De peuterkamer opfleuren… met een wereldkaart!

Een peuterkamer voor een jongen van 2,5?

Het valt niet mee om een peuterkamer op te fleuren voor een knulletje van 2,5 jaar. Sterker nog; dat is best lastig, want hij vindt zó veel tegelijk leuk! Op dit moment is hij helemaal weg van Thomas Trein, Pieter Post, maar ook van Cars, Planes, Brandweerman Sam en Paw Patrol. En Top Gear, maar ik vind het een beetje vreemd (en vroeg) om daar nu al posters van op te hangen- dat geldt ook voor Friends.

Maar met de muurstickers die toch al van de muur af zouden vallen werd het tijd om z’n kamer aan te passen. Alleen dan komt het; wat ga je dan ophangen? Ik wilde in eerste instantie zijn muur verven, en dan posters van Brandweerman Sam en Thomas de Trein ophangen. Daarna bedacht ik me echter; verflucht (leuk in de warmte), wat als de kleur toch niet mooi uit komt in het geheel, en last but not least; dan blijf ik straks lijsten vervangen omdat hij er weer ‘uitgroeit’.

Iets tijdloos, “themaloos”, maar niet stijlloos of saai.

Makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben dan namelijk ook weer zo iemand die niet een standaard ‘autoplaat’ aan de muur wil hangen, maar ik ben ook niet creatief genoeg om zelf even een mooie tekening te maken op de muur. Stickers wil ik eigenlijk niet meer, omdat we hopen dat we op een niet al te lange termijn kunnen verhuizen, waardoor ik een grote sticker dan weer zonde zou vinden. Je plakt een sticker namelijk niet zo makkelijk een tweede keer op.

Zijn kamer volhangen met foto’s van zichzelf vond ik dan ook weer niet nodig haha. Daarnaast hebben we in de woonkamer en in onze eigen slaapkamer al best wat foto’s hangen. Maar zonder sticker was de muur wel heel erg kaal. Toen dachten we; waarom geen wereldkaart aan zijn muur? Hij is zo bezig met “Amerika”, vliegtuigen en verschillende dieren!

Zelf uit laten kiezen; tip van flip!

Je kunt natuurlijk kiezen voor een traditionele wereldkaart, misschien zelfs een nostalgische van “vroeger” die in de klaslokalen hingen, maar ik vond het belangrijk dat het geen enorm druk iets zou zijn. Ik wilde namelijk een vrij grote poster aan de muur omdat het best een groot ‘gat’ anders zou zijn. Erg prettig om er dus niet té veel kleur in te hebben, zodat het rustig blijft om naar te kijken. Uiteindelijk kwam ik op de webshop terecht met een enorme hoeveelheid wereldkaarten. Ik heb onze knul zélf uit laten kiezen welke hij wilde; op Instagram heb ik dat ‘kiesproces’ ook laten zien via Instastories. Hij was er vrij snel uit; hij wilde ‘Yellow’. De gele wereldkaart dus van hun kindercollectie! Zo gezegd, zo gedaan. We hebben deze besteld, met een ophangsysteem (anders gaat het deze handige harry niet lukken) en daarna… Wachten maar!

De bevestigingsmail gaf aan dat hij binnen 5 werkdagen verzonden zou worden. Wij bestelden op een dinsdag, en donderdag stond DHL al voor de deur. Omdat ik geen tracking code had ontvangen nog, had ik het pakket helemaal niet verwacht en moet ik zeggen dat het wel héél snel geleverd was! Onze knul door het dolle heen, want dat was zijn “yellow”. Omdat het zo toegankelijk is voor kinderen met alle dierenplaatjes erop, begon hij meteen met het aanwijzen van de dieren en sommige kan hij ook al opnoemen. Wanneer hij dalijk wat groter is kan hij ook de werelddelen erbij lezen & leren en blijft hij nog steeds in gebruik.

Het ophangsysteem is wel een dingetje; dat zijn twee kleine ‘haakjes’ (bij gebrek aan een beter woord) en ik denk dat dat inderdaad prima werkt voor kleinere canvassen, maar ik check iedere dag toch maar voor de zekerheid of het nog  wel stevig hangt omdat we nu toch een best groot canvas hebben hangen. Gelukkig zijn zulke ophangsystemen altijd uit te breiden, en als ik merk dat het net niet lekker hangt ga ik dat ook direct  fixen natuurlijk.

Waarom nou uiteindelijk een ‘kinderwereldkaart’ als ze zó veel moois hebben?

Toegegeven; onze woonkamer kan een beste update gebruiken. Sterker nog; we hebben gewoon echt een hele saaie woonkamer. Maar, zoals ik eerder al aanhaalde; we willen toch een keer verhuizen en de kans is dus groot dat de gehele woonkamer dan op de schop gaat qua meubilair en inrichting. Dat hebben we met de peuterkamer niet, omdat dat eigenlijk heel neutraal en bij elkaar past en dus ook in een ander huis prima bij elkaar past. En hey, je kan niet alles in één keer willen, je moet wat te wensen overlaten 😉

Mocht een wereldkaart nou niet jouw ding zijn; ze hebben ook land én stadskaarten. Ik had dus ook nog Rotterdam boven z’n bed kunnen hangen 😉 Een mooie stadskaart staat trouwens wel hoog op m’n verlanglijst (uiteraard dus voor het nieuwe huis) als ik een eigen ‘werkkamer’ heb. Een mens moet wat te dromen hebben 😉
Wanneer je liever een mooie foto op canvas hebt, dan kan dat ook natuurlijk. Sterker nog; je kunt een prachtig fotokado bestellen. Voor jezelf, voor je moeder (in mijn geval schoonmoeder) of gewoon zomaar. Je bent in ieder geval verzekerd van kwaliteit; ze zijn getest door onder andere Zoom.nl én de Consumentenbond. Iets wat ik zelf altijd heel belangrijk vind; je kunt nog zo’n mooie foto hebben, maar de verkeerde afdruk kan de foto écht breken.

Ik ben heel tevreden over de service én de kwaliteit van het canvas. Ook onze knul is er echt enorm blij mee en hij heeft het ook vol trots op de kinderopvang vertelt. De reacties na het laten zien van de foto waren ook heel erg gaaf, ze hadden zulke wereldkaarten nog niet gezien, dus je weet ook direct dat je iets hebt gekocht wat niet 13 in een dozijn is 😉

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Wereldkaarten.nl – Je kunt en mag uiteraard altijd van me verwachten dat een review eerlijk en oprecht wordt geschreven. Zoals je ook kunt zien komt het canvas op de foto wat scheef over. Dit heeft overigens níets te maken met het canvas maar met ons oude (en scheve) huis. Het formaat van het canvas is 150×100 cm. Voor meer informatie omtrent samenwerkingen en advertenties verwijs ik door naar mijn disclaimer.Laat je een reactie achter?

8 thoughts on “De peuterkamer opfleuren… met een wereldkaart!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: