Musthaves en miskopen als je een baby hebt.

Soms kom je (net iets te laat) tot de conclusie dat een bepaald item vre-se-lijk handig is. Dat kan voor de een heel vanzelfsprekend zijn, maar voor de ander (onder andere mij bij een aantal items) is het echt een eye opener en een verademing dat sommige dingen bestaan. Daar tegenover staan natuurlijk wel een paar miskopen; dingen die je een paar keer hebt gebruikt en vervolgens eigenlijk zo de prullenbak in hebt gemikt. In mijn blog van vandaag bespreek ik een paar items die voor mij (!) echt een musthave waren, al dan niet net iets te laat aangekocht, en sommige dingen waren echt een miskoop.

Om maar te beginnen met een musthave…

Zo is er een spenenkoord. Jawel, ik was een van die moeders die zo’n ding echt oersuf vond en het idee had ‘hoe moeilijk kan het zijn om een speen kwijt te raken, die kinderen zijn er (zeker in het begin) aan vergroeid. Nou, trust me; difrax heeft een godsvermogen aan me verdiend. Voordat ik de action ontdekte met de Avent spenen zwaar in de aanbieding, maar dat terzijde. Het is echt een geweldige uitvinding. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, met knuffeltjes, doekjes, of kralen (al dan niet met naam erbij). Je kunt er natuurlijk ook eenvoudig zelf een maken met een hydrofiel doek, maar ja, je moet wel wat emotiegeld uitgeven en dat doe je dan aan een speenkoord.Wij hebben de Pip-spenenkoord van Woezel en Pip (ja, ik ben er zo één) en ik vind het echt geweldig. Goed, ik kwam er pas achter toen hij al zijn eerste verjaardag ruim had gevierd, maar hey, hij doet nu nog steeds wat hij moet doen! Al heeft het vastmaken aan een slaapzak niet zo veel nut meer; hij trekt hem er snel af, maar goed, aan de kinderwagen of in de autostoel is het nog steeds geweldig.

Wat daar tegenover staat is een flessenwarmer. Sorry, ik weet dat er ongetwijfeld een hoop moeders nu denken ‘wát doet ze?’ maar even heel eerlijk; wij hadden zo’n 3 in 1 ding en het was echt een ramp. Het steriliseren van zo’n fles duurde een eeuwigheid in dat ‘ei’, en er bleven altijd aangekoekte restjes achter in de fles, of in het ‘ei’ zelf, waardoor er uiteindelijk ongemerkt een bruine aanslag achter bleef op dat hitteplaatje wat erin zit. En wat blijkt; de flessen houden zich ook prima in de vaatwasser, en zowel de flessen als ons kind leeft nog steeds. Prima spul dus. Het opwarmen van de melk deden (en doen) we levensgevaarlijk in de magnetron en eten opwarmen in zo’n ei was al helemaal levensgevaarlijk, want je handen branden gewoon af. Want nee, dat mandje wat je erbij krijgt is niet echt anti-warmte ofzo, dus ook dat mandje vasthouden doet pijn. En ook eten wat je op wilt warmen kan gewoon in de magnetron.

Wat ik dan wel weer een geweldige aankoop vind (behalve de magnetron) is een Nuna Leaf stoel. Heel eerlijk; dat was ook de aller, aller eerste baby aankoop die we hebben gedaan voor onze kleine. Vanuit het ziekenhuis hebben we gemarktplaatst (ja, sorry), en een Nuna Leaf aangeschaft. Heerlijk, een stijlvol stoeltje waar ze lekker in kunnen wiegen én waar ze al heel snel in mogen (en kunnen). Onze kabouter heeft best wat uurtjes besteed in de Nuna! En, als het standaard kussen wat je erbij krijgt, niet leuk genoeg is (wat ik me goed kan voorstellen) kan je bij Hipperds altijd een leuk kussen op maat bestellen! Hij hebben het kussen wat daar ook op de foto staat, zwart met witte plusjes. Let wel op, Hipperds is erg slecht voor je portemonnee, want voor je het weet heb je een kleine 5 of 6 knuffels gekocht en een nuna kussen. Maarja, ze zijn zo leuk… Inmiddels heb ik dus eh, 1 of 2 wallies (ik weet het niet eens meer), octopus (ja, de camo ocotopus van de site!), een leeuw, een aapje en een wasbeer. En dus een kussen, oeps. Ook dus weer zo’n musthave; allerlei leuke knuffels (en tegenwoordig ook speelkubusjes en voetenzakken) van Hipperds. Veilig, verantwoord, en persoonlijk. Erg fijn!

Wat ik dan wel weer een klein beetje onzinnig vind… Nieuwe kinderkamers.. Niet om de bio-eco moeder uit te hangen, maar als je ziet hoe veel keurige, in gloednieuwe staat verkerende kinderkamers (nouja, babykamers eigenlijk) er te koop staan, snap ik niet waarom je tussen de 1000 en 2000 euro uit zou geven aan een nieuwe babykamer. In alle eerlijkheid; zijn eerste meubeltjes waren van Ikea (lekker makkelijk, niet teveel poespas) en de kast en commode (commode stelde echt niks voor) gebruiken we nu zelf; commode is een tafeltje naast m’n bed geworden en de kast gebruik ik zelf. Het bedje van Ikea is nu het bedje bij opa en oma geworden voor zijn logeerpartijtjes die ik soms heel nodig acht voor hem (en meer voor mezelf). Voor zijn definitieve kamer (toen we hem uit onze slaapkamer hebben verbannen eigenlijk voor mijn eigen nachtrust) heb ik een kamer van marktplaats geplukt. Nog in gloednieuwe staat, met een gloednieuw koudschuim matras erbij, voor 300 euro. En dan werd het ook nog bij me thuis afgeleverd. Erg stevig, en ik weet nu al dat ik die kast nog heel lang kan gebruiken. De commode verzin ik later nog wel een leuke functie voor. Leuke tafel ofz, beetje creatief ermee worden..

Waar een vriendin me nog op wees als musthave; een topdekmatras van ikea (om in de kamer te leggen en op te spelen met een hoeslaken eroverheen, eigenlijk een XXXXXL speelkleed dus), en natuurlijk de bekende hydrofieldoeken. En, waar ik het absoluut mee eens ben; een activity center. Daar kunnen ze al vrij vroeg in liggen (het is niet veel meer dan een kleedje met ritsels erin en daar wat speelbogen overheen) en houdt ze heerlijk zoet. Daarbij trainen ze ook nog eens allemaal hersenactiviteiten (duh, activitycenter) en het is extra leuk als je er zélf na 3 maanden achter komt dat ‘het uiltje geluid maakt’. Blijft vermakelijk, dat babyspeelgoed.

En, misschien telt deze niet helemaal, maar wat ook prachtig is; een Chromecast. Heerlijk; alles voor die kleintjes streamen op de TV. En nee, daar hoeven ze echt niet uren voor te zitten, maar soms is het net even goed genoeg om zelf je boterham naar binnen te kunnen schuiven én naar de wc te mogen. Zeker in combinatie met Videoland. Hallooooooooo kids profiel!

Maar, de beste aankoop kun je gewoon bij de AH of bij de Gall & Gall doen; een goede fles wijn. Dat doet echt wonderen. Niet denken dat ik nu een of andere alcoholist ben, ik zit echt niet op zondagochtend om 9 uur met een fles wijn dit te typen, maar soms is een wijntje heer-lijk. Of twee. Want, naast moeder ben je ook nog steeds mens. Dus ja, een van de musthaves is wijn, en chocola.Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: