Uit eten met je peuter bij een ‘familierestaurant’

Eerder schreef ik al over kindvriendelijke restaurants en het uit eten gaan met een peuter; ik vind het belangrijk dat onze knul veel ziet, en ook gewoon naar een hoop dingen mee kan. Recent is er in Schiedam een nieuw pannekoek-restaurant geopend; de pannenkoe. Wij zijn langs geweest om een pannekoekje te eten natuurlijk 😉 Ten eerste omdat ik ook wel eens uitgehema’t ben, en ten tweede omdat ik het ook heel fijn vind om de lokale ondernemer te steunen. Of de Pannenkoe in Schiedam voor herhaling vatbaar is, lees je vandaag!

Amper reclame of ‘herrie’ via de Sociale Media Kanalen

Voorafgaand aan ons bezoek heb ik eerst maar nagekeken voor de zekerheid of ze ook daadwerkelijk al open waren voor publiek; de afgelopen weken zag ik af en aan wel wat mensen zitten, maar niet noemenswaardig druk. Door even te zoeken op Google kwamen we erachter dat de Pannenkoe in Schiedam op 23 januari officieel geopend was voor publiek. Het is dat we het op hadden gezocht, maar het was van tevoren niet echt supergroots kenbaar gemaakt, en ik leef soms echt zo’n beetje op Social Media.

Omdat online reserveren niet meer kon op de dag zelf, zijn we op de goede gok naar binnen gelopen. Onze eerste gedachte was dat het vast enorm druk zou zijn, maar dat viel echt reuze mee. Genoeg plekjes op uit te kiezen en we zijn dan ook gaan zitten. Het was binnen wel lekker warm, geen overbodige luxe want het was echt heel koud buiten! Ons plan was in eerste instantie om naar Winter Village Schiedam te gaan, op het Stadserf, maar omdat het echt zo bizar koud was hebben we besloten om het bij alleen de Pannekoe te laten.

Een rustige tent, behagelijk warm en een uitgebreide menukaart

Zoals ik al zei, tegen alle verwachtingen in naar aanleiding van het niet kunnen reserveren, was het behoorlijk rustig, maar wel lekker warm dus. Wij zijn gaan zitten, maar het duurde bijna een kwartier voor iemand kwam vragen of we wat wilden drinken. Een kwartier lijkt niet zo lang en daar kan ik écht wel begrip voor opbrengen als de hele tent vol zit, maar met meer uitstroom dan binnenkomers valt mijn begrip al langzaam weg. Zeker als je 3 euro voor een kopje koffie rekent.  De details die aan zijn gebracht zijn absoluut leuk hoor; een koetjesreepje bij je kopje koffie; er is echt wel over het concept nagedacht (alhoewel dit natuurlijk ook gewoon een franchise is).

Nadat we wat te drinken hadden gekregen, werd de bestelling opgenomen. Door twee piepjonge, naar wat ik denk, vrijwilligers met voetbalkleding aan werd de tafel gedekt. Daardoor kregen we de indruk dat het eten eraan kwam. Geen overbodige luxe, want onze peuter had inmiddels het snoep al gezien op de bar, maar leg hem maar eens uit dat we zo gaan eten… Vooral als het eten dus niet ‘zo’ komt. Even voor de goede orde; het ging om een kinderpannekoek zonder wat erop, een nutellapannekoek en een broodje gezond; geen gigantisch ingewikkeld menu. Uiteindelijk hebben we een half uur gewacht hierop, voor het opgediend werd. We hadden toen al wel de stille afspraak gemaakt dat als het nog 5 minuten ging duren, we er dan vandoor zouden gaan. Een half uur is echt niet te doen met een peuter. Gelukkig hoefde het ook weer niet zó ver te komen, want net ‘op tijd’ kwam het eten aan.

Droge pistoletjes en een ‘wrap-pannekoek’.

Kijk, over pannekoeken heeft iedereen z’n eigen mening. De een wil hem dik, de ander wil een heel dun pannekoekje, maar we zijn het er denk ik allemaal over eens dat een pannekoek vooral warm opgediend moet worden. Zeker als je voor een ‘nutella-pannekoek’  8 euro betaalt, verwacht ik wel een warme pannekoek waar een flinke kwak nutella op zit. Niet een lauwe pannekoek met drie kuipjes nutella óp de pannekoek gelegd. We kwamen ook een mes en vork te kort, maar goed, ik kan prima m’n vork delen met m’n peuter dus dat vind ik geen onoverkomelijke ramp. Het broodje daarentegen was écht niet lekker. Een broodje hoort ‘krakend vers’ te zijn; daarvoor bestel je immers een pistolet. Deze smaakte alsof hij wél vers gebakken was, maar daarna vergeten was en even weggezet was. Het broodje dan hè; het beleg was van goede kwaliteit, vers en niks op aan te merken. Maar je kan moeilijk alleen het plakje kaas, ham en de sla opeten…

De pannekoek van ons zoontje was een stuk dunner, maar ook weer niet warm en een beetje ‘gummie-achtig’, bij gebrek aan betere omschrijving. Met een ‘doekoe’ erop gelegd; een muntje waarmee ze na afloop in de speelautomaat een speeltje kunnen winnen (ze mogen net zo lang doorspelen totdat ze prijs hebben).

 Voor de kleintjes hebben we een speciaal kalfjesmenu met doekoes. Dit zijn munten die kinderen kunnen inruilen voor een leuke verrassing. De munten kunnen ook worden opgespaard. Hoe meer doekoes, hoe leuker het cadeautje.

Bron: De algemene website van de Pannenkoe (http://www.pannenkoe.nl)

Hmm, dat is níet helemaal dus hoe het bij de Pannenkoe Schiedam gebeurt.

Afrekenen; hét moment om feedback te vragen

Zoals iedereen wel gewend is wanneer je ergens gaat eten; bij het afrekenen wordt er eigenlijk altijd wel gevraagd of het gesmaakt heeft, alleen hier bleef dat uit. Nu zijn de eigenaren van de Pannenkoe in Schiedam geen onbekenden in de horeca; ze hebben voorheen de Bram Ladage op de Koemarkt gerund, en juist dan verwacht je wel een aantal dingen; tempo in de bediening en in ieder geval de vraag of het gesmaakt heeft. We hebben het niet over een Hema-2-euro-Ontbijtje, maar we zijn bijna 30 euro verder. Dat vragen naar feedback bleef echter uit.

Dit ‘familierestaurant’ slaat de plank volledig mis

Bij een pannekoekenrestaurant denk je automatisch aan een familierestaurant, waar veel jonge kinderen ook mee eten en waar het dus gezellig aangekleed is, én je dus niet je kind hoeft te sussen in afwachting van het eten. Als je een pannekoek bestelt verwacht je niet dat dat een half uur duurt als het erg rustig is; is het spitsuur dan kan ik me daar natuurlijk veel meer van voorstellen.

De snelle blik in de keuken vanaf de bar leert dat de algehele sfeer inderdaad ‘kalm an, het komt wel’ is; in de keuken wordt niet bepaald haast gemaakt en dat is echt enorm jammer. Daarentegen kan je ook niet enorm veel verwachten als je werknemers van maximaal 23 jaar in dienst wil nemen, maar al met al zijn er genoeg punten om écht aan te werken. De ondernemers staan bekend als ‘horecakoppel’ maar ik vind de Pannenkoe Schiedam écht een domper en ik vraag me af waar het snelle, vlotte en gezellige van de Bram Ladage is gebleven.

Misschien is het de nieuwigheid, maar het nodigt niet uit om volgende week nog een keer gezellig pannekoeken te gaan eten; de volgende keer lopen we wel weer door naar de Hema, eten we daar een broodje gezond en een kindermenu. Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal met een ander filiaal van de Pannenkoe, maar hoop wel dat er kritisch gekeken wordt naar verbeterpunten. Een pannekoekenrestaurant runnen is hele andere koek (haha, flauw woordgrapje) dan een Bram Ladage runnen.

Gaan jullie graag met kinderen uit eten? En naar welke restaurants nemen jullie ze dan mee? Ik lees graag tips voor restaurants (omgeving Rotterdam) in de reacties!

Wij zijn gewoon netjes als betalende klant naar de Pannenkoe gegaan en ik heb het dus niet mooier (of slechter) gemaakt dan het is. Voor meer informatie verwijs ik door naar mijn disclaimer.


Laat je een reactie achter?

1 thought on “Uit eten met je peuter bij een ‘familierestaurant’”

  • Wat jammer zeg dat het geen aanrader is. Helaas kom ik niet uit de buurt van Rotterdam dus tips daarvoor heb ik niet. Mocht je ooit in de buurt zijn van Helmond dan kan ik je zeker Wereldrestaurant in Mierlo aanraden. Onze tweeling zit daar niet te eten maar te “vreten” niet qua onfatsoen maar wel qua hoeveelheid 😀

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: