Mei; een andere wending deze maand!

Jeetje; zo zitten we ineens in juni! De maand mei is echt omgevlogen en nam onverwachts een héle andere wending. Voor mij, maar ook voor onze kabouter! We waren deze maand even niet helemaal onszelf… Ik neem jullie vandaag weer traditiegetrouw mee in de afgelopen maand, zowel online & offline. Enjoy!

Een andere wending

April sloot ik heel fijn en tof af; ik ging van werkeloos en genezen verklaard door het UWV naar een baan mét opleiding. Dat was zó bizar en dat ging zo snel! Omdat ik de bui bij het UWV al zag hangen was ik sowieso al aan het solliciteren geslagen.Ik solliciteerde op alles wat los en vast zat, en vooral ook op wat ik léuk vond, en voor ik het wist werd ik ineens bij maar liefst vier verschillende bedrijven uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Die zag ik even niet aankomen! Uiteindelijk kreeg ik bij het eerste bedrijf direct te horen dat ze me heel graag aan wilden nemen en ik heb ook direct ja gezegd. Impulsief? Wellicht, maar de baan leek geknipt voor me en als de kans zich voordoet…

Dit bleek een hele goede keuze te zijn, want het werk ligt me heel goed, de collega’s zijn aardig en ik weet zeker dat ik hier mijn beste beentje voor kan zetten. En, je raadt het niet; maar op een incidentele pijnstiller na, ben ik pijnvrij. Dat had ik absoluut niet gedacht! Dat betekende wel dat er ineens heel wat drukte op me af kwam; een hoop geregel voor de kinderopvang, veel logeerpartijtjes bij opa en oma voor onze knul (wat zowel hij, als opa & oma totaal niet erg vonden) en ik ben de eerste paar weken ook echt uitgeblust geweest. Maar hey, ik ben inmiddels door m’n proeftijd heen en ik heb m’n draai absoluut gevonden!

Stoppen met bloggen

Een baan, een opleiding én een gezin/huishouden kan straks best zijn parten spelen. Wie mijn blogs dagelijks leest of mij volgt op Instagram kon ook zien dat er een ‘dip’ kwam waarbij ik even ‘offline’ was en het is zelfs voorgekomen dat er géén blog online stond. Dit riep gelijk wat vragen op (wel lief, ik voel me absoluut gemist!), maar ik stop níet met bloggen. Deze maand stond vooral in het teken van werk & gezin, en ik hou er niet van om lukraak wat artikelen uit m’n mouw te schudden, enkel en alleen om maar wat te plaatsen. Nu ik wat meer gewend ben aan het werkritme kan ik ook mijn tijd weer wat beter verdelen en is de allerergste vermoeidheid er ook weer af. Ik zit dus weer vol energie en inspiratie om te schrijven!

Veranderingen met onze kabouter

Zoals je kunt begrijpen heeft het werk ook zijn uitwerking op onze knul. En ik ben en blijf een “mamablogger” dus ook hier moet ik even mijn hart over luchten. Het werk is namelijk niet het enige wat er is veranderd… Onze knul heeft namelijk echt een rotperiode op het moment op de kinderopvang. Dusdanig heftig voor mijn gevoel dat ik zelfs overweeg om misschien toch maar te switchen van opvangadres.

Hij mept vrij veel als hij van de kinderopvang komt, maar komt ook met best wat blauwe plekken telkens thuis, de groep is druk en onrustig daar en ze kunnen vaak niet plaatsen ‘wat er nou is gebeurd’. Even switchen van opvang is makkelijker gezegd dan gedaan, en hij is er natuurlijk óók een hele lange poos wél met plezier naartoe gegaan en heeft er ook vriendjes, waardoor ik wel een gesprek aan ga met de kinderopvang. Misschien blijkt onze knul wel een echte rambo te zijn, of is er iets anders aan de hand. Wel is het duidelijk dat hij niet superlekker in zijn vel zit nu, en dat moeten we toch zien te veranderen. Ik weet alleen nog niet of switchen dé oplossing is. Maar daar hebben dus wel ook een hoop zorgen aan gezeten…

Enne, online? Is daar nog wat léuks te melden?

Er is natuurlijk zat leuks te melden online 😉 Zo kreeg ik een supermooi goodiepakket met allemaal musthaves voor mijn telefoon, werden mijn artikelen meer dan prima gelezen en ik kreeg weer enorm veel motivatie en inspiratie om weer verder te schrijven (en te leren!). De artikelen die goed in de smaak vielen waren onder andere het geschreven artikel over het twinnen met je zoontje, maar vonden jullie het ook erg leuk om te lezen hoe ik níet helemaal kon wennen aan het bio-eco-verantwoorde verwenpakket van JouwBox 😉 Ik ga bijna denken dat jullie leedvermaak grappig vinden… 😉

En nu is het juni! De maand waarin ik (hopelijk) weer een hoop mooie artikelen kan en mag schrijven, maar ook weer lekker wat uren kan werken. Ik wil er ook maar vanuit gaan dat onze knul zijn draai weer vindt op de opvang, na een goed gesprek daar natuurlijk. En last but not least… Ik ga beginnen met een personal trainer! Dat was ik nog even vergeten haha. Samen met m’n lief wel hoor, niet in m’n eentje, zo hebben we een goede stok achter de deur (voor mij dan). Deze mama gaat spieren kweken!

Wel met het behoud van mijn chocoladeschransbuien uiteraard, sorry 😉Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “Mei; een andere wending deze maand!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: