Ouderzonden #3 : Luxuria

In “#Ouderzonden” gaat een grote groep Mama(misschien zelfs Papa?)bloggers in op een variant van de “grote zonden”, maar dan op het gebied van ouderschap; ouderzonden dus! Iedere week wordt er weer een ander onderwerp aangesneden; soms gevoelig, verdrietig, of juist heel liefdevol en gezellig. Misschien herken je jezelf wel in de ouderzonden en de blogs, of juist totaal niet? Deze week staat “Luxuria” centraal; onkuisheid, lust, wellust. De grote vraag van deze week; Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?

Op de eerste plaats moeder, of op de eerste plaats partner?

Om maar gelijk de koe bij de horens te pakken; ben ik nou in de eerste plaats moeder, of in de eerste plaats ‘partner van’? Ik denk dat er niet zozeer iets moet zijn als een ‘eerste plaats’, maar een goede verdeling is wel héél belangrijk. Ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat het heel wijs is om níet alleen maar in de moeder-rol te vallen, maar ook af en toe even te bedenken dat je méér bent dan alleen moeder. Ik hoor jullie nu zo’n beetje door het beeldscherm heen tetteren “ja duh”, maar zeker in de eerste maanden is dat absoluut niet vanzelfsprekend. Daarnaast zit ik voorlopig nog/weer thuis, waardoor je al snel vervalt in het ‘moederpatroon’; make-up op doen kan morgen ook wel, m’n haar ziet er nog prima uit zolang het in een knot zit en joh, zolang ik m’n tanden poets en het huis een soort van aan kant geruimd kan houden is er niets aan de hand; als moeder zijnde dan. Hoewel m’n vriend telkens benadrukt hoeveel hij van me houdt, met of zonder make-up, “sexy kleding” aan of alles helemaal piekfijn verzorgd, is het wel belangrijk om zo af en toe toch echt even uit het ‘moeke-pak’ te stappen; al is het maar zodat je jezélf graag blijft zien en jezelf nog een beetje leuk vindt!

Doe eens gek; koop wat nieuws!

Hoewel ik enorm veel voor onze knul koop, en ook met regelmaat tegen m’n vriend zeg dat hij zichzelf écht wel op een paar nieuwe schoenen mag trakteren, ben ik de afgelopen twee jaar mijzelf eigenlijk best behoorlijk veel vergeten. Uiteindelijk kom ik dan dus niet verder dan het ‘oude vertrouwde’ wat al jaren in m’n kast ligt, en komt m’n make-up routine ook niet verder dan een beetje mascara en veel te veel oogpotlood (omdat ik dat nou eenmaal nóóit normaal en symmetrisch op m’n ogen krijg). Toevallig (ja, echt) kreeg ik eerder deze maand ineens een ingeving; ik ga gewoon eens op Zalando kijken in de Outlet. Ik wilde niet teveel geld uit geven, maar een nieuw setje kleding mag wel eens een keer! Dus kocht ik een hele fijne skinny, een body (eigenlijk een soort romper voor volwassenen), maar ook een nieuwe pyama, omdat die eigenlijk ook wel aan vervanging toe was; ik ben inmiddels 25, geen 15 en een roze geblokte pyamabroek is misschien niet meer mijn ding. Uiteindelijk was ik in totaal nog geen 35 euro kwijt, het bleek allemaal meer dan prima te passen, en ik heb zelfs een beetje kleur in m’n kledingkast gebracht! Ik draag eigenlijk nooit rood, maar eens moest de eerste keer zijn, en het staat me blijkbaar prima. Hoewel ik zo’n body nog wel even wennen vind, snap ik wel direct waarom het zo onwijs handig is; nooit gedoe met je shirt ín of uit je broek of het nét niet lekker in je broek kunnen proppen van het shirt; het zit gewoon gelijk goed. Door zo even iets nieuws aan te trekken, en meer aandacht aan mezelf te besteden voel ik me direct lekkerder in m’n vel, wat ook weer vertaalt naar m’n vriend natuurlijk; je krijgt weer even dat ‘dategevoel’ wat zó belangrijk is!

De sleur doorbreken

Alles valt en staat denk ik met het af en toe even doorbreken van de sleur. Dus een keer ineens iets nieuws kopen (en nee, dat hoeven écht geen “pornopakjes” te zijn, het is wel belangrijk dat je je nog steeds comfortabel voelt in wat je aan hebt!), spontaan iets voor elkaar te kopen of het eten al klaar hebben staan wanneer je partner thuis komt. Dat zijn kleinigheidjes, maar met een groter gebaar en groter effect dan je denkt. Zo koop ik nogal eens een spontaan kaartje, wanneer ik boodschappen heb gedaan en bedenk dat we vást wel een mijlpaal hebben om te vieren samen; ik loop even de boekenwinkel in, scoor een leuk kaartje of een klein, grappig boekje en zorg ervoor dat het klaar ligt op zijn bureau. Succes gegarandeerd!  Juist door dat soort kleine presentjes laat je aan elkaar zien dat je elkaar lief hebt en laat je ook vooral aan jezelf zien; ik mag er zijn, ik ben dan misschien wel mama of papa, maar ik ben ook nog steeds gewoon rete-sexy!

Hoe doorbreken jullie de sleur, wat doen jullie nog spontaan voor elkaar?Laat je een reactie achter?

1 thought on “Ouderzonden #3 : Luxuria”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: