Humor op het consultatiebureau

Het consultatiebureau; bij veel moeders gaan de rillingen al over de rug lopen wanneer je weer een oproep krijgt. Soms kan je er heel goed terecht voor (fijne) adviezen, soms vraag je je af waar iemand zijn diploma bij heeft gekregen…

Zo. Nadat we de afspraak twee keer moesten verzetten (hilarisch; als je na de eerste keer verzetten al aangeeft dat hij op die dag op het kinderdagverblijf zit, en de afspraak daarna gewoon koppig op dezelfde dag plannen), is het gister dan eindelijk gelukt; Consultatiebureau.

Afijn, meten en wegen viel me een beetje tegen, ik had hem toch wat groter en zwaarder geschat. Aan de andere kant; hij beweegt zo veel de hele dag door dat het logisch is dat hij z’n eten en energie ergens anders voor gebruikt dan dik worden. Maar hij was in ieder geval gegroeid, dat is toch het belangrijkste.

Daarna weer een gesprekje met de arts die daar zat en die hem ook z’n prikjes ging geven. En toen kwam het.. Hij is natuurlijk bijna 15 maanden, dus kwam de vraag ‘Nou, kruip jij al lekker door de woonkamer rond?’ Nouja, niet dus. Hij loopt en rent. Ik had het idee dat ze dat moeilijk vond te geloven (Nou, laat maar even zien dan!) maar toen ze het eenmaal zag (inclusief filmpjes die we hadden gemaakt) was ze behoorlijk onder de indruk. Ik wéét dat het geen wedstrijd is en dat het bij ieder kind verschillend is wanneer ze iets kunnen, maar ik dacht toch even bij mezelf ‘Ha! Hebben wij even een slim kind!’. De arts was er in ieder geval heel erg over te spreken en noemde het zelfs een model-kind. Z’n loop-kunsten vergeleek ze met een kindje wat 3 tot 4 maanden ouder is dan hij nu is. Zo, die veer kan ook z’n kont weer in, heeft hij weer goed voor elkaar.

Prikjes waren zoals gewoonlijk even huilen en dan klaar. Wat een bikkel.

Maar al met al was dit toch een grappig uitstapje naar het consultatiebureau. Maakte me toch druk om z’n lengte en gewicht, maar ook daarin zijn we gerustgesteld dat het meer dan prima is. Het is alleen zo frustrerend, ik zie zo veel grote kindjes om hem heen, en dan lijkt hij nog zo klein…

Aan de andere kant; hij rent ze er allemaal uit. Dus ach, wat klaag ik nou eigenlijk; hij is gezond, hij ontwikkelt zich meer dan goed en hij weet wie mama, papa en opa & oma zijn. Meer kan je niet wensen toch?Laat je een reactie achter?

1 thought on “Humor op het consultatiebureau”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: