Praktische zaken; kinderwagens, de box, en wat nog meer?

Met alleen een babykamer, babykleding en een stel flessen ben je er nog niet. Er zijn ook nog een aantal andere dingen die behoorlijk nuttig of juist zinloos kunnen zijn. Eerder schreef ik al hoe we heel praktisch moesten worden en goed moesten bedenken wat er nou écht nodig was op het gebied van babybasics. Nog los van het feit dat je een hoop krijgt, is er ook zó veel te koop, zowel nieuw als tweedehands. In de vorige blog heb ik het gehad over onder andere de draagdoek; heerlijk ding. Maar naast een draagdoek zijn er nog een aantal andere zaken; een kinderwagen, een box, en (wip)stoeltjes. Vandaag neem ik je mee naar onze aankopen en vooral ook miskopen, want dat zijn er nogal wat geweest…

Onder het mom ‘een kinderwagen, hoe moeilijk kan dát nou zijn’ was ik als kersverse moeder gaan speuren op Marktplaats voor een makkelijke, compacte kinderwagen in de buurt. Een lichtgewicht kinderwagen, makkelijk in te klappen, en waar onze kabouter prinsheerlijk in kon slapen. Al snel hadden we (dachten we) een geschikte wagen gevonden. In een heel zoet mintgroen kleurtje, lichtgewicht, klein, makkelijk op te vouwen (althans dat werd gezegd) en daarnaast heel stabiel; het wagentje had 4 wielen.
Dan volgt project; met een pasgeboren kind een kinderwagen halen in een flat 3 hoog met een hele smalle lift. Je zou er spontaan claustrofobie van ontwikkelen. Afijn, kinderwagen even uitgeklapt, ingeklapt, betaald en meegenomen. Ze verkocht hem omdat ze deze kinderwagen dubbel had (hoe kan je nou een kinderwagen dubbel hebben dacht ik nog) dus zodoende dat deze weg mocht.

Na hem een paar dagen in gebruik te hebben gehad snapte ik wel hoe het kwam dat ze hem ‘dubbel’ had. Wat een onding was dat zeg, ongelofelijk. Om onze kabouter er goed in te kunnen laten liggen moesten we zelf maar een matrasje fabriceren, want het was meer een soort ‘zitwagen’; totaal niet geschikt voor kleine baby’s, om over het inklappen nog maar niet te spreken; niet te doen. Daarnaast was hij gewoon net van een raar formaatje waardoor je telkens er tegenaan trapte met het lopen; meer een soort poppenwagen voor meisjes van een jaar of 6. Het is gewoon jammer dat ik het merk niet meer weet, maar de nieuwprijs was rond de 99 euro kwamen we later achter. Trap er dus niet in; kinderwagens die nieuw nog geen 150 euro kosten zijn, hoe oppervlakkig het ook klinkt, kut. Dus gingen we met enige spoed op zoek naar een andere kinderwagen. Al snel kwamen we uit bij een 3 in 1 wagen, met zo’n bak die je er dus op kon klikken. Helemaal compleet, met hoes, dekentjes, matras (!), alles erop en eraan. Dus hebben we die opgehaald, en dat was al een verademing. Het onderstel kon gewoon los van het bovenstel, en makkelijk opgevouwen worden. Ja, het kliksysteem was wat roestig, maar het werkte wel naar behoren. De Maxi-Cosi kon ik ook al niet meer gebruiken, want die was zo klein, dat was denk ik leuk voor een baby-born, maar het ging me uiteindelijk toch om de slaapbak en het zitje, en die waren meer dan uitstekend. Daar hebben we uiteindelijk best lang mee gedaan, totdat het eigenlijk steeds zwaarder werd (Kabouter wordt natuurlijk zwaarder, dus het werd een steeds grotere opgave om kabouter boven te zetten, dan de kinderwagen uit elkaar te halen en ook weer mee naar boven te nemen) en eigenlijk niet meer praktisch werd. Gelukkig was hij wel nog steeds in keurige nette staat en is hij weer verkocht als back-up bij een trotse opa en oma to be!

Daarna zijn we over gegaan op de Quinny Zapp, wat oprecht een enorm fijne wagen is, en inmiddels zijn we bij de Nuna Pepp aangekomen, maar over deze twee wagens heb ik al eerder geschreven en mijn bevindingen daarover vindt je dan ook hier.

Dus, zoals je kunt lezen, is het nog best een opgave om tot een fijne kinderwagen te komen, maar het is het wel waard geweest, want ik heb nog steeds maar een fractie van de nieuwprijs van een gemiddelde kinderwagen betaald. En zo kon ik ook nog eens een beetje afwisselen, altijd leuk als je zo besluiteloos bent als ik 😉

Daarnaast is er nog een gevalletje ‘Box’. Het heeft bij ons best een poosje geduurd voordat we eruit waren en bedachten dat een box wel handig zou zijn, volgens mij was onze kabouter toen al richting de 6 maanden toen we dat besloten. Dus, ik uiteraard marktplaats weer op, want ik zag het al gebeuren dat ik er niet lang mee zou doen. Die gedachte was helemaal juist, want nog voor z’n eerste verjaardag was de box er weer uit. Maar, voor de korte tijd dat we er gebruik van hebben gemaakt, was hij wel ontzettend nuttig. Goed, de muziekmobiel die we erbij hadden gekocht was binnen no-time knettervals (echt gewoon afschuwelijk), maar het was soms heerlijk om even je handen vrij te hebben terwijl hij fascinerend naar een paar zwevende giraffes keek. En, ook best prettig, als hij op de bank in slaap was gevallen was het makkelijker om hem in de box te leggen dan in zijn eigen bed; dan was hij vaak alweer wakker, en not amused op z’n zachtst gezegd. De box was een mooie tussenstop. Totdat hij ging staan, toen was de box geen bal meer aan en kon hij dus marktplaats weer op. Ik was blij toe, want het was wel echt een sta-in-de-weg.

Last but not least… Wipstoeltjes. Ik weet nog heel goed dat de eerste uitkoop, vanuit het ziekenhuis, de Nuna Leaf stoel was. En echt, dat stoeltje is zijn geld zó dubbel en dwars waard! Het is een mooie designstoel, in de vorm van, jawel, een blaadje (vandaar de naam Leaf). Er zit een soort veer in waardoor je hem een klein duwtje kan geven en dan wordt je kindje 2 minuten heen en weer gewiegd. Er zijn ook allerlei speelbogen voor te koop die je er gemakkelijk opklikt, en voor de hele gemakzuchtige ouders hebben ze zelfs een motortje die je ertussen kan plaatsen zodat je niet telkens een zetje hoeft te geven. Technisch gezien kan de stoel tot hun 3e jaar gebruikt worden, maar ik moet zeggen dat hij nu na bijna 2 jaar wel even opzij gezet is. Hij heeft daarnaast namelijk ook een heel mooi houten stoeltje, twee krukjes, een woezel en pip stoel en een mooie eetstoel, waardoor de woonkamer en zijn slaapkamer dus al een beetje vol is; meer uit ruimtegebrek dus. Op het kinderdagverblijf hebben ze ook zo’n stoel en daar gaat hij er nog steeds graag op zitten om gewoon even te hangen. Nieuw zijn deze stoelen een kleine 180 euro (exclusief speelboog) maar uiteraard hebben we deze ook op Marktplaats gekocht voor iets minder dan de helft. Echt, met dat soort dingen is marktplaats gewoon enorm fijn, want als het niks is, ben je er ook geen bak geld aan kwijt.

Dat zijn wel zo’n beetje onze basics waarmee we begonnen zijn, en waarvan we ook geleerd hebben. Gaandeweg ga je toch je smaak ontwikkelen en ga je alsnog een hoop aanpassen naar je smaak en ook kijkend naar de ontwikkeling van je kindje, maar uiteindelijk zijn wij binnen een budget van 1000 euro gebleven inclusief alle levensmiddelen (lees: stapels luiers, bepanthen creme, sudocreme, doekjes, flessen, flesvoeding (voor het geval dat) en zo’n beetje alles erop en eraan.

We hadden echt alles; behalve een thermometer. Maar hey, met zo’n korte voorbereidingstijd mag je wel wat vergeten denk ik zo… 😉Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: