Waterpokken bij m’n peuter; wat nu?

We hebben het maar vast achter de rug…

Ik moest vorige week zo nodig bloggen over de waterpokken bij het Zwangerschapsloket. Ik zei nog gekscherend; laat ze hier maar over een jaar of 2 komen, dan kan je makkelijker uitleggen dat ze er niet aan moeten kriebelen en dat het weer overgaat. Guess what? Prompt kreeg meneer waterpokken. Echt, alsof hij het stuk gelezen had en dacht; ik zal even aan iemands waterpokken likken. Goede timing toch weer… De waterpokken dus, superfijn. Het verklaart wel direct waarom hij al een tijdje hangerig was; hij was waterpokken aan het uitbroeden.

Wat te doen bij waterpokken?

Googlemoeder die ik ben; ik ging direct op zoek wat ik nou kon doen tegen waterpokken, en ik vroeg het ook op Instagram. De meest gehoorde tips waren; zemelenbadjes en sudocreme/zinkzalf erop. Het zemelenbadje hebben we nog niet geprobeerd (omdat ie gewoon telkens te moe was om nog in bad te gaan), maar inmiddels zijn we wel over op sudocrème en talkpoeder. Ik had dus nog nooit in m’n leven talkpoeder gebruikt, maar het is best grappig spul. En voor de strijd hoef ik het niet te doen, want hij gilt bij sudocrème net zo hard als bij het talkpoeder.

Wel kan ik talkpoeder makkelijker in z’n luier gooien, want iedereen weet dat er ook in dat gebied waterpokken kunnen komen. Tot nu toe (even afkloppen) hebben we enorm veel mazzel en lijkt het aantal waterpokken mee te vallen. De waterpokken zitten vooral op vervelende plekken. In z’n luier dus, maar ook op z’n ooglid (seriously, waarom daar?), in z’n oor en ook een paar in z’n mond. Maar ja, om nou talkpoeder op z’n ogen te gooien is ook weer zoiets. Dan heb ik vast wat uit te leggen bij het consultatiebureau.

Mama slaapt niet zo goed

Het vervelende aan waterpokken? Ze slapen in de avond prima in hun eigen bed, en gaan ‘s nachts ineens spoken, gillen, en krijgen ineens jeuk. Hij heeft daarvoor gewoon 4 uur geslapen, heel stilletjes, zonder problemen, dus waarom het dan ineens mis gaat? Schiet mij maar lek, echt waar. Uiteindelijk dus maar tussen ons in laten liggen, maar dat kwam mijn nachtrust niet echt ten goede; ik heb dus twee nachten niet geslapen omdat ik he-le-maal gek werd van dat geschuif, gerommel en gerol naast me. In z’n eigen bed terugleggen was absoluut geen optie, want dat resulteerde direct in gegil en gekrijs. Na 2 nachten heb ik het maar opgegeven en ben ik op de bank gaan liggen. Het resultaat; ik heb lekker geslapen, en onze knul heeft ook gek genoeg in één keer weer doorgeslapen. Wij zitten elkaar nogal eens dwars, zelfs als we slapen.

De hulpmiddelen voor álle moederperikelen

Wanneer je tot waanzin gedreven wordt en het echt niet meer ziet zitten, zijn er gelukkig nog wel een aantal hulpmiddelen. Zo zijn er bergen chocola te koop in de winkel, in alle soorten en maten; en een ziekig kind is een prima excuus om je winkelwagen vol te gooien met chocola. Daar is absoluut niets mis mee; niks meer aan doen. Ik blijf in ieder geval flink dooreten; chocolate makes the world go round.

Daarnaast is er nog een flinke portie aan feel-good-series en films. Zo kan ik me heerlijk vermaken met McCleod’s Daughters, Younger, en meer van zulke series. Je moet toch wat als je helemaal tot waanzin gedreven wordt, niet meer weet waar je het zoeken moet en over je slaappunt heen dreigt te komen. Dan is er niks zo goed als in slaap vallen met de succesformule chocola & series bingewatchen.

Bij die succesformule hoort nog één essentieel onderdeel; wijn. Ik kan overigens príma zonder wijn hoor, maar na deze intensieve dagen heb ik wel een wijntje verdiend dacht ik zo. Of appelsap, daar doe ik het ook prima op; maar in ieder geval iets te drinken wat je lekker vindt en wat hélemaal voor jou is. Want, laten we wel eerlijk wezen; als ouder (of je nou moeder, vader, of vader en moeder tegelijk bent) heb je eigenlijk nóóit meer een dag vrij. Dat is niet erg, maar wel heel zwaar. En daarom mag je jezelf bést een keer in de watten leggen. In mijn geval dus met chocola, series en wat te drinken. En ik geef toe dat de fles wijn me ‘s avonds absoluut roept in deze periodes 😉

Uiteindelijk gaat het allemaal wel weer over, dat weet ik absoluut. Voor je het weet, ben je er weer vanaf, en krijgen we ongetwijfeld weer de volgende kinderziekte, buikgriep of struikelt ie weer over een stoeptegel of zoiets en kan hij weer 3 dagen niet lopen, wedden?Laat je een reactie achter?

1 thought on “Waterpokken bij m’n peuter; wat nu?”

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: