Sinterkerst tip voor mama’s; Fruitparels!

Ik mocht voor de blog iets enorm leuks én lekkers uitproberen; Fruitparels van Bitches & Bubbels! Alleen de naam is al briljant en past stiekem (of niet zo stiekem) heel goed bij me 😉 Ik had geen idee wat ik er nou exact van moest verwachten, en ik kan me voorstellen dat een hoop anderen dat ook hebben. In deze blog ontdek je wat ík van de fruitparels vind!

Achter Bitches & Bubbels zitten twee super enthousiaste moeders, Kim & Lincy, die elkaar hebben leren kennen bij een eerdere werkgever. Daar is het concept van Bitches & Bubbels ontstaan, en jawel, dat concept is onder het genot van een borrel geboren.

Ik was een van de mazzelaars die een leuk kadootje van Kim & Lincy kregen; een doosje met deze fruitparels! Supertof natuurlijk!

Ja eh, leuk, maar wat ís het nou?

Fruitparels zijn een soort… Ja, een soort ‘jelly’ pareltjes. Lastig te omschrijven, maar hoewel ze er ‘hard’ uit zien, zijn ze zacht en makkelijk door te bijten. Ze komen in drie smaken; Mango, Bosbessen en Aardbei, en je kunt ze dus aan je favoriete bubbels toevoegen. Dit hoeft overigens géén alcohol te zijn; je kunt het ook in non-alcoholische drankjes doen (ik noem een Tintelfruit, 7-up, Spa-rood) om er net wat extra smaak aan te geven. De parels zelf geven geen smaak of kleur af; het is dus niet dat ze je drankje oranje, roze of paars maken en het is ook niet dat vervolgens je drinken in zijn geheel naar Mango smaakt.

Even wachten… En de parels komen omhoog!

Wanneer je ze dus even in je drankje hebt laten zitten, komen ze na enkele minuten omhoog. Let wel op; dit is wel een beetje afhankelijk van de hoeveelheid drinken en de hoeveelheid koolzuur! Als je een licht mousserende drank inschenkt, zullen ze minder geneigd zijn om naar boven te drijven. Ook heb ik ontdekt dat je het beste éérst de parels in het glas kunt doen, en daarna pas je drankje in kunt schenken. Zo komen ze het beste naar boven zetten!

Een slok… En een bite!

Wanneer ze eenmaal naar de oppervlakte komen zijn ze er klaar voor; je kunt je slok en je bite nemen! Je neemt een slok drinken en zorgt ervoor dat er ook een parel mee komt. Dat gaat het eerste glas prima, maar als je het met alcohol mixt en je er niet zo super goed tegen kan, kan dat na een aantal glazen een moeilijkheidsgraad veroorzaken 😉

Afijn, wanneer je een slok mét een parel hebt, bijt je de parel door en zo komt er een smaakje vrij bij je drinken! Het is geen extreem overheersende smaak, dus in mijn geval heb je niet het idee dat je een halve mango in je mond hebt met een paar druppels water, en daar was ik eigenlijk wel heel erg blij mee, want het brengt op die manier een subtiele smaak aan! Ik was eigenlijk een beetje bang in het begin dat ik overspoeld zou worden door de zoete geur en smaak van mango maar dat viel me gelukkig mee. Veel van dit soort producten staan namelijk bol van de smaakversterkers, kleur & zoetstoffen, waardoor zoiets al snel echt een rampzalig effect kan hebben. Dat is hier gelukkig níet het geval!

Niet alleen leuk voor in een drankje…

Doordat de fruitparels zélf geen alcohol bevatten, zijn ze uitermate geschikt voor allerlei soorten drinken, en dus ook méér dan geschikt voor een babyshower, een kraamfeest, een huwelijksfeestje, of een verjaardag! Om nét dat extra beetje meer toe te voegen en het staat ook gewoon hartstikke feestelijk en chique natuurlijk! Maar ook in een desert (of ontbijt/lunch) kan je dit héél leuk toevoegen! Zoals in (griekse) yoghurt, of misschien wel een bakje vla; dat gaat er nét wat feestelijker uitzien! Of erg leuk op een Mona-toetje 😉

Al met al ben ik echt positief verrast! Ik dacht iets chemisch naar binnen te werken, maar het was écht hartstikke lekker en ik zal ook bekennen dat ik een lepeltje gewoon zo naar binnen heb gewerkt, zónder wat te drinken of te eten erbij. Niet zoals ze bedoeld zijn, maar gek genoeg zijn ze dan nog steeds lekker!

Dus, in een notendop, de fruitparels;

Betaalbaar (De adviesprijs is 6,99 en valt dus oprecht mee! Je krijgt hiervoor twee kuipjes)
Na openen zijn ze 2 weken houdbaar in de koelkast; je hoeft dus niet in één keer het hele bakje leeg te maken
Hoeft níet per sé met drank gemixt te worden waardoor ze uitstekend dienst doen voor babyshowers of (kinder)verjaardagen!
Je koopt het bij Nederlandse ondernemers 🙂 Wat mij betreft ook altijd een huge pluspunt.

Kim & Lincy, dankjewel dat ik dit uit mocht proberen! Ik kan dit absoluut aan iedereen aanraden (met een gerust hart) en zou dit dan ook zeker willen aandragen als Sinterkerst Tip!

Je kunt de fruitparels bestellen op de webshop. Hun site vindt je hier. Wil je het liever in een fysieke winkel kopen? Bij Wijnhuis Best ligt het inmiddels ook in de schappen! Mocht dat niet om de hoek liggen, attendeer dan je lokale wijnhandel of winkel in je buurt even erop!

 

 

Dit artikel is een samenwerking met Bitches & Bubbels.


Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “Sinterkerst tip voor mama’s; Fruitparels!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: