Van babykamer naar peuterkamer

Ja, het gaat nu echt beginnen en gebeuren… We gaan van de ‘babykamer’ een echte grote-jongens-kamer maken, en nu écht. Het ledikantje hebben we een hele poos terug al ‘omgebouwd’ (lees: één kant eruit gehaald) maar nu wordt het toch echt tijd voor een groter bed. Het is alleen wel een hele zoektocht om het allemaal bij elkaar te zoeken, om uit te vogelen hoe ik het wil, maar ook vooral hoe het praktisch blijft en toch ook weer mooi bij elkaar blijft passen….

Het is een peuterkamer, geen suite in een 5 sterren hotel…

En dat moet ik mezelf echt een beetje voor blijven houden. Het is de bedoeling dat het een praktische kinderkamer wordt, en dat in een onpraktische ruimte. De kamer van onze knul is heel onhandig gebouwd, met een nisje (waar nu vooral rommel in staat. Wel uitgesorteerd hoor, dat dan weer wel) maar waar je dus niet echt een makkelijke kast van kunt maken; we hebben niet meer de intentie om in dit huis te gaan verbouwen, dus moeten we er een beetje omheen werken. Wat er dus aan vervanging toe is, is zijn bed (uiteraard) en voor het mooie ook z’n kast. Hij heeft nu een prachtige en grote hang/leg kast, maar deze was in dezelfde stijl als zijn ledikant en commode. De commode is inmiddels verkocht, het ledikantje gaat ook weg, dus de kast past dan eigenlijk helemaal nergens meer bij… En ik vind het ook niet meer zo praktisch om z’n kleren op te hangen, wat een gedoe… Gelukkig hebben we nog een meer dan prima kast staan met allemaal lades, zodat ik het eigenlijk véél praktischer in kan richten en op maat kan sorteren. Dus, de kast mag eruit, ik hoef er géén nieuwe voor uit te zoeken, en eigenlijk kan alles gewoon op dezelfde plek staan.

Maar het uitkiezen van een bed…

Mán, ik vind dat gewoon lastig; een leuk bed uitkiezen voor een kind van twee. Een die volgend jaar nog steeds ‘oke’ is. Dat betekent dus geen bed in de vorm van Thomas de Trein, een Brandweerman Sam autobed, of een Cars bed. Want, hoewel hij nu helemaal idolaat is van Brandweerman Sam én Nijntje; dat kan volgend jaar zomaar anders zijn, en dan kunnen we wéér een nieuw bed kopen. Dus, we gaan voor basic; niks moeilijks. Maar ja, gewoon in het wit, of toch een kleurtje? Met een lade eronder, of zonder? Met of zonder ‘hekjes’ tegen het uit-bed-vallen? Inmiddels zijn er twee kanshebbers…

Allebei de bedden komen van Petite Amelie 

Aan de ene kant vind ik het mintkleurige bed heel leuk, want dat matcht dan ook mooi met z’n gordijnen, z’n lamp en ook als ik de muur & kast een kleurtje wil geven, dan kan dat er prachtig bij. Maar het grijze bed is ook wel weer erg prettig en voelt iets ‘veiliger’. Wat onzin is, want nu is z’n bed ook open aan één kant en daar valt ie ook niet uit.

Overigens zijn dit allebei bedden zonder lades eronder, omdat ik mezelf ken; ik trek waarschijnlijk die la aan gort, probeer hem te vol te proppen, of er komen vingertjes tussen te zitten (die van mij of die van onze kabouter) dus die la moet ik bij nader inzien toch maar overslaan…

Maar eerst… Project leegruimen

Om het nieuwe bed neer te kunnen zetten en zijn nieuwe kast, moet er éérst wat anders gebeuren… Het leegruimen en herindelen van de kamer. En dat valt niet mee kan ik je zeggen. Qua materiaal vind ik alleen het ledikantje heel jammer, want dat betekent dat hij nu echt groot wordt en dat wil ik niet… Maar qua kast vind ik het prima, daar ben ik niet zo sentimenteel mee. Commode was ik ook blij dat dat sta-in-de-weg-ding weg was. Het speelgoed is allemaal al zo goed als gesorteerd, alles waar hij niet mee speelt of te groot is, zit in dozen, al weet ik nog niet wat ik ermee wil doen, en de rest zit allemaal in speelbakken. Dan rest er eigenlijk nog maar één ding… De huidige kledingkast. Maanden geleden had ik namelijk het grandioze plan gevat om samen met onze kabouter cars-stickers op de kast te plakken.

Daar heb ik nu dus gruwelijk spijt van. Wat een kútwerk, sorry hoor voor m’n taalgebruik, maar wat een kútwerk om dat eraf te krijgen. Ik ga straks dus weer heel truttig met m’n emmertje heet water, een föhn en WD40 aan de slag om de stickers eraf te krijgen. Het lukt wel hoor, dat absoluut; één deur is al bijna stickervrij. Maar ik heb geen vingers meer over, afschuwelijk.

Maar hey, het is voor het goede doel. Wanneer ik die kamer helemaal opgeknapt heb, kan ik me misschien eens bezig houden met onze eigen slaapkamer. Die kan ook wel een upgrade gebruiken, of in ieder geval een goede opruimbeurt…

Hoe hebben jullie de peuterkamer ingericht? Welk bedje zijn jullie uiteindelijk voor gegaan? Ik ben op zoek naar leuke ideetjes en m’n keuze voor het bed staat nog niet vast, dus suggesties zijn méér dan welkom!

En deze post is niet gesponsord door Petite Amelie, ze weten waarschijnlijk niet eens dat ik besta maar ze hebben gewoon mooie (en betaalbare) bedjes, en ik heb hun foto’s gebruikt dus dan is het wel zo netjes om even terug te linken naar ze.


Laat je een reactie achter?

1 thought on “Van babykamer naar peuterkamer”

  • Onze tweeling ligt samen op een kamer en we hebben voor allebei een wit peuterbed/juniorbed van Ikea. Dan nog een commode/bureau waar we wat spullen op hebben die we dus al lang niet meer als commode gebruiken en 2 plantentafeltjes voor hun nachtlampjes. Tussen hun in staat een draadmand met plank waar wat boekjes op liggen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: