Sparen voor extra’s terwijl je gewoonweg wandelt?

Het is bijna oud & nieuw, en dat betekent dus dat er een hoop mensen weer hun best gaan doen om ‘in shape’ te komen, wat kilo’s kwijt willen raken of simpelweg gewoon wat conditie willen opbouwen. Linksom of rechtsom, dat is natuurlijk hartstikke goed! Alle begin is moeilijk en zeker in het begin kan je soms best een steuntje in de rug gebruiken. Toegegeven; ik ben geen fit mom! Ik heb geen geweldige conditie en ik ben dus niet super sportief, maar ik probeer wel dagelijks aan de 10.000 stappen te komen. Dat lukt lang niet altijd, maar ik heb een goede stok achter de deur; de Etos app!

Ja, lopen is gezond, absoluut.

Ik ben ook helemaal vóór bewegen. Lekker wandelen, het is ontspannend en je kan er je hoofd een beetje door leeghalen. En niet alleen dat; zonlicht en buitenlucht zijn ook hartstikke goed voor je. Zeker met een kleine loop je flink wat af; in het begin loop je van hot naar her, keuken in en uit om flesjes en hapjes te maken, later ren je er constant achteraan wanneer ze eenmaal kunnen lopen en niet veel later loop je met je kind door het park, voer je eendjes, doe je drie keer per dag boodschappen… Genoeg stappen die je dus over de dag verspreid zet! Daarnaast is er nog iets wat niet meer weg te denken is, hoe vervelend we het soms ook vinden; de smartphone. Als ik alleen voor mezelf spreek; ik heb hem eigenlijk altijd bij me. Ik kan makkelijk en snel een foto of filmpje maken, ik check m’n mail… Ja, ik ben vergroeid aan m’n telefoon, maar dat had ik eerder ook al ontdekt dus dát is niets nieuws. Het is gelukkig niet allemaal negatief, want met de Etos App wordt je beloond na een stevige wandeling. Dat maakt het lopen dus niet alleen gezond, maar het levert ook nog eens wat op!

etos1

Oké, en wat loop je dan precies bij elkaar?

First things first; heb je de app geïnstalleerd? Top! Je kunt in de app direct een Etos klantenkaart én profiel aanmaken. Dat laatste is geen absolute must, máár ze kunnen je wel gerichte aanbiedingen doen; net als de gepersonaliseerde bonuskaart van de Albert Heijn eigenlijk. Je krijgt een aantal standaard aanbiedingen, die met het scannen van je klantenkaart beschikbaar zijn, maar daarmee ook een aantal persoonlijke aanbiedingen. En dan heb je nog geen meter hoeven lopen, lekker ontspannen toch?
Iedere 3 maanden start er in de Etos app een nieuwe stappenchallenge, waarmee je bij iedere 50.000 een leuke korting of een gratis product kunt ophalen bij de Etos. Dat kan van alles zijn; van een leuke kassakorting tot een tube handcrème, maar ook Vitamine C bruistabletten. Zeker in de winter is dat laatste geen overbodige luxe! Het doel is natuurlijk om na die drie maanden 500.000 stappen te hebben gezet; zo heb je alle kortingen en gratis producten bij elkaar gespaard! Let op, het gaat hierbij niet om samples maar echt volwaardige producten. Je zult ze niet altijd zelf kunnen gebruiken, maar wie weet maak je de buurvrouw of je (schoon)moeder wel weer blij mee!

etos2

Na die drie maanden…

Na die drie maanden begint de challenge weer opnieuw. Iedereen begint weer op 0, en er zijn dan ook weer nieuwe kortingen en producten bij elkaar te verzamelen. Je hoeft er verder geen extra’s voor aan te schaffen; de telefoon ‘meet’ de beweging. Zo’n beetje iedere telefoon heeft inmiddels wel een stappenteller er al standaard in zitten, dus je hoeft ook niets los aan te schaffen of aan te zetten. Het enige wat je hoeft te doen dus, is lekker te bewegen!

Inmiddels is de stappenteller in Etos meer dan accuraat en dit kun je ook eenvoudig controleren door je de stappenteller die al op je telefoon staat met die in de Etos app te vergelijken; je wordt dus niet in de maling genomen. Het is soms wel confronterend, want er zijn dagen dat ik gewoon écht heel veel op de bank zit en dus wel meer had moeten bewegen.

Mijn ‘winst’ van de afgelopen challenges

Vooropgesteld; ik heb het dus nog nooit voor elkaar gekregen om de volle 500.000 stappen te behalen, dus ik heb geen idee of er een ‘grand prize’ aan verbonden zit, maar ik heb inmiddels wel al echt een hoop leuke en handige dingen bij elkaar weten te sparen. Zo heb ik bij elkaar al zeker 15 euro kassakorting gespaard, maar ook al een fijne Etos mascara, Vitamine C tabletten, een fijne douchegel van Etos zelf, een aantal basic verzorgingsproducten (pleisters, wattenstaafjes; altijd handig!) maar daarnaast ook al een keer een fijne ROC handcrème ter waarde van 7,50 gratis mogen ophalen. Vooral met het koude weer nu is dat geen overbodige luxe.

Ik werd deze week nog wel door Etos verrast; de stappenteller had voor de recente update wat ‘kuren’, waardoor de stappen niet helemaal goed optelden. Het werd zo gezellig, dat ik bijna wekelijks even contact opnam met de klantenservice van Etos om m’n stappen handmatig erbij te laten zetten (dat kon dan weer makkelijk, omdat ik dus met de Gezondheid App op de iPhone kon aantonen dat ik daadwerkelijk zoveel stappen had gezet). Na de update was het moment toch echt daar; de stappen werden weer accuraat bijgehouden door de app en daar hield het gezellige Etos contact toch op… Maar ik werd wel heel blij gemaakt; ik ontving een hele fijne Bourjois Rouge 12 Hours lipstick en een fijne lipstick-remover van Natalie van de Etos klantenservice! Dat is wel echt de kers op de taart… Of eh, nouja, de leukste beloning van de challenge 😉

etos3

5 Februari 2018; een nieuwe challenge, stap je mee?

Op 5 februari 2018 wordt bij iedereen de stappenteller weer op nul gezet, en begint er dus een nieuwe challenge. En hoewel ik niet aan goede voornemens doe, ga ik dit keer voor de 500.000 stappen aan het eind van de challenge. Dat zou betekenen dat ik in principe iedere 5 dagen een korting of gratis product zou kunnen krijgen, en met 50 dagen de challenge zou kunnen behalen. Ik ben héél benieuwd of dat me gaat lukken, en welke producten en kortingen ik tijdens die challenge bij elkaar verzamel! Tot die tijd loop ik mezelf nog even warm 😉

 

Dit artikel is uit eigen initiatief geschreven. Etos heeft mij níet gesponsord en ik heb dit artikel niet geschreven in ruil voor gratis artikelen. Een echte ‘#nospon’ dus.


Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “Sparen voor extra’s terwijl je gewoonweg wandelt?”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: