Waarom billendoekjes een must-have zijn

De afgelopen twee jaar ben ik tot één conclusie gekomen; billendoekjes zijn echt ge-wel-dig! Ze zijn onwijs functioneel, en als je kind geen allergieën heeft kan je eigenlijk gewoon heel simpel die van de AH, Etos of Action gebruiken. De verpakkingen zijn groot en de doekjes kosten een stuk minder dan die van Zwitsal of Pampers. Het enige is dat je dan wel het Zwitsal-luchtje mist, of juist het ‘pampers-luchtje’. Ik moet wel zeggen dat wij geen moment pampers hebben gemist, want die ene keer dat ie aan de pampers ging kreeg hij direct luieruitslag, dus daar zijn we maar weer snel mee gestopt. Wel prettig, want zo kunnen we er ook niet failliet op gaan (is dat erg dat ik zo denk?). Afijn, vandaag schrijf ik een ode aan de billendoekjes. Omdat ze iedere dag, meerdere malen en op meerdere fronten hun nut bewijzen.

Lekker vanzelfsprekend; ze maken baby & peuterbillen schoon.

Ja, lekker vanzelfsprekend, maar in eerste instantie doen ze goed waar ze voor bedoeld zijn; billen schoonmaken. Je hebt er verschillende varianten in natuurlijk, maar wij gebruiken eigenlijk alleen die van de Etos (en af en toe die van de AH) en zelfs de meest vieze, aangekoekte poep krijgen we van z’n billen af. Oké, dat vindt ie niet zo heel erg tof, maar ik denk niet dat het met een Zwitsal-Cars verpakking beter was geweest, dat blijft gewoon een vervelend klusje. Voor hem en voor mij. Maar, voor die nog geen twee euro per pakje die ze me kosten zijn ze wel enorm fijn in gebruik en laten ze geen vervelende uitslag achter op de peuterbillen.

En, pro-tip die ik op het kinderdagverblijf heb geleerd; wikkel één schoon doekje om je vinger heen om daarmee sudocrème aan te brengen! Ideaal, als je zelf niet helemaal fit bent weet je in ieder geval zeker dat dat niet in de pot sudocrème of op z’n billen gaat zitten als jij net vergeten bent dat je je handen voor je neus hebt gehouden tijdens het niesen. Niet dat ik smetvrees heb, maar je weet het maar nooit…

Ze zijn ook erg geschikt als toeten/handen/voetenpoetsers.

Ik weet dat je ook ‘speciale’ toetenboeners hebt, speciaal om het gezicht mee schoon te maken, maar het enige verschil wat ik daaraan merk, is dat de toetenboeners iets zoeter ruiken maar precies hetzelfde doen als de billendoekjes. En aangezien de billendoekjes lekker neutraal ruiken, doen ze het dus prima als toetenboeners, of om de handjes mee schoon te maken. Nu doen we dat ook wel regelmatig met water en zeep bij de kraan, maar onze knul wil er nog wel eens een klein waterballet van maken, óf hij besluit gewoon zelf het krukje naar het aanrecht te slepen om op eigen houtje even de kraan aan te zetten, dus dan zijn doekjes een iets fijnere optie. Zeker aangezien ik op een dag wel iets meer te doen heb dan m’n kraan en wasbak met m’n leven te bewaken tegen grijpgrage peuterhandjes.

Supergoede stofdoekjes!

In het kader der ‘ik heb dus wat meer te doen dan alleen m’n wasbak beschermen’… Billendoekjes zijn ge-wel-dige stofdoekjes! Voor slonzen… Eh…. Minder enthousiaste huishoudsters zoals ik (tja, het is nou eenmaal niet m’n hobby, dat opruimen en schoonmaken) is het ideaal om gewoon in iedere ruimte een of twee van die pakjes te hebben liggen. Is m’n bureau vies? Hop, doekje erover en klaar. Kan daarna zo de prullenbak in, nergens last van. Heeft onze Picasso gezellig op de tafel (of, nog leuker, op de vloer) gekleurd? Niks aan de hand, billendoekje erover en we zijn er weer vanaf. Ook de vette vingertjes kunnen gemakkelijk weggepoetst worden en kranen krijg je er ook wel relatief goed spettervrij mee. En ook op fotolijstjes doen die doekjes wonderen.

Uiteraard is het wel de bedoeling om af en toe je huis écht schoon te maken; in het voorjaar, vlak voor een verjaardag en met kerst. Goed zat. 😉

Je eigen gezicht reinigen werkt ook.

Ik weet niet of ik dus de enige ben, maar ik vind het briljant om wel overdag make-up op te doen, maar dat het er ‘s avonds dan ook nog af moet he… Weet je hoe moe ik wel niet ben ‘s avonds. Man, ik ben blij dat ik mezelf naar bed gehesen krijg, laat staan dat ik dan nog uitgebreid m’n gezicht moet gaan ontdoen van de make-up en 4 verschillende producten moet gebruiken. Gelukkig werken ook dáár die doekjes prima voor; aangezien er voor baby’s natuurlijk geen hol in mag zitten, moet het raar lopen wil je daar rode en paarse vlekken van in je gezicht krijgen. En als ik er dus aan denk (wat, toegegeven, niet vaak genoeg gebeurd) doe ik even ‘s avonds of ‘s morgens (ja, om te huilen dit) m’n gezicht even af met zo’n billendoekje. Make-up komt er prima mee af en ik kan weer opnieuw mezelf inkleuren. Niks meer aan doen!

Zakdoekjes

Niet overbodig nu het weer wat kouder wordt; ze zijn uitermate uitstekend te gebruiken als zakdoekjes. Zeker als je honderd keer op een dag niest, een loopneus hebt en dus echt helemaal schraal bent van die vervelende schuurpapiertjes zijn ze echt heerlijk; verzacht direct de boel een beetje en je neus voelt weer fris. Wat, wederom logisch is, want als je kind schrale billen heeft wil je ook niet dat zo’n doekje ervoor zorgt dat z’n derrière in de fik staat. Dan is het fijn dat dat bij je neus ook niet gebeurd. En niet alleen voor jezelf zijn het fijne zakdoekjes, voor je kind ook trouwens. Die hebben over het algemeen vaker een snotneus dan wij.

Hulde, aan de billendoekjes.

Al met al kan ik dus zeggen, hulde aan de billendoekjes. En geen overbodige luxe; als je goed de folders in de gaten houdt, zijn ze altijd wel ergens in de aanbieding. Etos heeft bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een supergoede aanbieding; 6 pakjes voor 4 euro, of bij de AH regelmatig ‘tweede halve prijs’ of ‘1+1 gratis’.

Niks meer aan doen dus, gewoon allemaal massaal aan de billendoekjes.

 Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: