Shoplog; een beetje voor mezelf…

… En toch net iets meer voor onze knul. Ik heb een rondje stad gedaan, in eerste instantie om voor mezelf een nette jeans te vinden. De laatste keer dat ik een broek voor mezelf kocht was eh, even geleden, en hoewel m’n jeans echt heerlijk zitten; ze zitten ook (bijna) allemaal te wijd. Tijd om dus in ieder geval één broek een maatje kleiner te kopen. Omdat ik al had gezien dat er overal sale was, nam ik mezelf voor om vooral voor mijzelf te kijken, en níet zozeer voor onze knul. Dat is dus mislukt, maar ik liep tegen zulke leuke dingen aan…. 

Voor mezelf; het viel een beetje tegen…

Wellicht had ik misschien beter eerst naar de C&A kunnen gaan, maar tegen de tijd dat ik daar was beland was ik eigenlijk al enorm moe, dus ben ik niet meer naar binnen gelopen, en je zou denken dat je bij de H&M toch ook prima kan slagen als je 25 bent; zo oud is dat nog helemaal niet. Helaas heb ik blijkbaar een vreselijk oubollige smaak; ik snap het mooie niet zo vak truitjes met rare drukke prints, glittertjes erop, rozen ter hoogte van je borsten en (nog steeds) broeken die meer uit ‘scheur’ bestaan dan uit stof. Ik kwam voor mezelf dus heel karig de H&M uit; een broek en een shirtje. Wát een wereldvangst; en ook nog allebei in de sale, dus voor mijzelf was ik met 12 euro klaar. En het erge is; ik voel me er nog lullig om ook; ik ging immers voor een broek, en kwam met een broek en shirtje terug; níet de afspraak. Maar, in mijn verdediging, het staat me dan wel weer goed, dat dan weer wel, al zeg ik het zelf.

8046AF59-683E-4398-9B66-BAE41DC01E6D

Maar ja, ik kwam dus binnen via de kinderafdeling bij de h&m (nooit doen, véél te leuk allemaal) en toen zag ik hele fijne jeans voor kinderen. Nu heb ik op dit moment voor die van ons 3 fijne spijkerbroeken, 1 fijne ‘nette’ broek en een aantal trainingsbroekjes (die gewoon als slaapbroek fungeren op het moment; lekker makkelijk). Maar ik denk dat iedere moeder wel kan beamen dat zo’n broek eigenlijk iedere dag wel vies wordt; yoghurtvlekken, in het enthousiasme je beker melk over je heen gooien… Stiften die uitschieten of gewoon lekker kliederen met eten. Dan zóu ik natuurlijk ook gewoon een schortje om kunnen doen bij ‘m wanneer we gaan eten, drinken of knutselen, maar dat vind ik dan weer onhandig, dus dat komt er niet in. Ik heb ook nog wel een aantal reservebroeken, maar die zijn nu een paar keer gewassen en lijken wel van karton gemaakt inmiddels, dus die trek ik hem liever niet aan. En als ik dan deze broek tegen kom, kan ik hem in ieder geval niet laten liggen. Als het nog steeds dezelfde kwaliteit is als jaren geleden, wordt deze broek in ieder geval niet ‘karton-achtig’, en dus best een goede ‘investering’. (zie je hoe ik m’n koopverslaving goedpraat voor mezelf?)

C3497120-A6E6-4A44-8241-2EF2B7DBAAAC

Wat voor mij wel een must is overigens aan iedere (spijker)broek; een verstelbare tailleband. Met een knul die zo slank als wat is om zijn middel en geen typische ‘bolle’ buik heeft zijn alle broeken standaard te wijd om zijn middel.

Beddengoed

Maar onderweg naar de supermarkt kwam ik de Zeeman tegen. Protip van de dag; ga niet op de dag van de kinderbijslag naar de zeeman wanneer er uitverkoop is. Ik had er niet zo’n moeite mee, ik heb een hele smalle kinderwagen en een kind wat zich prima koest houdt in z’n kar, maar er waren een aantal moeders die het handig vonden om met een superbrede kinderwagen en een gevolg van 2 tot 4 kinderen de Zeeman in te walsen. We hebben het over de Zeeman he; de winkel die net zo smal en onpraktisch is ingericht als het Kruidvat en de Trekpleister. Níet de plek waar je met je superbrede wagen in wilt lopen, want er is gewoon géén ruimte. En als je dan ook nog gaat mopperen dat het zo druk is… Tja… Afijn, ik heb me eraan gewaagd, omdat ik nog een dekbedovertrekset (mooi woord weer) wilde kopen voor Wouter z’n peuterbed. Z’n huidige dekbed is eigenlijk nét te klein voor het mooie, dus we gaan over op een 1 persoons dekbed (slik). Wel zo handig, want dan kan ik z’n dekbed weer goed om z’n matras heen vouwen. Geen nood, het is een zomerdekbed dus hij stikt er niet de moord in, en hij slaapt nu ook 9 van de 10 keer onder ons dekbed wanneer hij een nachtmerrie heeft, dus ach… Van het huidige aanbod aan dekbedhoezen werd ik in geen enkele winkel vrolijk; van Paw Patrol tot Emoji’s tot en met blije circusaapjes. Supertof als je de kamer eigenlijk vrij ‘neutraal’ wilt houden qua beddengoed; ik hoef geen hysterische emoji’s op z’n bed, hij is twee…

809714EE-1129-4CD5-B320-7A2856BAAF01

Uiteindelijk ben ik geslaagd voor een leuke omkeerbare set. Deze koste 9,99 en is dus aan twee kanten te gebruiken, lijkt goed bij het bed zelf te passen en doet wat het moet doen; het kan om een dekbed heen. Het enige jammere vind ik dat het kussensloop níet omkeerbaar is, maar goed, voor 9,99 kan je ook niet de hele wereld verwachten.

‘Toch nog even kijken bij de….’

Ook dat zal die dag door héél veel ouders gezegd zijn gok ik; ‘toch nog even bij de vestjes kijken!’ ‘Oh, ik zie daar volgens mij ook nog wat leuks hangen’. ‘Ik kijk toch nog even of er niet toevallig nog wat bij hangt hoor’. En wat ook heel veel gezegd zal zijn ‘Ja écht, voor die prijs neem ik het mee, dat kan er ook nog wel af’. Want, toegegeven, ze hadden met goed zoeken echt wel een aantal leuke dingen hangen. Het hing wel wat door elkaar, dus had ik af en toe echt even niet meer op het netvlies of ik nu tussen de jongens of meisjeskleding  aan het neuzen was, maar zolang het niet roze met hartjes is, interesseert het labeltje eigenlijk ook vrij weinig (sorry, mijn kind krijgt geen roze hartjes aan… Ook niet als hij een meisje was trouwens). En zo ben ik toch nog met een paar leuke items thuis gekomen voor weinig. Zeeman vind ik kwalitatief toch fijner en mooier dan de Wibra, en met een knul die constant buiten wil spelen voel ik er nou eenmaal weinig voor om hem constant in dure kleding te hijsen. Daarnaast zit hij met maat 92 net in een ‘tussenmaat’ lijkt het; alle ‘baby’collecties gaan tot 86, maar alle grote-jongens-kleding begint vaak bij 98; en hij zweeft daar dan tussenin met z’n 92.

6FF50170-9BA5-405A-A7FE-A51279B012EB9DE8E0C9-1611-4D4E-86F9-377EEAA452FA80215B65-B8CA-4AD1-B04F-90A22A821ECBC45281D8-1896-40C1-89FC-396A35C7F835

Maar hey, voor deze prijsjes kon ik ze niet laten liggen. Het shirt links bovenin is altijd een leuke en fijne basic, het lichtgrijze vest is enorm fijn, met een zachte fleece aan de binnenkant en daardoor ideaal voor als het wat kouder is, maar ook als het straks warmer wordt als ‘buiten-speel-vest’. Het donkergrijze vest is ook van een fijne, zachte stof, maar wat dunner dan het lichtgrijze vest, waardoor deze fijn is voor thuis en op het kinderdagverblijf. En het blousje/overhemd… Overhemden staan onze knul zó goed; daarmee versiert hij iedereen die hij ziet, hij kan die look gewoon zó goed hebben.

De totale schade

De totale schade was dan ook het wereldbedrag van 45 euro, inclusief het beddengoed en m’n eigen kleding. Zó vind ik het dan best leuk om nog eens wat kleding te kopen, dat doet niet zo gruwelijk zeer aan de portemonnee. En daarnaast heb ik ook nog eens gezónde boodschappen gedaan en een hele work-out gehad aan het rondlopen met die tassen en kinderwagen. Goede start van het jaar, voor iemand die niet aan ‘nieuw jaar’ doet, toch? 🙂

 

Zijn jullie nog gaan shoppen voor jullie kinderen met de sale? Of hebben jullie nodig leuke winkeltips voor mijzelf? M’n kast kan en mag best een upgrade gebruiken, nu alleen de juiste winkels nog vinden…

 Laat je een reactie achter?

1 thought on “Shoplog; een beetje voor mezelf…”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: