Jaloers op andere moeders; Invidia

#Ouderzonden, jaloers en afgunst?

Iedere week staat er een nieuw thema centraal met betrekking tot de ouderzonden. Eerder kon je al lezen over hoogmoed, hebzucht en lust, en deze week gaat het dus over jaloezie en afgunst. Jaloezie wordt gezien als een slechte en vervelende eigenschap, maar alles valt en staat met  de mate waarin de jaloezie heerst. Zoals gewoonlijk; alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed. Te veel jaloezie dus ook niet. Het is wel heel menselijk overigens om jaloerse gevoelens te hebben, en die heb ik natuurlijk ook! Daar gaat het deze week dan ook om; wat zou ik direct van een andere ouder overnemen als dat zou kunnen? Waar ben ik jaloers op?

Gezondheid en energie

Dát is wel één van de dingen die ik graag over zou willen nemen. Zeker nu social media zo groot wordt, en het af en toe echt een wedstrijd lijkt wie er de leukste dingen met de kinderen doet. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat me koud zou laten. Daarom heb ik wel een kléin beetje jaloezie naar de powermoms die een briljante balans hebben tussen werk en gezin. Ik kan op dit moment niet eens een balans vinden tussen gezintijd & huishouden; en op dit moment werk ik dus niet eens.

‘VTWonen bij jou thuis’

Nog iets waar ik best jaloers op ben; al die mooie 'VT-wonen' interieuren!Ja, daar ben ik wel écht jaloers op.Van die perfect gestijlde kamers, waarbij alles gewoon helemaal past en klopt, en alles ook nog eens helemaal schoon en opgeruimd is. Dat valt dan ook wel weer een beetje samen met de balans tussen gezin/werk/en dus huishouden, maar goed… Onze woonkamer is niet zo denderend ingericht. Niet omdat ik niet wil, maar omdat we gewoon een hele onpraktische woonruimte hebben. Daarnaast willen we toch een keer verhuizen en zien we het nu niet meer als de moeite waard om er nog in te gaan investeren, het is immers een huurhuis en we waren niet van plan dit huis over te kopen. Het is dus roeien met de riemen die we hebben, maar het blijft frustrerend.

Moeders die ook nog hun make-up helemaal in orde hebben…

En het dan ook nog voor elkaar krijgen om hun kleding vlekvrij te houden; hoe doen jullie dat? Soms heb ik het idee dat ik echt make-up-motorisch gestoord ben ofzo, maar bij mij duurt het gewoon een uur voordat ik er voor m’n gevoel toonbaar uit zie- iets waar ik niet echt tijd of zin voor wil maken op het moment dat er een peuter op de bank staat met de mededeling dat hij gaat gymmen. Kleding vlek-vrij houden is al helemaal een falende missie; weet je hoe vies die peuters zich kunnen maken met he-le-maal niets? Aangezien ik graag donkere jeans draag, kan je je dus wel voorstellen hoe dat er dan uit ziet; overal handjes, witte vegen of opgedroogde fristi op. Superfijn, not.

De andere kant van jaloezie

Aan de andere kant ben ik me er ook absoluut van bewust dat niets zaligmakend is, ieder huisje heeft zijn kruisje. Daar ben ik me ook absoluut van bewust en ik kan me ook heel goed voorstellen dat anderen misschien weer jaloers zijn op mij. Ik kan eten wat ik wil maar word toch niet dik, ik heb een meer dan prima zwangerschap gehad waarbij ik gewoon zelf m’n veters heb kunnen blijven strikken zonder dat er een buik in de weg zat, en de bevalling zelf ging ook prima eigenlijk, lekker snel ook trouwens. Ik zie er vrij jong uit, iets wat dalijk als ik 40 ben een groot voordeel schijnt te zijn. Op dit moment vind ik het ‘jeugdige’ uiterlijk vooral onhandig als ik een fles wijn wil kopen.

En jij? Waar ben jij jaloers op bij andere ouders? Kun je iets opnoemen waar een ander jaloers op zou kunnen zijn bij jouzelf? Ik ben benieuwd naar de reacties!Laat je een reactie achter?

4 thoughts on “Jaloers op andere moeders; Invidia”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: