Kizandy; suikervrij snoepen!

Voor degenen die me op Instagram volgen; ik ben een snoepkont. Ik hou gewoon van eten en zoetigheid en vooral van suiker. Ik durf wel te stellen dat ik een suikerverslaving heb ja, oeps…

Kizandy? Kizz and Candy!

Kizandy is dus een Kizz en Candy. Het is een klein blikje met mintjes, zure snoepjes of chocolade parels / chips, en dat in een leuk blikje met, je raadt het al; een dikke kus erop. Kizandy komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Nu zijn er tal van snoepjes uit de VS die ehm, op z’n zachtst gezegd zo chemisch zijn dat je bijna denkt dat je lichtgeeft in het donker na het eten, maar wel “sugarfree!” zijn, maar met Kizandy is dat níet het geval. Sterker nog; geen kunstmatige kleurstoffen, geen suiker, en bovendien ook verantwoord voor een ieder die vegan is! Last but not least; al het snoepgoed van Kizandy is Halal én Kosher. Dus met recht; snoep voor iedereen.

Leuk om te krijgen

Door de kleurrijke blikjes zijn ze leuk om te krijgen, maar eigenlijk nog leuker om ze zelf te houden. Ze komen in 20 verschillende varianten en allemaal natuurlijk met hun eigen kleur, die matcht bij de smaak. Zo heb je altijd een snoepje bij de hand, en doordat het blikje goed afsluitbaar is blijven ze lang ‘vers’!

Chocolate Chips en Pearls

IMG_2492Allereerst, voor alle choc-a-holics onder ons (ikzelf dus met stip voorop); ze hebben hele leuke blikjes chocola. Nu moet ik zeggen, voor mij als Milka en Tony verslaafde is dat best even wennen, want ik ben geen suikervrije chocola gewend. Omdat het geen ‘brok’ chocola is, vind ik deze het lekkerst als je hem op je tong laat smelten. Ik moet wel zeggen dat de chocola niet mijn favoriet is, maar goed; ik hou van intensere smaken denk ik. Vooral intens zoet… Voor mij is de chocola dus een domper, ik vind het blikje leuker dan dat de chocola smaakt. Misschien dat de Pearls zoeter zijn; deze zijn namelijk níet suikervrij, dus dat is goed om nog een keer te proberen!

 

 

Sours; verrassend lekker!

IMG_2490

Deze vallen me absoluut niet tegen. Ze zijn zuur, en geloof me op m’n woord; ze zijn écht zuur. Zelf vind ik ze voor het mooie iets té zuur, maar het heten ook ‘Orange Sours’ en geen ‘Orange Sweets’. De snoepjes zelf zijn misschien iets te groot, en dat kan ook de reden zijn dat ze zo zuur proeven. Het zorgt in ieder geval wel voor een intense smaak!

 

Mints; met een subtiele smaak

IMG_2488De mints zijn ook goed te doen! De smaak overheerst niet gigantisch, en zijn toch verfrissend genoeg. Als je bijvoorbeeld een nare smaak in je mond hebt of je net een broodje knoflooksaus met een beetje shoarma naar binnen hebt gewerkt, is dit heerlijk. Niet zo heftig als een pepermuntje, maar zorgt er wel voor dat de heftige smaak op een fijne manier geneutraliseerd wordt. Deze zijn wel m’n favoriet.

 

Vrolijke verpakkingen

IMG_2495De verpakkingen doen vrolijk en speels aan. In het mints-blikje staat ook een tekst gedrukt ‘you’re my sunshine’, wat ze een leuk en klein kadootje maakt voor een vriend, vriendin of gewoon iemand die je dag goed maakt.

 

 

 

 

Algehele conclusie

De snoepjes en chocola is iets wat je eigenlijk eerst zelf moet proberen. Ik kan wel zeggen dat het super lekker is, of juist niet, maar alles valt en staat met een voorkeur voor bepaalde smaken natuurlijk. Zo hou ik niet zo van suikervrije chocola en zal dit daarom automatisch niet mijn voorkeur hebben. De voornaamste reden waarom ik dit zou kopen zou echter wel door de leuke gekleurde blikjes zijn, die bovendien goed af te wassen zijn en dus ook weer te gebruiken zijn wanneer je ze leeg hebt gesnoept. Vooral de mints-blikjes zijn van een superfijn en klein formaat waardoor je er weer kleine andere snoepjes in kunt doen en altijd wat bij de hand hebt.

Deze review is in samenwerking met Kizandy.nl tot stand gekomen. Kizandy heeft hiervoor de sets beschikbaar gesteld, de producten zijn uiteraard ook via hun webshop verkrijgbaar! Natuurlijk hecht ik waarde aan de eerlijkheid in reviews en advertenties, en mag je van mij ten alle tijde een eerlijke review verwachten. Voor meer informatie over advertenties verwijs ik je graag door naar de disclaimer.Laat je een reactie achter?

1 thought on “Kizandy; suikervrij snoepen!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: