buggy. Na wat rondzoeken en dit keer in ieder geval wat filmpjes te hebben bekeken, gingen we voor een Quinny Zapp. Gezien mijn historie met kinderwagens was ik wel zo wijs om dan niet voor een nieuwe te gaan, dus ik mocht mijn marktplaats-skills inzetten, en dat is gelukt. Voor een klein prijsje hadden we een Quinny Zapp. Nadat ik hem met mijn lompe vaardigheden (zeg maar gerust gebrek aan vaardigheden) eerst bijna had gesloopt, omdat ik dat invouwen er heel makkelijk uit vond zien maar dat was het in eerst instantie dus niet, hebben we ‘m meegenomen, en het was echt een verademing; een lichtgewicht karretje, makkelijk te besturen, en onze kabouter zat erin als een baas. Er kon ook een universele voetenzak in, wat in de winter erg fijn was! En wat ook geen overbodige luxe was; hij was makkelijk in te klappen (als je eenmaal door kreeg hoe) en dus makkelijk mee te nemen in de auto, omdat hij weinig plek in beslag neemt.

Dat lichtgewicht van het karretje had echter ook zijn nadelen. Omdat ik er dus een had zonder boodschappenmandje aan de onderkant, en het vertikte om een nieuw boodschappenmandje aan te schaffen ervoor, was boodschappen doen best een uitdaging. Twee tassen aan de handvaten ging prima, maar de wagen is meerdere malen achterover gekiept. Op straat, in de winkel, you name it. En dat is best beschamend, voor mij dan. Onze kabouter moest keihard lachen, die vond dat maar al te grappig; ik deelde die humor niet. Maar dat is wel te verklaren dat het karretje achterover kiept; omdat de Quinny Zapp een driewieler is, wordt het gewicht anders verdeelt. Je kindje zit ook meer met zijn gewicht op het achterste gedeelte van het frame, en niet van het voorste gedeelte, wat ervoor zorgt dat je wat makkelijker omkiept. Je zou ook wat minder boodschappen mee kunnen nemen, maar als ik twee pakken appelsap en een pak melk mee wil nemen, dan vind ik dat dat moet kunnen, naast alle andere boodschappen. En dat is dus wel een flinke opgave met zo’n karretje.  Daarnaast kan de ‘gewone’ Quinny Zapp níet plat met de rugleuning; je kindje kan dus niet lekker in slaap vallen en dan plat liggen. Dat vond ik in eerste instantie niet zo erg, maar toen onze kabouter toch een paar keer wel in slaap was gevallen na bijvoorbeeld een lang buitenspeel-avontuur of gewoon algeheel wat moe was, vond ik het toch niet zo prettig dat hij dan zittend sliep. Zelf slaap ik ook wel als ik zit, maar je slaapt toch minder lekker dan wanneer je kan liggen.

Het was overigens helemaal niet de bedoeling om te kijken naar een nieuwe buggy, maar vrienden van ons hadden de Nuna Pepp over, en vroegen of wij daarmee uit de voeten konden. Wie ben ik dan om daar nee tegen te zeggen?

Inmiddels hebben we dus sinds gister (jawel) de Nuna Pepp (als ik dat zo goed schrijf), en het is een heerlijk wagentje. Hij is net zo makkelijk (nee, nog makkelijker) in te vouwen, is daarbij net zo plat (alleen iets breder omdat je hem niet als een soort paraplu uitvouwt), en ook een mooi lichtgewicht karretje. Het fijne eraan vind ik wel dat deze buggy vier wielen heeft, en daarmee dus een stuk stabieler is. Ook de rem vind ik daarbij een stuk prettiger werken; rem is ook daadwerkelijk ho, waar je bij de Quinny toch nog wel eens door de rem heen kon duwen.
Dat is op zich al natuurlijk een reden om over te stappen op de Nuna, maar bij de nuna kan de rugleuning ook nog eens versteld worden! Ze kunnen een ‘beetje’ liggen, en een ‘beetje heel erg’ liggen door middel van twee ritsen aan allebei de kanten. Dan kan je zelf de hoek bepalen en dus ervoor kiezen om de leuning helemaal plat te leggen, of een beetje opgericht. Handig als je kindje bijvoorbeeld verjouden is, of gewoon prettiger slaapt als hij iets omhoog ligt! En los daarvan; een heel fijn boodschappenmandje onder de buggy, en nog best een groot mandje ook. Ik kon er vandaag met gemak een pak melk, een paar pakjes kaas en worst, twee knijpfruit dozen, een zak snoep (tja, met honger in de supermarkt, geweldig idee), een bloemkool, potje saus en een zak broodjes in kwijt, wat toch best een talent is voor zo’n fijne compacte buggy. En daarmee viel er dus niemand naar achteren.

Ik wil niet te vroeg juichen, en ik wil ook echt de Quinny Zapp niet afkraken, want eerlijk is eerlijk; als je het gewoon als wandelbuggy gebruikt en de boodschappen met de auto doet, is het een heerlijke wagen. Ideaal om mee te nemen in de auto, en het is ook van een heel stevig materiaal gemaakt, waar je vlekken ook makkelijk vanaf kunt vegen trouwens, dus dat is echt wel een dik pluspunt; ik durf de Nuna niet vies te maken, omdat ik wel een beetje bang ben dat ik de vlek er niet uit krijg. Maar de Nuna vind ik wel een nog fijnere buggy dan de Quinny. Niet alleen voor mijzelf; maar ook voor mijn vriend. En dat is ook geen onbelangrijk iets, aangezien mannen soms ook best wel achter een kinderwagen kunnen, willen, en mogen lopen, en dan is het toch best fijn als zij er ook ontspannen achter kunnen lopen. Dus tot nu toe wint de Nuna het wel van de Quinny, maar als je onder de Quinny ook het mandje hebt, en je kindje niet zo snel slaapt in de kinderwagen, dan is de Quinny absoluut ook echt geen slechte buggy. Alleen doe ik nou eenmaal wel boodschappen met de kinderwagen en dan vind ik de stabiliteit die ik met vier wielen heb toch een stuk prettiger.

 Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “De Quinny Zapp vs de Nuna Pepp”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: