Tag; Plaatsen die een betekenis hebben voor mij

Tags zijn leuk, althans, dat vind ik. Het geeft een wat persoonlijker kijkje bij een blogger als persoon. Want, hoe leuk het soms ook is, er is meer dan een typende moeder achter een beeldscherm!  Door Linda van Lifestylemommys werd ik getagged in een door haar opgezette tag; plaatsen die een betekenis hebben voor mij.  

Dankjewel Linda!

Als eerst even een dankjewel voor Linda, voor het verzinnen van deze leuke en originele tag. Deze tag is niet per se ouder-gerelateerd en kan dus in feite door iedereen worden ingevuld, wat natuurlijk enorm leuk is! Dankjewel voor het opzetten dus van zo’n leuke en originele tag, ik vond je antwoorden ook heel leuk om te lezen!

De vragen over alle betekenisvolle (of loze) plaatsen

In welke plaats ben je geboren?
Ik ben in het wonderschone Schiedam geboren, in het oude ziekenhuis wat daar óóit heeft gestaan. Helaas is dat inmiddels helemaal afgebroken en staan er nu hele luxe huizen op, beetje jammer.

Geeft deze plaats je een bijzonder gevoel, en zo ja; waarom?
Ik heb niet echt een speciale band met Schiedam. Ja, het is een mooie stad, en je merkt ook echt wel dat er vanuit allerlei initiatieven veel aan gedaan wordt om er iets van te maken, maar ik heb geen ‘wauw’ gevoel meer bij Schiedam. De winkelstraten raken leeg, en ik vind het niet meer fijn om hier ‘s avonds over straat te lopen. Wél ben ik trots op de molens van Schiedam en het onderhoud wat daaraan gepleegd wordt!

Woon je nog steeds in deze plaats? Zo nee; kom je er nog wel eens?
We wonen dus inderdaad nog steeds in Schiedam. Toen ik jong was zijn we wel een keer verhuisd naar Vlaardingen, maar daarna zijn we ook weer terug gegaan naar Schiedam, en nu woon ik er nog steeds. Wel in een ander huis en lekker met m’n vriend, kind en kat natuurlijk.

Welke andere plaats geeft je een bijzonder gevoel?
Ik heb niet echt ‘bijzondere gevoelens’ bij plaatsen, alhoewel Ouddorp (Goeree-Overflakkee) wel voor mij echt een ultiem rustpunt is. Daar is (of lijkt) men zoveel gemoedelijker, het is altijd gezellig als we er zijn en iedereen begroet elkaar ook gewoon netjes in het voorbij lopen. Ik moet altijd écht weer even wennen als we dan weer in Schiedam zijn; uit automatisme zeg ik dan nog steeds ‘Goedemiddag’ en vaak wordt je dan aangekeken alsof je zojuist een doodsvonnis over ze hebt uitgesproken.

Met welke plaats heb je een haat/liefde verhouding?
Rotterdam (ja, sorry). Hoewel ik niet echt een super groot fan ben van Rotterdam, is Rotterdam wel de plek waar een heel team aan superkundige artsen ervoor hebben gezorgd dat ik hier dit nu kan typen; zonder hun inspanning tijdens mijn hartoperatie had ik hier niet gezeten. Daarnaast heeft ook weer een heel ander team aan artsen en psychologen ervoor gezorgd dat ik weer meer grip op m’n lijf kreeg en daardoor weer meer kan dan voorheen. En toch blijft het een haat-liefde verhouding met Rotterdam; er zijn plekken in Rotterdam waar ik helemaal kotsmisselijk wordt als ik daarlangs moet, en dan vermijd ik het wel liever. Rotterdam is dus wel een beetje moeilijk voor me zo af en toe 😉

Is er een plaats waarbij je het liefst zoveel mogelijk uit de buurt blijft?
Nee, eigenlijk niet. Heel kort en bondig eigenlijk 😉

Welke stad kun je iedereen eens aanraden om te bezoeken?
Die is wel even lastig, maar vorig jaar zijn we wel naar Middelburg geweest, en dat was wel oprecht heel erg leuk! Het was fijn om eens ergens te komen waar we allebei nog niet geweest waren, hadden een fijne hotelovernachting en de binnenstad was ook gewoon echt oprecht gezellig. Ik raad vooral mezelf aan om daar nog een keer heen te gaan eigenlijk haha.

Bij deze tag ik Tamara van Beautyandlifebycecilia, ik gok zomaar dat zij al meer steden heeft gezien dan ik en ben daarom erg benieuwd naar haar antwoorden!Laat je een reactie achter?

2 thoughts on “Tag; Plaatsen die een betekenis hebben voor mij”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: