Review; Imiza Oliu di Sole

Ik kreeg van Imiza een heel leuk pakketje op gestuurd! Imiza is in Nederland nog vrij onbekend, maar in Frankrijk is het wel al heel groot en ze zijn nu bezig om de Nederlandse markt te veroveren, stukje bij beetje. Vandaag lezen jullie wat Imiza is, wat het doet, en ook niet onbelangrijk; wat ik er als ‘beautynoob’ van vind!

Imiza?

Imiza heeft een hele lijn opgezet met diverse producten en parfums. De algehele uitstraling van het merk is luxe en alleen van de verpakkingen krijg je al een warm vakantiegevoel. Anne Benoit is het gezicht achter Imiza en zij wilde vooral weer pure, échte en natuurlijke ingrediënten gebruiken in haar producten. Imiza is eigenlijk ‘geboren’ in Corsica en dus écht Frans. Naast het feit dat er pure en natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, wordt Imiza ook enkel en alleen geproduceerd in Frankrijk. Hiermee steunt ze de lokale economie in Corsica en weet je ook zeker dat er geen goedjes inzitten die niet gebruikt mogen worden; geen ‘China’ praktijken en het wordt óók niet getest op dieren. De ingrediënten worden dus wel gehaald uit de natuur, maar worden wel met respect behandeld eigenlijk!

Imiza Oliu di Sole

Oliu di Sole; wat is het, wat doet het?

Oliu di Sole van Imiza is een body, gezicht én haarolie, en het kan dus écht op zowel het lichaam, in het gezicht als in het haar gebruikt worden. Met Immortelle Essential Oil, hazelnootolie én olijfolie ben je verzekerd van een echte natuurlijke mix, en daarnaast zijn alle producten van Imiza ook vrij van parabenen én phenoxyethanol; beiden zijn hulpstoffen die je toch ook liever niet op je huid wil smeren.

Afijn, Oliu di Sole, dáár hadden we het over. De olie is ideaal voor je gezicht; het maakt de huid echt bizar zacht, alsof er een heel dun satijn laagje overheen gelegd wordt, en als je het op je haar gebruikt, zorgt het er ook nog voor dat je haar niet uitdroogt als je een dagje de zon in gaat. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je echt dat ‘vakantiegevoel’ krijgt wanneer je in het zonnetje loopt, want een bijkomend voordeel is dat je er een mooi vakantiekleurtje van op kunt doen, terwijl je huid en haar dus niet uitdrogen. Wel is het al-tijd belangrijk om een goede zonnebrandcrème te gebruiken en ik kan dit niet voldoende benadrukken; ga nooit onbeschermd de zon in!

Daarnaast is het ook enorm goed te gebruiken als ontspannende massage olie, ideaal na een lange dag!

Hoe gebruik ik het, en wat zijn mijn ervaringen tot nu toe?

Op dit moment is het natuurlijk hartstikke winter hier, en loop ik dus nog niet in m’n bikini buiten, dus het effect daarmee zijn jullie me nog even verschuldigd, maar ik merk in mijn gezicht wel degelijk verschil als ik deze olie gebruik! Ik probeer het niet teveel te gebruiken op m’n haar, omdat mijn haar nogal snel vet wil worden en ik m’n haar dus zo veel mogelijk met rust laat, maar ik gebruik het wel mijn haarlijn, omdat dit toch vaak met m’n gezicht in de zon komt. Mijn ervaring van Oliu di Sole zijn tot nu toe wel erg positief; het is inderdaad een voedende olie, en ik kan het gewoon over m’n make-up heen smeren zonder dat m’n make-up uitveegt. Ik moest wel even wennen, want je bent gewend dat je alles maar heel dik in moet smeren en dat is met dit product dus helemaal niet nodig. Het is voldoende om één keer te sprayen op je hand, en het dan door je handen te wrijven en ermee over je gezicht te gaan.

Eenmaal in het zonnetje is het héérlijk. Je voelt dat je huid echt een beetje opwarmt en gaat gloeien en ja, zelfs in de winter voelt het dan een beetje als een zomerzonnetje in je gezicht!

Mijn ervaring met de Oliu di Sole is dus erg prettig. Wat me aanspreekt in dit product zijn dus de natuurlijke ingrediënten en het ruikt ook niet zo overdreven sterk, daar houd ik totaal niet van (het moet voor de medemens ook aangenaam zijn als ik ernaast sta natuurlijk). Ook het feit dat het niet in een grote fabriek ergens in China wordt gemaakt vind ik erg prettig; stoffen uit eigen gebied, en gemaakt in hun eigen gebied, met alle controle erop die nodig is.

Oliu Di Sole Imiza Review

Wat is er te koop, en waar?

Op dit moment biedt Imiza de multi-purpose olie aan (Oliu di Sole), een moisturizing body milk, (Latte di Sole) maar ook een anti-age serum (Luce di Sole). Aangezien ik van plan ben forever young te blijven hoop ik de anti-age serum dus nog lang niet nodig te hebben. Ook hebben ze nog twee Eau de Parfums;  de Imiza en de Rosa Di I Venti. Het zijn geen goedkope producten; de Oliu di Sole heeft een verkoopprijs van 28,90 en is daarmee hun goedkoopste product- even slikken dus. Wel is het een enorm fijn product wat niet binnen 2 weken op is, en dat maakt de prijs dan toch alweer beter te verwerken.

Helaas is het nog niet in fysieke winkels te koop in Nederland, maar je kan het wel via hun eigen webshop bestellen De verzendkosten zijn 10 euro, wat ook natuurlijk niet extreem duur is. Mocht je dit jaar op vakantie gaan in Frankrijk dan zijn er daar natuurlijk tal van verkooppunten, deze kun je vinden op hun Store Locator.

Zou ik het kopen?

Nu ik het heb geprobeerd durf ik wel te stellen dat ik dit absoluut vaker zou kopen. Het kost wat, maar het is wel een enorm fijn product en heeft ook niet voor niets al zó veel aandacht in Frankrijk gekregen; meerdere malen in de Marie Claire, Elle, Marie France en de Gracia. Frankrijk is een land waarbij mode, make-up en huidverzorging enorm belangrijk is en het feit dat Imiza dus al zo vaak in deze bladen heeft gestaan en dit al ruim 10 jaar lang!

Je suis très heureux avec les produits de Imiza!

 

Deze review is tot stand gekomen in samenwerking met Imiza & Sampleo. De producten zijn opgestuurd om uit te proberen, de review is uit eigen beweging geschreven. Het gaat hierbij dus niet om een eigen aankoop. Als het product helemaal waardeloos was geweest had ik dit ook vermeld. Gebruik altijd een goede zonnebrandcrème wanneer je gaat zonnen; in dit product zit géén zonnebrandcrème en biedt géén bescherming tegen UV straling! Voor meer informatie over advertenties, reviews en samenwerkingen verwijs ik door naar mijn disclaimer.


Laat je een reactie achter?

1 thought on “Review; Imiza Oliu di Sole”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: