Review: Lillydoo luiers & doekjes

Deze week ontving ik van Lillydoo een testpakket van luiers en billendoekjes. Lillydoo is Duits, en de luiers zijn iets vrolijker gekleurd dan de gemiddelde Etos of Kruidvat luiers; je kunt kiezen uit verschillende printjes. Ook geven zij aan dat de luiers en doekjes helemaal vrij van parfum en lotions zijn, waardoor in principe iedere baby ze aan zou moeten kunnen zonder allergische reacties te krijgen. Hun slogan is ‘what babies really cry for’. In deze blog vertel ik je mijn ervaring met deze luiers, en of ik ze zou aanraden of niet!

De luiers van Lillydoo zijn in verkrijgbaar in drie printjes:lillydoo-windel-design-lineup-large.jpg

 

Nu is het niemands favoriete bezigheid om luiers te verschonen, en naarmate ze ouder worden al helemaal niet van je dreumes of peuter. Onze kabouter is er in ieder geval niet altijd even happy mee en vind het maar vervelend dat ik hem nét wil verschonen wanneer hij wil spelen. Wellicht dachten ze bij Lillydoo dat de printjes het net wat leuker voor ze maakt. Ik vind de printjes wel grappig, maar niet heel speciaal en hebben voor mij dus geen meerwaarde om ze juist voor de printjes te gebruiken. En het luier verschonen gaat ook niet bepaald makkelijker erdoor helaas.

Wat beloofd Lillydoo? Even een paar stukjes uit het bijgeleverde boekje;

‘Extra soft, with an optimal fit’. ‘Day and night.’ ‘Free from everything our skin doesn’t like’ (0% perfumes, parabens, Chlorine, Dioxin etc) ‘No animal based ingredients’ & ‘not tested on animals’. ‘Minimal risk of allergies’.

Dus, even kort vertaald; extra zacht, optimale pasvorm, en het zou dag en nacht voor comfort moeten zorgen. Geen rare toevoegingen en niet getest op dieren. Bij dat laatste stel ik me een kat met een luier om voor (maar dat komt denk ik omdat wij in het begin onze kat voor de lol een luier om hebben gegeven. De kat was ‘not amused’).

Je kunt de luiers bestellen in vaste boxen, waarbij je zelf de maat, de printjes en eventueel doekjes kunt kiezen. Ook kun je kiezen om de hoeveel weken je een nieuwe box gestuurd wilt hebben. Aan dat laatste is niks nieuws; overal kan je tegenwoordig wel ‘maandboxen’ bestellen. Wat ik wél uniek vind, is dat je ongeopende verpakkingen kosteloos kunt ruilen voor een andere maat. Handig als je kleintje ineens een groeispurt krijgt!

Een luierbox van Lillydoo (zonder de doekjes) kost €54,00. Vier pakjes van 60 doekjes erbij kost €8,25. Onder de €40,00 betaal je €3,90 verzendkosten; boven de €40,00 betaal je geen verzendkosten. Afhankelijk van de maat en daarmee dus de hoeveelheid luiers, zijn de kosten per luier tussen de €0,21 en €0,42 cent per luier.

IMG_4782[1].JPG

Normaal gebruik ik Kruidvat, Etos of AH luiers (eigenlijk verschilt dat onderling niet zo heel erg veel), maar net wat er in de aanbieding is op het moment dat ik luiers nodig heb eigenlijk, en daar reageert hij goed op. Qua billendoekjes gebruik ik Etos doekjes, en dat bevalt eigenlijk helemaal prima. Maar toch kon ik het dus niet laten om dit te proberen, want ik werd toch verleid door de printjes; schandalig, ik weet het!luiers.jpg

Dit was dus het printje wat ik toegewezen kreeg. Eerlijk is eerlijk, daar werd ik wel vrolijk van ja; zo oppervlakkig ben ik nu ook wel weer!

‘s Avonds na het badderen heb ik dus de eerste luier omgedaan, vlak voor het naar bed gaan. Mijn eerste indruk was wel dat het een hele zachte en dikke luier was. Handig, want ze willen soms wel heel ongecontroleerd neerploffen. Ingebouwd kussentje dus! De doekjes waren handig in gebruik, en inderdaad, roken nergens naar, voelden niet vettig, helemaal in orde dus. Onze kabouter is die avond rond een uur of 8 naar bed gegaan.

‘s Morgens rond half 7 was hij wakker, maar hebben we hem nog even mee naar ons bed genomen zoals we eigenlijk altijd doen. Rond half 8 ben ik hem gaan aankleden, en toen was ik toch wel een beetje teleurgesteld; waar de AH/Etos/Kruidvat het altijd droog houden bij hem, was nu z’n romper zeiknat; dat was echt een flinke natte plek, bah. Nu dacht ik nog  ‘wellicht heeft hij gewoon heel erg veel geplast’, omdat er ook wat langer tussen zat dan overdag natuurlijk, dus vooruit, nieuwe luier om en weer verder. Na grofweg 3 tot 4 uur was het echter weer raak; wéér een natte romper. Normaal hoef ik echt niet om de 3 uur te verschonen om te voorkomen dat hij weer nat is. Hij heeft niet overdreven veel gedronken dus heeft hij ook echt niet zo idioot veel geplast; met de luiers die ik normaal gebruik is hij na 3 uur écht niet nat.

Dit heb ik nog een paar keer geprobeerd, maar het resultaat bleef hetzelfde; de luier (te) snel vol, de romper nat, en een berg was erbij; en ik was er net doorheen…

Om heel eerlijk te zijn, viel dat me behoorlijk tegen. Laten we eerlijk wezen, 21 cent per luier is nog niet zo heel gek, maar voor de maat die onze kabouter normaal draagt, betaal je 36 cent per luier(!). Voor 36 cent verwacht ik eigenlijk wel dat zijn billen droog blijven gedurende 3 tot 4 uur; dat doen die van de AH namelijk ook, en die kosten me 16 cent per stuk. Het enige wat ik daarvoor inlever is een leuk printje en een iets minder gevulde zitting in de luier zelf. Dat is 20 cent goed bespaard, want het scheelt me 3x verkleden en dus extra was op een dag.

Mijn oordeel over de luiers van Lillydoo is dan ook teleurstellend; een hoop geld voor weinig kwaliteit. Leuk als je een hippe moeder bent die ervan geniet om de hele dag luiers te verschonen wellicht en er een sport van maakt de hele dag de wasmachine aan te hebben; ik kan me echter wel een leukere invulling van de dag voorstellen. En los van wat ik wel of niet leuk vind, is het voor je kindje ook wel zo fijn om niet de godganse dag nat te zijn van een lekkende luier.

Voor mij dus geen Lillydoo; maar eerder ‘Lillydon’t ‘… Sorry, flauw grapje, ik weet het.

 Laat je een reactie achter?

5 thoughts on “Review: Lillydoo luiers & doekjes”

 • Heb dezelfde ervaring maar dan met mijn 6 week oude baby waarbij de borstvoedingspoep nog een iets groter lek probeem was. Ik ga nu een maat groter proberen, maar het leek mij alsof de poep niet in de luier trok ofzo en daardoor lekte. Weet niet of dit anders is bij poep/plas. Zal het gauw genoeg merken met de grotere luiermaat. Ik ben iig nog niet echt overtuigd.

  • Wat rot dat jij ook dezelfde ervaring hebt! Ik zou dit als ik jou was zeker wel even aangeven bij LillyDoo, alle input die ze krijgen wordt meegenomen. Ik moet zeggen dat het hier met de grotere luiers wel opgelost was, maar inmiddels zijn we aan de luierbroekjes en die maken ze dan weer niet…

 • Dat komt omdat de luiers veel beter ademen. De billen van je kleintje zijn in die AH luier ook nat maar daar komt het niet doorheen omdat het geen lucht of niks doorlaat. Vervelend dat het zo erg is dat de kleren ook echt nat zijn maar het is vrij normaal je kind iedere 3 uur een schone luier te geven…
  Wat echt top luiers zijn zijn de Babylove luiers natural van de DM in Duitsland. Een dikke zachte luier waarbij de boel wel droog blijft. Stuk goedkoper dan Pampers. Al blijf ik daar eigenlijk toch trouw aan!

  • Hi Anne, thanks voor je reactie! Ik ben het ermee eens dat alle luiers nat zijn en blijven en ook dat je natuurlijk op tijd je kindje moet verschonen. Echter was onze zoon tijdens het schrijven van deze review 1,5 en om heel eerlijk te zijn was het toen eigenlijk al niet meer nodig om vaste prik om de 3 uur te verschonen. Bij newborns ligt dat natuurlijk anders! En midden in de nacht ga ik er niet meer om de 3 uur uit om m’n inmiddels peuter te verschonen natuurlijk 😉 Inmiddels is er ook een ‘deel twee’ van deze review, heb je deze al gelezen? Ik kreeg een tip van Lillydoo zelf met betrekking tot de maat én ik heb verschillende luiers open geknipt om te zien waar het verschil hem nu in zit…

   Ik ben inderdaad bekend met de luiers van DM, erg fijne luiers zijn dat ja!

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: