Mijn ‘faves’ op Videoland & Netflix!

Ik ben echt een TV junkie. Of nou ja, TV is niet het juiste woord, maar ik houd wel enorm van series en tv shows bingewatchen. We hebben dan ook, heel luxe, een abonnement op zowel Netflix als Videoland. We hebben ook nog interactieve TV, maar omdat ik eigenlijk nooit effectief het TV kastje gebruik (waarom zou je ook) gaan we dat maar eens opzeggen. Videoland en Netflix zijn twee verschillende aanbieders, maar hebben allebei zowel Nederlandse films en series in de aanbieding, als internationale films en series. Ik neem jullie vandaag mee naar mijn ‘faves’!

Wat er in mijn ‘verder kijken’ staat van Netflix…

Voorop staat Friends; sinds Netflix dát eraan toe heeft gevoegd ben ik achter elkaar de afleveringen aan het kijken. Ik keek dat “vroeger” al, maar heb eigenlijk nooit gezien (of bewust meegekregen) hoe het eindigde!

Modern Family staat er ook in; nu seizoen 8 ook eindelijk in Nederland te zien is op Netflix kon ik gelukkig weer even vooruit. Helaas pindakaas; Modern Family stopt wel na 10 seizoenen, maar seizoen 9 & 10 is voor ons toch nog niet beschikbaar. Wel is er al gesproken over een spin-off serie voor bepaalde karakters; ik hoop het zó want ik kan me echt niet voorstellen dat ze nog een andere rol moeten/kunnen spelen.

Ook staat er, jawel jawel, Airport in. Want als je een peuter hebt, is Netflix ook een uitkomst. Er staan ook enorm veel Disney films op. Behalve Cars, dat staat er dan weer niet op en heeft er ook maar heel kort op gestaan. Hufters… Mijn guilty pleasure tussen de Disney films is stiekem wel Hannah Montana hoor. Ja, ik geef dat gewoon open en eerlijk toe; ik vind dat een heerlijke feel-good-film.

Wat ik recent heb afgekeken op Netflix…

Voor de 7e keer op rij ofzo heb ik Gossip Girl gekeken. Ik zal niks spoilen als je het nog niet gezien hebt, maar zelfs na 6 of 7 keer ontdek ik weer nieuwe dingen in die serie waarvan ik denk ‘waarom is me dat nóóit eerder op gevallen?’. Gossip Girl wordt overigens toch écht nu van Netflix gehaald, in februari. Ik was dus nog precies op tijd met afkijken.

In datzelfde rijtje staat How I Met Your Mother, maar het einde daarvan vond ik echt afgeraffeld. Datzelfde geldt voor Pretty Little Liars; tig seizoenen geweldig in elkaar gezet! En dan kom er zo’n kansloos, afgeraffeld en vergezocht einde bij, en dan besef je je dat je gewoon een flink aantal jaar van je leven hebt weggegooid voor een kuteinde. Want zo is het nou eenmaal wel. Dat zijn dan ook series die ik niet meer opnieuw ga bekijken.

Gilmore Girls en ‘A year in the life’ (het 4 delige vervolg na jaren!) zijn wel favoriet (en niet alleen bij mij overigens)! Wanneer ik klaar ben met Friends zet ik gewoon de herhaling weer in van Gilmore Girls. Hopelijk komen ze dan tegen de tijd dat ik dat allemaal heb gekeken met een nieuwe ‘year in the life’ want de cliffhanger die ze dáár hebben achtergelaten… Oneerlijk; we zouden nooit meer zonder Gilmore Girls mogen komen zitten.

Wat ik nog steeds een heftige (maar wel mooie) serie vind is 13 reasons why.  Ik ben wel heel benieuwd hoe ze het tweede seizoen gaan vullen, en het is geen heel fraai plaatje, maar het is wel heel bijzonder en gedetailleerd in beeld gebracht en daardoor heel realistisch.

Tja, wat kan ik zeggen… Qua netflix ben ik geloof ik een soort eeuwige puber; chickflicks en comedy’s vullen m’n netflix… Met hier en daar een kinderserie/film… Maar daar is het ook voor; om je gewoon forever young te voelen, toch?

Videoland; de moeite waard?

Videoland lijkt nog even wat meer terrein te moeten winnen in Nederland. Er wordt al snel gedacht dat je alleen maar ‘Tokkie TV’ van RTL mee terug kan kijken, maar er staat veel meer op dan alleen GTST en ‘The bold and the beautiful’. Gelukkig maar, want dat zijn nou nét de dingen die ik absoluut niet wil kijken.

Guidance

De serie waar ik nu mee bezig ben is Guidance. Dat vind ik dus het fijne van Videoland; ze hebben ook series van kleinere maatschappijen. ABC Studios is natuurlijk wel weer wat groter (en veel series daarvan zijn dus te zien bij Videoland) maar Guidance is weer gemaakt door AwesomenessTV. Nou ja, ik had er in ieder geval nooit van gehoord, dus zo groot zijn ze dus niet. Guidance gaat over de contacten tussen de schooldecaan en de leerlingen en dat dit soms best ingewikkeld is. Van aanstootgevende foto’s tot het rouwproces van leerlingen wanneer een van hen komt te overlijden; het zijn wel dingen waar leerlingen van nu mee te maken kunnen krijgen. De serie doet wel ‘typisch Amerikaans’ aan, het is natuurlijk allemaal net wat overdreven en uitvergroot, maar het geeft wel stof tot nadenken.

Grey’s Anatomy is ook ondergebracht bij Videoland! Dit valt onder ‘ABC Studios’, net als Switched at Birth; en allebei vind ik dit enorm goede series; die je ook keer op keer kan blijven kijken. Criminal Minds heb ik zelf nooit gekeken, maar dit staat ook op Videoland en schijnt wel goed te zijn, dus misschien kan ik dat ook nog eens een keer kijken.

Niet alleen leuk voor mij; maar ook voor (jonge) kinderen

Videoland heeft ook een speciaal Kids profiel. Hierop staan alle kinderseries, films, en animatieseries. Zo kunnen wij ons hart ophalen met Thomas de trein en Brandweerman Sam (en alle tig films die ervan gemaakt zijn), maar ook is er genoeg van Nijntje, Twee kleine kleutertjes en ook een hoop K3 te zien. Echt voor ieder wat wils dus.

De prijzen & mogelijkheden van Netflix en Videoland

Even de kosten van alle abonnementen die aangeboden worden door Netflix & Videoland op een rijtje. Belangrijk om te weten is dat ze allebei maandelijks opzegbaar zijn, en dat je géén ultrasnelle internetverbinding hoeft te hebben om te kunnen streamen. Al is het natuurlijk wel fijn om een beetje vlotte verbinding te hebben. Netflix adviseert voor de hoogste en beste kwaliteit 25 mbit/seconde. Dat is écht geen torenhoge snelheid, maar het werkt daarmee volgens hun eigen klantenservice en onderzoek meer dan prima. Dat gezegd hebbende;

Netflix komt in die abonnementsvormen;

Basis; je kunt Netflix bekijken op 1 scherm tegelijk, en op basis kwaliteit; geen HD dus. Je kunt je account dus minder makkelijk delen, omdat er maar 1 scherm tegelijk Netflix kan laten zien. Voor het basis abonnement betaal je maandelijks 7,99

Standaard; je kunt hierbij Netflix op twee schermen tegelijk kijken; je account delen wordt dus al een stuk makkelijker. Ook kun je alles op HD bekijken, ook geen overbodige luxe. Voor het standaard abonnement betaal je een paar euro meer; 10,99.

Premium; met het Premium abonnement kun je op maar liefst 4 schermen tegelijk kijken, erg handig als je het account met je familie wilt delen of met vriendinnen. Zo kan je eventueel ook de kosten splitten. Ultra HD is hierbij ook beschikbaar. Voor het Premium abonnement betaal je inmiddels 13,99 per maand.

Videoland heeft maar 1 abonnementsvorm; voor 8,99 per maand kan je met maar liefst 4 schermen tegelijkertijd Videoland streamen.

Zo’n TV kastje, is dat dan nog wel nodig?

Om je heel eerlijk te zijn; wij zetten het kastje zelf dus eigenlijk niet meer aan. De enige reden dat we het hebben, is omdat we voorheen geen glasvezel internet ‘los’ konden bestellen; het kwam alleen in een alles-in-1 pakket bij de aanbieder, en glasvezel is wel echt een must voor ons omdat het wel de meest stabiele internetverbinding geeft hier in huis. Inmiddels kunnen we dus wél voor alléén internet kiezen en dat gaan we dan absoluut ook doen. Even een klein rekensommetje; voor het alles-in-1 pakket zijn we nu meer dan 60 euro per maand kwijt. Tel daar nog Netflix Standaard én Videoland bij op en je zit op een kostenplaatje van ruim 80 euro. Een hoop geld, zeker als je bedenkt dat het TV-kastje en de telefoonlijn dus wel aangesloten zijn, maar gewoon niet gebruikt worden. Met het nieuwe ‘pakket’, of zeg maar gerust; gebrek aan pakket (omdat we dan alleen nog de internetverbinding gebruiken) gaan de kosten met goed 20 euro weer omlaag. Dan heb ik nog steeds alle voordelen die ik nu in principe heb;  interactieve TV kijken wanneer ik dat wil (moeten ze natuurlijk wel op Videoland, Netflix, NPO, Kijk of Youtube staan), met een snelle internetverbinding. Alleen dan zonder een kastje om het mee op te nemen, en zonder een nutteloze telefoonlijn.

Wat zijn jullie favoriete series op het moment? Nog kijktips zodat ik niet in de eeuwige puberseries blijf hangen? 🙂Laat je een reactie achter?

1 thought on “Mijn ‘faves’ op Videoland & Netflix!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: