TAG! De rotklusjes van het ouderschap!

Iedereen kent het wel; rotklusjes in het ouderschap waar je eigenlijk niet eens zoveel bij stil staat, maar die wel gewoon rot zijn om te doen. Ik ben altijd in voor een potje ‘klagen’ en het delen van een realistische blik op het ouderschap. Ik werd door Laura getagged om mijn visie op de rotklusjes van het ouderschap te delen. Dus wat kan ik zeggen… Let’s go! 

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Wanneer ik merk dat ze echt weer te lang worden. Ik vind lange nagels bij kinderen echt vreselijk. Zelf heb ik een beetje een haat-liefde relatie met nagels (ik ben nagelbijter, ik probeer wel echt heel erg te stoppen maar ik kan zó niet tegen lange nagels) en ik vind het dus bij onze knul ook echt vreselijk. Hij krabbelt zichzelf ermee open, mij ermee open en er blijft zó veel prut onder zitten. Eigenlijk knip ik ze zodra ik merk dat ze te lang zijn. Soms lukt het niet (hij heeft een hekel aan nagels knippen) en dan zijn ze dus ook wat langer, maar op een gegeven moment wordt hij het zelf ook zat en blijft hij wel netjes zitten als ik z’n nagels knip. De ene keer groeien ze sneller dan de andere keer, dus ik heb niet echt een ‘1 keer per week/maand/jaar’ idee ofzo.

En de teennagels?

Die gaan dus gelijk mee met de vingernagels haha. Hij heeft helaas wel een beetje rotgenen daarmee; ze groeien vrij vlot en ze buigen dan ook direct om de teen heen, dus deze houd ik wel nog tig keer beter in de gaten dan de vingertjes. Een ontsteking is zo gebeurd en ik wil niet dat het in z’n tenen gaat snijden.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

In principe een keer per week, met soms een uitschieter naar 1 keer per twee weken. Hij vindt het zelf heerlijk om tussen schone lakens te liggen en probeert ook fanatiek mee te helpen. Ik vind het zelf leuker om te doen dan m’n eigen lakens, want zijn dekbedovertrekken zijn leuker dan die van ons eigen bed, oeps… Daarnaast geeft het de kamer dan ook ineens een hele nieuwe look, dus dat maakt het afwisselen extra leuk. Als we straks het ‘zindelijk worden/blijven’ dilemma krijgen dan zal dat vast wel wat meer verschoonwerk worden trouwens…

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Ik beken het maar; ik vergeet dat constant. Ja, écht. Gelukkig heb ik een oplettende vriend die het dus wel bijhoudt bij ‘m, dus dat is technisch gezien niet ‘mijn’ klusje. Hij doet het eigenlijk altijd wel als hij erop let, maar over het algemeen doet hij dat tijdens het badderen. Wattenstaafje en er voornamelijk voor zorgen dat het zich niet ophoopt. Als je dan dus iedere keer op tijd een beetje weghaalt, hoopt het niet op en is er niks aan de hand.

Wie verschoont de vieze luiers (of poetst de vieze billen op de WC?)

Over het algemeen gaat dat ook redelijk om en om. Ik ben vaker thuis overdag, dus ben ik ook degene die ze vaker overdag verschoont maar de ‘avonddienst’ doet m’n vriend eigenlijk altijd. Gossie, wat zijn we harmonieus haha. Met billen afvegen zal het straks ook wel om en om zijn, maar net wie er dan in de buurt is denk ik.

Wie gaat er ‘s nachts uit bed bij verdriet, paniek of andere ongemakken?

Over het algemeen is de enige die eruit gaat…. Onze peuter zelf. Maar als het ‘s avonds wat is, dan is het ook weer ‘soms de een, soms de ander’; soms loop ik even, en soms vraag ik of hij even wil lopen omdat ik het 5 minuten geleden al heb gedaan. En laten we eerlijk wezen, soms maken papa’s gewoon véél meer indruk… 😉

Wie mag er naar het Consultatiebureau voor inentingen en andere afspraken?

Jeetje, volgens mij worden m’n antwoorden nu wel heel erg saai maar ook dat doen we wanneer het kan samen. Vorige keer zijn we zelfs met een hele delegatie gekomen, m’n schoonmoeder was toen ook mee haha. We vinden het belangrijk om allebei er zo veel als kan bij betrokken te zijn en gelukkig kan dat ook!

Wie regelt de oppas bij een avondje uit?

Eigenlijk gaat dat ook heel harmonieus, dat regelen we samen (lees: we timen het met m’n schoonouders). Verder gaan we eigenlijk niet zo vaak een avondje uit bedenk ik me net, maar we zijn er vaak ook gewoon te moe voor.

Bij deze tag ik Essma van Little Origin voor deze ‘klaagtag’. Omdat ik vaak even slap tegen haar aan kan klagen en ze me oppept, ben ik wel benieuwd hoe zij dit klaaguurtje invult 😉Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “TAG! De rotklusjes van het ouderschap!”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: