Kadotips voor vaderdag!

Het is al bijna vaderdag…

En ik heb nog geen cadeau. Klinkt dat herkenbaar? Terwijl er al driftig geknutseld is op de kinderopvang, heb ik dus nog helemaal niets. Hoewel we hebben afgesproken dat we niet aan die commerciële onzin doen, is het toch ook wel weer leuk om er wél aan te doen… Snap je hem nog? 😉 Afijn, de winkels hangen er al vol mee, met alle tips voor vaderdag, maar wat kan je nou nog meer kopen, wat níet zo voor de hand ligt… Hopelijk vindt je hier een aantal inspiratietips!

Nieuw kook-materiaal?

Goed, hoewel je met vaderdag altijd platgegooid wordt met allerlei aanbiedingen voor de barbecue, kijkt ‘kook-materiaal’ niet heel origineel. Maar, ik bedoel met ‘kook-materiaal’ dus géén barbecue-accessoires! Mijn partner houdt van koken. Hij heeft er niet altijd puf voor (logisch) en ik ben niet altijd even behulpzaam; in de auto ‘McDonalds McFlurryyyyyyy!’ zingen helpt blijkbaar niet echt de motivatie op peil te houden. Maar eerlijk is eerlijk; hij kan wel enorm lekker koken en hij houdt daar ook echt van. Daarom is het misschien wel een leuk idee om eens af te stappen van het barbecue verhaal, en in plaats daarvan echt een leuke toevoeging voor de keuken te versieren, zoals een mooie snijplank, een robuuste ovenschaal of een nieuw messenblok. Uiteraard kun je dit verder helemaal zelf aankleden met leuke extra’s, een mooi kookboek erbij bijvoorbeeld. Zodat het eens iets anders is dan de barbecue-papa 😉

Een tegoedbon voor zijn favoriete winkel of gameplatform

Wat natuurlijk ook altijd goed is, is een tegoedbon voor zijn favoriete winkel. Of juist een cadeaukaart voor zijn favoriete gameplatform. Het mag best gezegd worden hoor; veel vaders houden van gamen en hebben een PS4 staan, een Xbox of ze gamen op de PC. Daar valt genoeg content voor te kopen en er zijn meer dan voldoende spellen te vinden hiervoor, maar de kans is wel aanwezig dat je net het verkeerde spel koopt of de verkeerde uitbreiding. Met een cadeaukaart kan je dan in ieder geval niet de mist in gaan. Wel even checken of je wel voor het juiste platform de tegoedbon koopt natuurlijk, anders is het zonde… En nee mama’s, een waardebon van Kleertjes.com telt niet 😉

Plan een fijne avond weg met elkaar

Je hoeft het niet geheim te houden (sterker nog, het is wel handig om elkaar even op de hoogte te stellen voordat je een heel romantisch plan opstelt en hij dan een hele andere verplichting blijkt te hebben), maar wel net zo leuk; een gezellig avondje (of misschien wel weekendje) weg met zijn tweetjes kan ook absoluut wonderen doen! Toegegeven; dat doe je dan natuurlijk samen en dus ook voor jezelf, maar het is heerlijk om even een ontspannen avond eruit te gaan!

Wanneer je het iets meer ‘budget’ wilt houden kun je er ook voor kiezen om je kind of kinderen bij opa & oma onder te brengen en het restaurant naar huis te halen; maak zelf een 3 gangen diner, en schakel Pathé Thuis in om de film te kijken die hij eigenlijk al een tijdje wilde zien, maar nog niet op Netflix staat. Om daarna heel romantisch, vol passie, in de slaapkamer te belanden….

Om te slapen, want let’s face it, die nacht dat je niet gestoord wordt door je peuter die komt ineens hele belangrijke vragen komt stellen, wil je optimaal benutten. En dat doe je door slaap in te halen 😉

Voor de avontuurlijke vader

Voor de sportieve of avontuurlijke vader is er natuurlijk ook genoeg te koop. Wie weet gaan jullie wel op vakantie dit jaar en is hij wel toe aan een nieuwe rugtas. Of je nu naar de camping gaat of meer de natuur in, er zijn zat artikelen te koop die zowel leuk, als handig zijn. Een RVS beker, of een koffiefilterhouder zodat je ook in de natuur nog een sterk bakkie koffie kunt zetten 😉 Er is echt niets mis met een ‘praktisch’ cadeau!

Toch iets anders dan de “superdad” t-shirts en fotoblokjes

Zoveel mensen, zoveel wensen, óók bij vaders. En natuurlijk zijn de “my dad is a superhero” rompers erg leuk, en de foto’s op hout zijn ook nog steeds immens populair. Maar wanneer je toch iets anders wil, dan hoop ik dat je met dit artikel toch wat leuke inspiratie hebt gekregen om wat leuks van vaderdag te maken!

En ik? Ik weet het nog niet…. Want ik ben nog niet zo’n kooktalent, en verder is hij in de veronderstelling dat hij alles al heeft wat hij wil. Ach, we kunnen altijd nog voor een ‘onbeperkt aantal kusjes’ voucher gaan. Wel zo makkelijk.

En jij, ben jij er al uit wat je voor vaderdag gaat kopen of versieren? Deel het in de reacties, help deze hopeloze moeder aan een origineel kado! 😉 

De uitgelichte foto is gemaakt door Natalie Toombs on Unsplash


Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: