Review: Foto op Canvas

Een poosje terug zag ik een oproep van Saal Digital dat zij testers zochten voor hun wanddecoratie. En laten we eerlijk zijn; testen is altijd leuk! Je kan hooguit teleurgesteld raken als het niet bevalt, maar dan heb je er ook niets aan verloren. Zodoende heb ik me aangemeld voor deze test, en ik had gedacht niet uitgekozen te worden als tester, maar uiteindelijk werd ik toch benaderd en mocht ik dus aan de slag! Wat ik uiteindelijk als product heb gekozen en hoe het mij bevalt, lees je vandaag!

Ik moet heel eerlijk bekennen, ik ken het hele bedrijf Saal Digital niet. En dat is ook niet heel vreemd, want inmiddels zijn er zó veel aanbieders die foto’s uitvergroten, fotoboeken afdrukken en allerlei soorten en vormen van wanddecoratie kunnen leveren, dat je vaak op de eerste hit op google blijft hangen. Want zelfs bij de Hema kan je je foto op canvas laten afdrukken, maar ook bij het Kruidvat. Twee zaken die totaal niks met foto’s en fotografie te maken hebben, maar ze kunnen het wel. Daardoor was ik wel een beetje huiverig voor het resultaat, want ik heb eerder bij de hema foto’s af laten drukken, en dat was niet om over naar huis te schrijven (sorry Hema. Jullie gebakjes daarentegen zijn wel erg lekker). Juist omdat er dus zó veel bedrijven zijn die dit aanbieden, is het soms lastig om erachter te komen of ze het ook daadwerkelijk kúnnen. Iets aanbieden betekent overigens vaak wel dat ze het kunnen, maar dat wil nog geen kwaliteit garanderen. Ik ging er dus helemaal open in; in het ergste geval viel het tegen. Nouja, da’s ook geen ramp.

Vorige week vrijdag kon ik er even goed voor zitten, en kon ik bekijken welke foto ik nou wilde laten uitvergroten. Daar was ik al snel uit, dat zou de volgende foto worden:

uitvergroting_klein1.jpg

Toen ik daar eenmaal uit was, dacht ik, dat piep ik wel even online. Niet dus, in tegenstelling tot de meeste aanbieders gebruikt Saal Digital een programma wat je moest installeren. Om eerlijk te zijn viel me dat wel een beetje tegen, want dat maakt dat je het toch niet ‘even snel’ doet, want je moet het installeren (goed, dat is zo gepiept) maar vervolgens heb je geen idee wat je met een heel programma te wachten staat. Het programma was wel snel geinstalleerd, en toen ik het opende snapte ik wel waarom; het is nou niet bepaald eh, hoe zeg ik dit netjes… Het zag er nogal Windows 95 uit, sorry Saal. Daardoor moest ik dus wel even flink zoeken waar ik die foto nou gelaten had; het was niet echt een programma waar je prettig doorheen klikte, waarschijnlijk omdat het zo afwijkt van de ‘nieuwe’ windows en je voor je gevoel dus echt even terug in de tijd wordt gezet. Uiteindelijk had ik de foto en het materiaal(Canvas 40×60) gekozen en de foto beeldvullend gemaakt, en kon ik hem dus laten afdrukken/verzenden.

Tot zover het ‘ontwerp-proces’.

Ik had eigenlijk rekening gehouden met een bepaalde verwerkingstijd alvorens hij opgestuurd zou worden. Tot mijn verbazing kreeg ik echter dezelfde dag nog een mail dat hij al verzonden zou worden. Eh, wat? Dat is vlot! Direct bekroop mij daardoor het gevoel dat dit vast niet kon kloppen, of het zou echt een potje zijn. In dat geval was het jammer, maar niet erg.

Gisteren werd het pakket al afgeleverd. Wait, wat, gisteren? Dat betekent dat hij (zonder de vrijdag en het weekend meegerekend) 4 dagen onderweg is geweest. Maandag, dinsdag, woensdag, en donderdag dus thuis. Nouja, thuis, bij de buren. Viel me niet tegen, want het komt uit Duitsland én met DHL (ook wel weer een dingetje Saal, is het een optie om de klant de keuze te geven tussen PostNL & DHL? Al is dat meer een luxe en omdat DHL er hier vaak een potje van wil maken). Het pakket was bij de buren bezorgd, maar dat is een winkel en die waren iets eerder dan gedacht vertrokken, dus ik moest wachten tot de dag daarna.

Toen had ik dus het pakket echt in handen, en kon het uitpakken beginnen. Saal, hier winnen jullie wél weer echt een dik vet pluspunt mee; enorm goed ingepakt. Goed stevig, voorzien van behoorlijk goed folie en beschermd met karton zodat de foto niet kon beschadigen. Echt, chapeau! Gezien DHL nog wel eens bekend staat om niet zo aardig met de pakketten om te gaan, en het toch kwetsbaar materiaal is, was dat wel geweldig om te zien! Het was zo goed verpakt, ik ben wel even zoet geweest om het folie te verwijderen. Ik wilde ook niet rigoreus met een scherp mes te werk gaan, ik zag het namelijk al gebeuren dat ik dan zélf de foto zou beschadigen. Toen ik hem uiteindelijk uit zijn folie en karton had bevrijd, kwam de foto dan eindelijk tevoorschijn.

image1(4).jpg
En ja, hij staat even op een IKEA DUKTIG. Iets met goed licht.

Goed, dat valt me niet tegen. Nu moet ik daar wel eerlijk bij zeggen; ik heb voorheen nog nooit foto’s op canvas afgedrukt, alleen op hout en op plexiglas, dus ik heb ook geen vergelijkingsmateriaal. Iets wat, achteraf gezien, misschien wel handig was geweest. De kleuren zijn wat vaal op de foto, maar in het echt is hij behoorlijk gelijk qua kleur als de digitale foto. Niet verkeerd dus!

Klik op de foto’s voor een uitvergroting

Omdat ik geen vergelijkingsmateriaal heb, is het 100% correct beoordelen wat lastig. Wat ik van het canvas (in zijn algeheel, ik weet dus niet of dit aan Saal ligt, al denk ik dat dit gewoon het materiaal is) tegen vond vallen, is dat je, wanneer je er dicht op staat, het doek goed ziet. Het lijkt als je daar snel naar kijkt op ruis, of op witte spikkeltjes. Dat is wel iets wat ik echt jammer vind, want nu lijkt het alsof er op de foto best wat ruis zat, terwijl dat niet het geval is. Daarentegen is het wel enorm netjes afgewerkt, met goed en stevig hout. Ook zitten er vier latjes  bij (geen idee waar het voor dient, maar ik ben dan ook niet de klusser hier thuis). Wat er dan blijkbaar niet bij zit, en dat vind ik wel een nadeel, is een ophangsysteem. Blijkbaar heb ik gemist dat je dat er los bij kon bestellen, maar dat zou ik wel als werkpunt willen aanstippen; bij een hoop aanbieders krijg je er een standaard hangsysteem bij, een vrij simpel hangsysteem, maar het werkt in ieder geval. Daar heb je dan de keus in om te upgraden naar een luxer hangsysteem, mocht je dat willen (waarschijnlijk zodat je geen gaten hoeft te boren ofzo, ik heb géén idee). Dat dat hier ontbreekt, vind ik wel een nadeel, zeker gezien de prijs van de concurrenten t.o.v. de prijs van Saal.

Al met al ben ik best tevreden met de kwaliteit van Saal, al weet ik niet of ik nog een tweede keer een canvas zou bestellen. Dat heeft niet zozeer met Saal te maken, maar meer dat ik een beetje ‘verwend’ ben met een foto op hout en plexiglas en dat toch een mooier materiaal vind. Wellicht dat ik een keer bij Saal een foto op hout of plexiglas bestel, omdat ik dan echt de kwaliteit kan vergelijken!

Maar, qua levering, en hoe de kleur goed vastgehouden wordt, kan ik Saal absoluut aanraden!

Disclaimer: Iedereen kan zich bij Saal-Digital Nederland aanmelden als tester voor een van hun fotoproducten. Deze review is tot stand gekomen door middel van een persoonlijke, door hun verstrekte actiecode, maar ik word niet betaald om een positieve review te schrijven. Zodoende dat ik dan ook eerlijk over het product en het bestelproces ben geweest en ook de minder sterke punten heb benoemd.


Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: