Februari maandoverzicht; het zit er weer op!

Februari; kort maar krachtig!

Februari Maandoverzicht

Februari zit er weer op, en zoals gewoonlijk plaats ik dus weer een maandoverzicht! Deze maand heb ik niet stil gezeten en is er een hoop gebeurd. Met een hoop leuke dingen, een paar kleine dipjes, maar met veel meer kennis in the pocket gaan we met frisse moed maart in! Dat terwijl februari toch al 2 dagen minder had dan geplanned, dat mis je toch, die twee dagen… Eigenlijk heb ik dus een soort jetlag de komende week; ik tel gewoon nog even verder naar 29 februari, 30 februari… 😉

Koe bij de horens gepakt; UWV aangesproken.

Iets waar ik in december nog niet zo zeker van was of ik dat nou moest doen; het UWV aanspreken. In december ben ik bij de verzekeringsarts op gesprek geweest en dat ging op zijn zachtst gezegd niet heel vriendelijk. In mijn blog in januari schreef ik nog dat ik het erbij liet zitten omdat het me absoluut de stress en energie niet waard was. Daar ben ik in februari van terug gekomen; ik kreeg via verschillende kanalen en ook van een oud-collega zelfs te horen dat zij exact hetzelfde mee hadden gemaakt. Een aantal die ik heb gesproken hebben zelfs dezelfde arts getroffen, waardoor ik heb besloten om op zijn minst een flinke klacht in te dienen.

Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden ook. Ik kom daar om mijn werkvermogen (of eigenlijk op dat moment het gebrek aan) te laten beoordelen, en vervolgens tref ik iemand die wil testen of de diagnose die gesteld is destijds wel klopt, erg bijzonder. Inmiddels heb ik terugkoppeling gekregen van de betreffende arts, en die is van mening dat het gesprek helemaal niet zo vervelend is gegaan. Wij hebben duidelijk een hele andere definitie van ‘een prettig gesprek’. Dat geeft niet, maar het feit dat anderen deze meneer ook als ‘naar’ hebben ervaren bevestigd voor mij wel dat dít niet aan mij lag.

Wél aan het werk

Voor wie mij volgt op Instagram; in februari, terwijl de klacht tegen de UWV arts in behandeling was dacht ik; in de tussentijd probeer ik wel gewoon aan de slag te gaan. Het was heel gek, maar binnen 48 uur had ik een baan. Geen topbaan, maar het zou te doen moeten zijn. Uiteindelijk bleek dit, om diverse redenen geen match te zijn. De recruiter zei nog wel dat hij het begreep en dat hij ook wel zag dat ik meer in mijn mars had. Ondertussen besloot mijn linkerheup dat de gewrichtsbanden ineens konden ‘uitlubberen’. Daardoor ben ik 4 dagen door de grond gegaan van de pijn. Dat doen we dus niet meer…

Niet alleen maar negatief…

Voordat jullie denken; wat een zeikwijf is het toch weer; ik kan ook heel positief nieuws brengen! Half januari besloot ik namelijk dat ik van de pijnstilling af wilde en ik ben ook cold turkey gestopt. Goed, ik heb er wel afkickverschijnselen van gehad, maar inmiddels kan ik wel zeggen dat ik vanaf 14 januari slechts 2 keer een Tramadol heb ingenomen. Dat betekent dus dat ik toch al ruim 6 weken nu van m’n “drugs” af ben. Overigens niet pijnvrij, en ik merk ook echt dat zeker nu het zo belachelijk koud is (ik bedoel, het is woensdagavond en het is verdorie -7 graden!) m’n gewrichten het best wel even zwaar hebben.

Maar ik ben niet meer 24/7 versuft en verdoofd en ik ben daar dus wel enorm blij mee! Het zorgt ervoor dat ik wat meer ‘bewust’ mee maak. Hoewel dat niet altijd even leuk is (zo’n terrorpeuter in huis is niet altijd een pretje) maar ik kan wel veel meer lachen. Ook een stuk meer huilen overigens (kuthormonen) maar dat is bijzaak zullen we maar zeggen…

Veel erop uit!

Maandoverzicht februari touch upIk maak mijn ‘voornemens’ wel waar, eerlijk is eerlijk. Hoewel ik dus niet aan die goede voornemens doe, heb ik mezelf wel beloofd meer te ondernemen. Meer wandelen, meer erop uit in eigen stad en een beetje uit m’n comfort zone stappen. Dat is in ieder geval goed gelukt voor februari; we hebben een aantal heerlijke wandelingen gemaakt, maar zijn ook op ontdekkingstocht gegaan in onze eigen stad! Onze museummolen ging weer open, we zijn naar de bibliotheek geweest en ik mocht met Tamara mee naar een superleuk ‘Nice to meet you’ event, wat georganiseerd werd door Cosmo Hairstyling IJmuiden! Hier werden we in de watten gelegd met mooie touch-ups, en mochten we kennis maken met prachtige merken zoals Floxia , Divine Sensations en Zoya nagellak!

Tussendoor woonde ik ook nog ‘even’ een workshop bij over hoogbegaafde kinderen, wat best interessante materie is. Daar heb ik enkele blogs over geschreven en volgende week zal hier nog een blog over volgen met betrekking tot basisschoolkeuzes (en de stress daaromheen).

De website is ook nog opgefrist…

Het werd ook wel tijd om de website een klein beetje te updaten. Ik vond het tijd worden om de ‘foto’ eruit te halen. Ten eerste omdat het ook qua afdrukken gewoon heel lastig wordt om dat mooi uit te printen. Daarnaast ook omdat ik het eigenlijk helemaal niet nodig vind om hem overal op te vereeuwigen. Zoals jullie weten houd ik hem zo veel mogelijk onherkenbaar in beeld; dus waarom zou ik hem dan wel pontificaal bovenin zetten? Ik ben dus aan de slag gegaan om een simpel, maar doeltreffend logo te maken.

Ook qua indeling heb ik (weer) het een en ander veranderd. Zo heb ik weer een sidebar, waar ook te zien is wat van die dag de meest gelezen artikelen zijn. Dat was voor mijzelf ook heel verhelderend, want de Lillydoo luier reviews worden nog steeds goed gelezen!

Nu ik 4 keer per week een blog publiceer merk ik sowieso dat er meer verkeer deze kant op komt. Daar ben ik best trots op, zeker als ik bedenk dat ik niet betaal om hoger in google te komen, dit ook niet doe met facebook en/of instagram (al is het héél verleidelijk) en ook geen likes of bezoekers ‘koop’. Eigenlijk dus puur organisch bereik, en dat vind ik best stoer dat ik dat met m’n blog, zonder kindergezicht in beeld, toch bereik.

Welke artikelen van februari lazen jullie het meest?

Het artikel over de Pannenkoe in Schiedam trok nogal wat verkeer! Ook via social media kreeg ik hier een aantal reacties op; ook lang niet allemaal positief. Dat geeft niet, dat is een risico wat ik neem als ik ergens mijn ongenuanceerde mening over geef. Zo zou ik een zeurpiet zijn, en zou wat ik allemaal vertelde in mijn blog totaal niet kloppen. Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening en ervaring hebben; en deze mag dan ook gedeeld worden; en dus ook door mijzelf. Sorry, not sorry 😉

Ook de ouderzonden worden positief ontvangen, deze zijn denk ik ook voor veel herkenbaar om te lezen. Er komen nog 3 ouderzonden aan, en dan zijn de 7 ouderzondes besproken en zit dat er ook alweer op… De ouderzonden artikelen lopen overigens gelijk op met de artikelen over hoogbegaafde kinderen; ook deze werden heel leuk ontvangen en veel gelezen! Dat geeft me een fijn gevoel; dat niet alleen m’n “negatieve” artikelen zo opgepakt worden, maar dat de informatieve stukken ook écht gewaardeerd worden!

En voor deze maand…

Voor deze maand ga ik vooral proberen om gewoon weer op deze tour verder te gaan; een balans vinden tussen een aantal rauwe artikelen, maar ook ga ik proberen om m’n eigen stad wat meer te bezoeken en hier meer over te schrijven. Ondanks dat ik niet altijd even positief ben over Schiedam, is het wel nog steeds een mooie stad, en ga ik dus bij lokale ondernemers langs de komende maanden.

Wie weet mag ik deze maand weer groeien, en dan komen we in april alweer in een feestmaand aan! Maar daarover verklap ik nog even niets 😉

Wat vonden jullie het fijnste artikel van deze maand? En wat zouden jullie graag terug zien in nieuwe artikelen? Ik lees het graag in de reacties!Laat je een reactie achter?

1 thought on “Februari maandoverzicht; het zit er weer op!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: