We kruipen weer uit dat hoekje

Eergisteren blogde ik over het stomme ongelukje dat onze kabouter had gehad. Wat er gebeurd is lees je hier, en ik voelde me echt zo stom. Ondanks het eerste bezoek aan de huisarts en de radioloog, zat het me toch niet lekker. Na contact met de doktersassistente gingen we dus weer terug naar de huisarts. Vandaag lees je welk avontuur we nu weer aan gingen.

Fijne huisarts, absoluut. We zaten in de wachtkamer, en hij haalde een andere patiënt, maar zag direct dat wij er zaten en vervolgde met ‘ik kom zo direct bij jullie, hoi kleine man!’. Het klinkt heel stom, maar zeker met drukbezette huisartsen is het niet vanzelfsprekend dat ze nog weten wie je bent een dag later. Bij een van de twee eigen huisartsen (dit was een waarnemer die we deze week zagen) moet ik namelijk constant uitleggen wat er aan de hand is en wat er scheelt, en waarom ik me zorgen maak, dus dan is dat echt een verademing.

Toen we door de huisarts gehaald werden, werd ik direct serieus genomen en dat was enorm prettig. Hij luisterde naar wat mijn mening was en wat ik had gezien en gemerkt aan onze kabouter, en omdat m’n vriend zo slim was om nog foto’s te maken van de röntgenfoto, keek de huisarts direct ook daar naar. Hij dacht iets te zien aan de foto, waardoor er direct actie werd ondernomen en we dus weer naar het ziekenhuis mochten voor nieuwe foto’s. Dit keer niet van zijn onderbeen, maar van zijn voet. Ik dacht dat het meer in zijn bovenbeen zat, maar nadat de arts uit had gelegd dat hij dan wel echt héél raar moest zijn gevallen en met zó enorm veel kracht erop, kwamen we gezamenlijk wel tot de conclusie dat dát wel heel stug zou zijn.

Op naar het ziekenhuis dus weer voor nieuwe foto’s. Gelukkig is de huisarts op een (gezonde) loopafstand, en het ziekenhuis is daar weer vlakbij, dus we hebben een mooi aantal stappen gehaald gisteren, en zo kwamen we dus weer bij de radiologie. Daar heb ik onze Kabouter maar eens wakker gemaakt, want die lag prinsheerlijk te slapen in z’n wagen. Logisch, pijn sloopt en dan ook nog eens rondgereden worden in een lekker zonnetje… Ik zou ook heerlijk slapen ja. Hij gedroeg zich weer voorbeeldig met het foto’s maken, ze mochten weer overal aan zitten en was flink aan het kwebbelen en wijzen naar alle apparaten; voor hem was dit gewoon een uitstapje. En daar ben ik blij om, want ik zie hem niet graag in paniek.

De uitslag van de foto’s was weer goed, geen breuk te zien, ook niet in zijn voet dus. Wel werd er geadviseerd om even contact op te nemen over eventuele pijnstilling, want leg hem maar eens uit dat het wel weer over gaat; dat snapt hij toch niet… En slapen met pijn is gewoon rampzalig. Dus wij weer in de benenwagen naar de huisarts (we kwamen er toch langs, wel zo makkelijk). Het was geen punt dat we geen afspraak hadden gemaakt en werden weer vlot de spreekkamer ingeroepen. Hij constateerde dat het dan inderdaad ‘gewoon’ een hele ongelukkige kneuzing zou zijn. Ik mocht hem gewoon paracetamol geven en hij had er ook niks op tegen als ik iets van VSM erop zou smeren.

Dat doen we dus nu trouw, en ik moet zeggen dat onze kabouter al een stuk mobieler is gelukkig. De zetpil geef ik alleen voor het slapen (dus voor zijn middagdutje en voor de nacht) en verder smeer ik constant z’n enkel en voet in met VSM Arnikind Vallen & Stoten Gel, en dat lijkt z’n werk goed te doen. Hij kruipt in ieder geval door de woonkamer, en zo betrapte ik hem gisteren dus in de keuken; hij was wakker geworden en besloot met z’n IKEA keuken te spelen. Hey, als hij dat alweer doet, dan gaan we de goede kant op!

Voor nu zit er dus niets anders op dan vertroetelen, TV kijken en veel met hem wandelen om hem toch een beetje bezig te houden… Ik denk dat hij met een paar dagen wel weer loopt. Ik ben even bekaf de komende dagen; hij is toch weer een stuk afhankelijker, en de stress en spanning doet ook weinig goeds voor me. Maar goed, er is niks gebroken, ik ben geen slechte moeder en onze kabouter kwebbelt en lacht weer; eind goed al goed. Al klop ik dit wel even heel hard af 😉Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: