Valentijnstip: Pinguin Max

Oké, we kunnen er niet omheen; het is februari en dat betekent dat de chocolade en mierzoete kaartjes over de toonbank vliegen, restaurants volgeboekt raken voor die commerciële dag van de liefde; Valentijnsdag. In mijn optiek mag je elkaar iedere dag wel vertellen dat je van die of gene houdt, maar vooruit. Nu kun je elkaar natuurlijk veel vaker dan 3 keer in het jaar een cadeau geven, maar het is soms best een kunst om iets leuks en wat originelers te vinden dan alleen een roos met een doos chocolaatjes, of je gezicht op m&m’s geprint. Wil je iets dat íets origineler is dan dat, lees dan vooral even verder!

Marie-Louise  & Mark; meer dan alleen Giraf (en vriendjes)!

Marie-Louise en Mark Sekrève, die je al vaker voorbij hebt zien komen op m’n blog en ook op Instagram, zijn vooral bekend bij de (jonge) ouders met de boekenserie van Giraf en vriendjes. Hierin gaat Giraf allemaal avonturen aan. De boekjes zijn gevuld met prachtige en kleurrijke illustraties, maar ze kunnen véél meer dan alleen kinderboekjes in elkaar zetten! Ze maken daarnaast ook prachtige schilderijen, tekeningen, en hebben nog véél meer mooie boekjes; boekjes die echt niet alleen geschikt zijn als voorleesboekjes voor kinderen, maar ook héél mooi zijn om aan je allerliefste te geven.

Pinguin Max; een serie van 4 boekjes met een boodschap

Pinguin Max speelt de hoofdrol in 4 lieve, kleine boekjes met een hele grote, mooie boodschap. In het eerste boekje, ‘Ik hoor bij jou’, ‘Ik blijf bij jou’, ‘Jij bent geweldig’, en ‘Tijd voor jou’. De boekjes gaan niet alleen over liefde voor elkaar, maar óók (en misschien juist) over liefde voor jezelf. Want dat is natuurlijk wel iets wat heel belangrijk is; van jezelf houden, en tijd voor jezelf vrijmaken, zodat je juist de liefde, tijd en aandacht óók aan de ander kunt geven! De boekjes hoef je niet in een vaste volgorde te lezen of te geven/krijgen/kopen; het zijn geen ‘vervolg’ boeken, maar samen maken ze wel een hele mooie en complete serie, die perfect op elkaar aansluiten.

IMG_3050

Niet kinderlijk, wel voor alle leeftijden

Als je alleen de illustraties van Giraf en Vriendjes kent, ben je misschien snel geneigd om te denken dat het écht kinderboekjes zijn. De boekjes van Pinguin Max zijn, zoals je het gewend bent, in dezelfde stijl getekend. Wat opvalt wel is dat de boekjes ook handgeschreven zijn; geen getypte letters maar ze zijn echt voorzien van het mooie handschrift van Mark. De boekjes bevatten, zoals je het verwacht, een mooi verhaal met een mooie boodschap, net als bij de Giraf boekjes. Ook in de avonturen van Giraf zit een boodschap, waardoor de boekjes voor jong en oud leuk zijn om te lezen, maar bij Pinguin Max zijn de verhaaltjes helemaal mooi voor jong en oud; voor (jonge) kinderen zijn ze makkelijk te begrijpen, en zijn de illustraties natuurlijk prachtig om naar te kijken, maar voor volwassenen zijn de boekjes ook prachtig; omdat ook deze boekjes weer een diepere en volwassen boodschap hebben. Boekjes over liefde, rust, en bomvol wijze adviezen van de wijze ijsbeer. De ijsbeer die we allemaal eigenlijk wel eens nodig hebben…

 

Ik blijf bij jou

Ik heb onlangs mijn eigen grote liefde een boekje cadeau gedaan. Ik heb Marie-Louise en Mark in een complot meegetrokken, want hij had geen idee dat ik het boekje voor hem besteld had. Ik heb aan hun gevraagd of ze er een mooie boodschap in wilde zetten omdat ik het als cadeau wilde geven. Hij geeft mij iedere dag zo veel moois, heeft me een prachtig lief kind gegeven én houdt het al een ruime 5 jaar met me uit, met heel wat ups en downs, en dan wil hij ook nog eens met me trouwen. Alle cliché hallmark kaarten, milka-chocola en andere zoete, rode, hartjesprullaria kunnen daar niet tegenop, en ik wilde juist daarom iets origineels voor hem. Dit boekje is echt het perfecte cadeau geweest en was een schot in de roos. Gelukkig ben ik niet de enige die daar zo over denkt (en m’n vriend ook niet trouwens) maar zijn er óók een hoop anderen die in de boekjes van Pinguin Max een mooi en liefdevol cadeau zien, maar er zelfs ook trouwkaartjes van laten maken met Mark & Marie-Louise en het voorlezen op huwelijken! En dat kan ik me helemaal voorlezen. Het is zo lief en ontroerend, alleen al van de illustraties smelt je al een beetje… Althans, ik wel. Ik ben echt een sentimentele trut aan het worden, maar daar is niks mis mee.

Pinguin Max was bijna een geit…

Ja, écht! Pinguin Max was in eerste instantie helemaal geen pinguin, maar een geit! Geiten zijn een van de favoriete dieren van Mark & Marie-Louise om te tekenen, en dat kan ik me helemaal voorstellen. Een geit, daar kan je een hoop karakter in stoppen natuurlijk. Maar ik vind stiekem de pinguins wel veel beter bij het thema passen hoor, als ik heel eerlijk ben. Pinguins zijn altijd zo fluffy, aaibaar en hartverwarmend; iets wat niet álle geiten hebben. En zo zijn de pinguins ook getekend; als je ze ziet, denk je ‘oh…. wat een lieve pinguin!’. Ik ben toch wel heel benieuwd hoe de andere hoofdpersonen eruit hadden gezien… Een geit, een ijsbeer en een walrus, dat staat toch een beetje raar… Maar misschien waren het dan geitjes, koeien en schaapjes geweest, wie zal het zeggen?

IMG_3052

Valentijnsactie bij Bulkjes.nl

Als je dus nog op zoek bent naar een lief en mooi cadeau, iets wat níet voor de hand ligt en waarvan je weet dat het gewaardeerd wordt, dan kan ik echt alleen maar de boekjes van Pinguin Max aanraden… Het is origineel, het is iets wat leuk en mooi blijft om er regelmatig even bij te pakken én daarnaast weet ik zéker dat als je het lief aan ze vraagt, ze het boekje voorzien van een handgeschreven boodschap voor jouw geliefde. Ik kreeg er zelfs nog een heel lief briefje van ze bij vanwege de ‘geheime missie’. Het zijn dus niet alleen mooie boekjes, maar ook hele mooie mensen die erachter zitten!

Ze hebben nu ook nog eens een hele mooie valentijnsactie; twee valentijnsboekjes met hele mooie en lieve valentijnsbuttons van Max! Deze zijn echter wel in een gelimiteerde oplage gemaakt, dus als ze op zijn, zijn ze ook echt op. De valentijnsactie vindt je hier.

Wat is jouw favoriete boekje van Bulkjes? Of welke zou jij (stiekem) wel willen krijgen van je àllerliefste?

De boekjes hebben een adviesprijs van 8,95 per stuk en zijn altijd te bestellen via Bulkjes.nl
Ik heb deze review uit eigen beweging geschreven, omdat ik Marie-Louise & Mark en hun prachtige familie een heel warm hart toedraag. Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: