Winkels en klantenkaarten

Winkels en klantenkaarten; overal hoor je standaard de vraag om de klantenkaart. Ik kan niet zeggen dat ik wat tegen klantenkaarten heb, want zonder die klantenkaart had ik mijn vriend nooit weten te versieren en had ik deze lieve kabouter niet gehad, maar soms is het wel een hele administratie; al die klantenkaarten, persoonlijke aanbiedingen, pasjes, sleutelhangers… Soms om gek van te worden. Maar ik moet zeggen dat ik er ook wel een hoop voordeel uit haal. Vandaag neem ik jullie mee naar mijn favoriete winkels, en de daarbij horende klantenkaarten!

Over klantenkaarten is soms wel wat discussie; zo heeft de Albert Heijn een bonuskaart, en de aanbiedingen die ze hebben zijn, zoals ze zelf stellen, alleen geldig in combinatie met een bonuskaart. Ergens is dat wel misleidend, want dat zou betekenen dat je de aanbieding dus niet krijgt zonder bonuskaart, wat niet heel klantvriendelijk zou zijn. Gelukkig valt dit in de praktijk reuze mee; ik ben zo’n zeef die d’r bonuskaart dus constant vergeet, maar ik krijg telkens weer keurig de bonusprijs. Als je bij de Albert Heijn echter je bonuskaart registreert, krijg je wel hele leuke persoonlijke aanbiedingen. Deze aanbiedingen worden op jouw behoeften afgestemd, door ze inzage te geven in je aankopen en een profiel in te vullen. Dan weten ze direct waar jouw voorkeuren liggen, en kunnen ze je dus een persoonlijk aanbod doen. Ik moet zeggen dat ik daar nu geen gebruik van maak, omdat het koppelen van m’n nieuwe bonuskaart aan mijn oude account niet zo heel denderend lukt, en ik daarnaast dus constant die kaart vergeet. Nu schijn je daar wel apps voor te hebben, dus ik denk dat ik dat toch maar eens ga proberen, maar goed.

Wat natuurlijk ook een leuke bonus is bij de AH; de spaaracties die ze hebben. Zo ben ik me nu weer suf aan het sparen voor het buitenservies van de AH, hebben we hiervoor fanatiek gespaard met de pannen actie, de bestekzegels hebben we ook actief gespaard. Toch zou ik het wel leuk vinden als er ook eens gespaard kan worden voor kinderproducten. Zo krijg je eens in de zoveel tijd bijvoorbeeld wel bij bepaalde actie producten een kommetje, een glas, of een doe-boek, maar kinderservies bij elkaar sparen lijkt me bijvoorbeeld wel een heel leuk idee. De Dino-plaatjes zijn hartstikke leuk geweest, de Ruimteplaatjes daarentegen waren een behoorlijke flop, maar ik stem absoluut voor kinderservies. Meneer Heijn, work your magic!

Ook ben ik groot fan van de Etos. Zij hebben hun eigen app, waar je ook je Etos klantenkaart kunt beheren en laten scannen; dat scheelt weer een pasje, die vergeet ik dus niet, want ik vergeet m’n telefoon nooit.  Ook bij Etos kan je een profiel invullen over de samenstelling van je huishouden/gezin, en waar jouw voorkeuren liggen. Aan de hand daarvan krijg je ook, naast de algemene aanbiedingen, persoonlijke aanbiedingen die je kunt ‘claimen’. Dat is dus wel belangrijk om te doen, om de aanbieding te claimen, anders heb je de persoonlijke korting niet! Daarmee zullen ze ongetwijfeld ook weer kijken welke aanbiedingen je wel en niet leuk vindt, om daarmee hun aanbod te kunnen verbeteren.

Wat ook een pluspunt is, is dat de spaarkaarten (met uitzondering van de babyspaarkaart) dus ook digitaal zijn! Erg prettig, je hoeft dus niet meer te vragen om je zegeltjes; die kaart komt automatisch in de app tevoorschijn, wel zo makkelijk. Als er dus een spaaractie is, spaar je automatisch mee! Zo ben ik dus m’n Nivea strandset bij elkaar aan het sparen, maar heb ik ook twee aanbiedingen in de app staan voor een gratis Kids Tandpasta van Etos, bij aankoop van een Kids Tandenborstel. Zulke aanbiedingen zijn altijd leuk en voordelig, want tandenborstels moet je tijdig vervangen (zeker omdat die van ons bij voorkeur nog even wat nakauwt op z’n tandenborstel na het poetsen) en zo zijn het toch kleine beetjes die verschil kunnen maken.

En last but not least; de Etos App heeft een stappenteller. Nu kun je denken ‘lekker boeiend, ik heb in m’n iPhone toch sowieso al een stappenteller’, maar de stappen die Etos registreert worden opgeteld, en daarmee spaar je ook weer voor kortingen, kadootjes, en allerlei andere bonussen! Onlangs hebben ze hun stappen-challenge gereset, en spaar je dus weer voor nieuwe aanbiedingen en kadootjes. Ik heb de eerste 50.000 stappen alweer erop zitten en dus de eerste E2,50 korting op het totaalbedrag alweer binnen 🙂 Ik spaar eigenlijk altijd allerlei kortingen en bonussen op, waardoor ik dus in één keer een hoop bespaar. Zo had ik de vorige keer een hele bigshopper aan allerlei artikelen (babydoekjes, Goodies Knijpfruit, Zwitsal, maar ook gezichtsreinigende producten, tuitbekers en make-up) en hoefde ik maar 35 euro af te rekenen. Zonder de korting was ik een kleine 60 euro kwijt geweest, dus dat is wel een hele mooie besparing zo. En ik hoef er weinig voor te doen; lopen doe ik toch al, en m’n telefoon heb ik ook al bij me; snel gespaard dus!

Nog een laatste winkel die dit ook heel slim hebben bekeken; Hema! Ook Hema heeft zijn eigen app, waarbij je niet alleen je klantenkaart kan koppelen, maar ook online kunt bestellen, of de winkelvoorraad van winkels in jouw buurt kunt bekijken van het artikel wat je zou willen kopen. Dat scheelt een hoop ergernis, want je hoeft niet eerst naar 4 filialen te rijden om erachter te komen dat ze dat artikel dus niet in Zuid Holland hebben, en je het dus maar beter online kunt bestellen. Ook krijg je als Mijn Hema-klant regelmatig korting die je zonder die kaart niet had gehad, buiten de folderacties om.

Daarnaast spaar je punten bij iedere aankoop bij Hema. Voor iedere euro die je uitgeeft, krijg je een hema-punt. Deze kun je opsparen en inwisselen voor vouchers. Met deze vouchers krijg je korting op bepaalde artikelen, of korting op een artikel naar keuze! Maar ook kan je op die manier gratis verzending krijgen, korting bij de Hema Take-Away; afijn, leuke kortingen dus op het Hema-assortiment. Iedere maand staan er nieuwe (en dus andere) vouchers in de App, en dat is heel slim, want op die manier wissel je snel je vouchers in, en koop je toch weer meer bij de Hema dan gedacht, want die punten tellen zo lekker op! Vooral met cadeau’s of gebak (ik kan echt alleen maar aan eten en snoep denken momenteel) kunnen de kortingen leuk oplopen. Het enige wat ik dus wel mis bij de Hema is de stappenteller, dan zou ik nog meer bij Hema kopen waarschijnlijk 😉

Zo zijn er dus talloze manieren om te besparen in de winkels; door die gekke klantenkaarten en apps kan je er echt enorm veel uit halen!
Welke winkels, spaaracties en apps kunnen jullie nog aanraden?Laat je een reactie achter?

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: