Middagdutjes en je dag-indeling..

Dramatisch.. Je dag moet je eigenlijk geheel inplannen om de slaapjes van de kleine heen, zéker als ze ouder worden. Waar een ‘pasgeboren’ baby eigenlijk gemakkelijk overal mee naar toe kan (slaapt toch wel door in de draagdoek), wordt dat naarmate ze ouder en wijzer worden steeds lastiger. Moe is echt moe, ze worden vervelender, willen meer grijpen, willen eigenlijk liever vastgehouden worden, en ga zo maar verder.

Helaas is er soms geen peil op de trekken wanneer ze nu weer gaan dutten. En dat zorgt voor aardig wat uitdagingen; wanneer kan je ontspannen, wanneer kan (nouja kan.. moet..) je de vaatwasser inruimen, wanneer ga je eigenlijk stofzuigen? En ohja, er moesten nog boodschappen gedaan worden en eigenlijk zou het handig zijn als er wat pakketten in worden gepakt.

Af en toe is dat erg frustrerend. Ben ik eindelijk klaar om op pad te gaan (lees: een schone broek zonder melkspuugvlekken en een shirt waar geen fruithap aan afgeveegd is), besluit mini-me dat het tijd is om nu te slapen. Nou ja, prima, dan wachten we wel. Ondertussen loopt de rest van de dag-indeling wel in de soep (want ohja de boodschappen.. En dat koken he.. En oh kút, de vaatwasser moet nog ingeruimd worden), maar ach.. Kleinigheidje houd je altijd?

Zo is elke dag eigenlijk een grote chaos. Het meeste gebeurt last-minute en dat is ook niet erg. Maar af en toe vraag ik me wel eens af hoe anderen dat doen. Nu zullen er ook zat moeders zijn die hun kroost, als ze toch slapen, lekker laten slapen en gewoon zelf even snel boodschappen gaan doen, maar dat kan ik dus absoluut niet. Ik zou als de dood zijn dat er wat gebeurd, of als hij wakker schrikt ligt ie fijn te gillen. In zijn eentje. Hallo, we hebben het over een baby. Kunnen die mini-me’s zich nog zo stoer vinden vanaf hun 7 maanden omdat ze dan ineens kunnen kruipen, brood eten en het liefst de hele dag op de telefoon willen swipen, maar het zijn en blijven baby’s. Je weet wel, die kleine hulpeloze wezentjes die het nog niet snappen dat mama even boodschappen moest doen en dat je daarom maar even alleen ligt. Daar kan ik zelf met mijn verstand niet bij. Hoe dichtbij de supermarkt ook is, hoe klein de boodschap ook is die je moet hebben.. Zul je net zien dat er uitgerekend vandaag een vloek heerst waarbij álle opa’s, oma’s, ouders, buurkinderen en toeristen uitgerekend bij jouw supermarkt boodschappen komen doen. Uitgerekend op die dag besluiten ook de kassasystemen op hol te slaan, met een kassajuffrouw die het hoofdrekenen nooit geleerd heeft op school (want hey, de kassa geeft altijd het wisselgeld aan in plaatjes!) en je ‘kleine’ boodschap dus zo ineens een half uur duurt. Er vanuitgaande dat mini-me’s altijd net een paar minuten nadat jij weg bent ineens besluiten wakker te worden of een nare droom te hebben, zou ik gokken op zo’n 25 minuten aan gegil. En krijg dát maar eens stil wanneer je thuis bent.

Dus kind alleen achterlaten is, zoals je misschien wel merkt, voor mij geen optie en gelukkig voor een hoop andere moeders ook geen optie. Rest mij de vraag.. Hoeveel uren heeft jullie dag.. Want mijn dag heeft er maar 24 en eigenlijk kom ik er standaard 10 te kort…  Misschien moet ik toch dat slapen ‘s nachts maar eens overslaan..Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “Middagdutjes en je dag-indeling..”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: