Luiertest met Zwitsal!

Onlangs kreeg ik van Zwitsal een heel leuk pakketje opgestuurd; een Zwitsal Box! Hierin zat een pak Zwitsal Luiers, een gepersonaliseerde Zwitsal Douche/Badgel, Zinkzalf en een pak billendoekjes. Ik had de luiers al een tijdje zien staan bij de supermarkt en drogist, maar ik had ze nog niet geprobeerd. Van Zwitsal kreeg ik dus de kans om de luiers te gebruiken, te testen en te ontdekken of ze inderdaad waarmaken wat ze beloven; babyzachte (en droge!) billen. Vandaag lees je mijn uitgebreide review en oordeel over deze luiers!

Heerlijke Zwitsalgeur; maar níet aan de luiers

Uit de doos kwam al een heerlijke zoete Zwitsal geur; de geur waar een hoop moeders wel van houden; net als ik dus. Ik ben echt een watje, maar ik asocieer Zwitsal dus met ‘toen hij nog zóóóó klein was’; het eerste wat in je opkomt bij een baby is namelijk Pampers en Zwitsal. Tot voor kort had Zwitsal dus van alles, behalve de luiers, en nu is het assortiment dus echt compleet. Wat me direct al opviel was dat de luiers geurloos zijn. Er zit wel een los geurbuiltje in het pak luiers, maar deze zit nog in een plastic verpakking zodat deze niet direct in aanraking komt met de luiers. Als je geen zwitsal-lucht aan de luiers wilt, hoeft dat dus ook niet. Dat stemde me wel direct goed, want ik wil zo min mogelijk geurtjes, parfums of andere toegevoegde dingen in een luier. Je zit toch in de ‘billenzone’ bij een gevoelige huid, en die wil je zo rustig mogelijk houden.

Ik durfde bijna niet te beginnen met testen…

…Omdat er zó veel ‘horrorverhalen’ zijn over de luiers. De een na de ander kampte met lekluiers, uitslag, poep overal… Dat maakte me toch wel wat ongerust, want ik als luie huisvrouw (met een kleine knipoog) wil zo min mogelijk wassen. Ik zag het dan ook echt niet zitten om ‘m drie keer per dag om te kleden, zo leuk vindt hij dat omkleden en verschonen al niet, laat staan dat ik dat tig keer per dag moet doen. Desondanks ben ik direct begonnen met testen in de nacht; als hij de hele nacht ervoor zou zorgen dat ‘ie droog bleef, dan waren ze bij voorbaat al geslaagd met vlag en wimpel, want dat lukt eigenlijk niet zo vaak. Dat zou toch fijn zijn; niet meer drie keer per week een bed verschonen, en ook niet meer na ieder slaapje (‘s middags en ‘s nachts) m’n peuter geheel verschonen.

Pasvorm; dat blijft persoonlijke voorkeur!

Wat me tijdens m’n research voorafgaand aan het testen al opviel; iedereen zei dat de luiers zo groot vielen. Ik ging me al een beetje zorgen maken, want ik had een maatje 6 gekregen om te testen, en ik had juist voor die maat gekozen omdat onze knul zo erg wisselt qua maat tussen verschillende merken, dat ik eigenlijk de gok had genomen dat ze juist kleiner zouden vallen. Maat 6 is volgens de verpakking geschikt voor kinderen van 15 kilo of meer. Even voor de beeldvorming; onze knul is 12,5 kilo en 88 centimeter, dus technisch gezien zouden ze te groot moeten zijn. Als ik ze echter naast de Teddy Care luiers van de Action leg (waar hij op dit moment maat 5 van draagt en past), valt dat verschil reuze mee. Daaruit zou je dus kunnen concluderen dat ze echt niet zo gek groot vallen. Maar, net als met alle kleding en andere luiers blijkt maar weer; het hangt allemaal zó af van de bouw van je kindje! Onze knul is vrij slank gebouwd en heeft ook geen ‘bolle buik’, wat ik wel bij veel kindjes om hem heen zie. Ik merk daardoor wel dat de luier veel makkelijker aansluit en niet ‘open’ staat aan de bovenkant.

Lekt ‘ie dan of lekt ‘ie dan niet?

Na de eerste nacht was ik positief verrast; ik spotte geen natte vlekken op z’n romper, pyama óf bed. Daarnaast had hij ook nog eens een goede doorslaapnacht, maar dat laatste bleek (helaas voor ons) toch meer toeval te zijn. Het is dus niet hét medicijn voor een doorslapende baby, maar wél voor droge kleren de volgende ochtend. Dit bleek namelijk géén toevalstreffer te zijn; keer op keer hadden we weer droge nachten en dat was echt heel erg prettig; dit scheelde me nu al een berg wasgoed. Geen lekkages dus, ook gedurende de dag niet. Nu weet ik natuurlijk níet wat er gebeurt als ze echt van die zure-tandjes-die-doorkomen-poep hebben, omdat we die fase gelukkig wel voorbij lijken te zijn; het lijkt erop dat we voorlopig genoeg tanden en kiezen hebben gespaard. Natuurlijk heeft hij wel een paar keer wat dunnere ontlasting gehad, en ook dat is keurig binnen de lijntjes gebleven, zelfs als de vergeten waren de randjes naar buiten te vouwen. Met een bewegelijke peuter wil dat er nog wel eens bij inschieten, dus dat was ook echt wel een opluchting.

Geen zwitsalgeur; zit er een ander luchtje aan?

Wat me na een aantal dagen gebruik opviel; de plas werd echt goed opgevangen. Bij het luier verschonen rook ik geen typische urinelucht meer. Ik vind dat al niet zo heel erg lekker, maar ik kan me ook goed voorstellen als je zwanger bent van een tweede je ook niet zo goed tegen bepaalde luchten kan, en dan is dit toch wel een verademing. Het enige wat m’n vriend op te merken had; Zwitsalzalf/Zinkzalf en poep blijft een rare (zeg maar gerust smerige) lucht. Het is een heel typisch luchtje, maar hey, daar kan de luier niks aan doen, dat gebeurt met sudocrème ook…. En laten we eerlijk zijn; mannen (en oké, vrouwen ook) ruiken ook niet altijd naar bloemetjes… (Ik niet trouwens, ik ruik altijd naar bloemetjes en zolang ik dat blijf geloven ís dat ook zo, sorry lieverd!)

Maar het mag dus wel gezegd worden; de luier is geurvrij. Zowel vóór, als na het dragen. Dat betekent dus dat de urine goed opgevangen wordt. Zolang je de luier tijdig vervangt is er ook geen ‘cowboyloopje’ nodig en kan je kindje dus gewoon vrij blijven bewegen, lopen en springen.

Mijn eindoordeel over deze luiers

Tja, het zijn wél de wat duurdere luiers, maar het mag gezegd worden; ze doen voor míj in ieder geval wat ze moeten doen; schone, droge billen, droge kleding en beddengoed, en dus een pak minder was. Ook was ik erg blij dat de luieruitslag die hij altijd wel een béétje heeft, volledig weggetrokken. Wel vind ik ze écht aan de dure kant; de prijs per luier voor maat 6 komt uit op 45-50 cent per luier, en dat is met recht één van de duurste luiers die ik tot nu toe bij ‘m om heb gehad. Gelukkig zijn er wel zo af en toe mooie aanbiedingen, zo had de Albert Heijn onlangs een 1+1 gratis actie voor alle Zwitsal Luiers en billendoekjes en daar heb ik dan ook gebruik van gemaakt; we zijn dit keer voor een maat 5 gegaan. Hiermee heb ik genoeg ingeslagen voor de volgende actie, dus dat zou helemaal goed moeten komen. Als ze een dergelijke actie hebben zijn ze een stuk beter betaalbaar en absoluut waar voor je geld in mijn optiek!

  • In mijn optiek vallen ze juist iets kleiner in plaats van groter
  • Geurloos, voor en ná het verschonen
  • Voelen zwitsal-zacht én stevig aan
  • Houden de hele nacht droog
  • Bieden voldoende bewegingsvrijheid

En nog even de testomstandigheden;

  • Een zeer bewegelijke jongen van twee
  • Wij verschonen 2 tot 3 keer per dag zijn luier (onze knul komt zelf vertellen dat z’n billen vies zijn)
  • Gevoelig voor luieruitslag
  • Op het moment van testen was hij 12,5 kilo bij 88 centimeter
  • Wij hebben de Zwitsal maat 6 getest en deze pasten goed

Disclaimer:

Deze advertorial is tot stand gekomen in samenwerking met Zwitsal & KekMama, maar wie mij een béétje kent en m’n blogs leest, weet ook dat ik het ook eerlijk zou vermelden als ik inderdaad constant zeiknatte kleding zou hebben na het gebruik van deze luiers, zoals ook te zien was met mijn Lillydoo reviews. Vandaar ook dat ik hier ook mijn testomstandigheden bij heb vermeld; dit om het transparant en eerlijk te houden. Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “Luiertest met Zwitsal!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: